na linuxowym chromku smiga)
na linuxowym chromku smiga)
Potwierdzam na Ubuntu 13.10 wystarczylo pobrac i zainstalowac Chrome (na chrominium mi nie dzialalo). Pozdrawiam.
a co to się stanęło? :P
mam z tego co widzę zainstalowaną najnowszą wersję flasha a tu lypa
i co teraz zrobić mam? prócz zmiany systemu oczywiście bo to nastąpi za kilka miesięcy :P
tutaj link z komunikatem na temat flash playera...
https://imageshack.com/i/f5c4fhj
lol... problem znikł był nie wiadomo dlaczego, chyba, że wy coś naprawiliście ^^ bo restartowałem przeglądarkę i komputer kilka razy i ciągle miałem komunikat o konieczności instalacji flasha, a teraz z ciekawości kliknąłem "graj" i gra się uruchomiła o_O a jak podkreślam, niczego nie zmieniłem ani nie doinstalowałem...
Zdaje się że BB wycofało się z forsowania wersji 12 flasha i wróciło do wcześniejszych wymagań. Właśnie pod Operą gra mi się załadowała.
Chromium zainstalowałem ale nie da się z tego normalnie korzystać i używa flasha 11.2. Ale za chiny ludowe nie idzie sprawdzić czy mam tam tą googlową wersje flasha,
Raczej nie ma co liczyć na zmianę decyzji BB, w Anno zrobili to w czerwcu tamtego roku i zdaniem BB gracze powinni sobie zainstalować chrome lub spróbować pod WINE.
Link do tematu: Anno Online - Dyskryminacja użytkowników systemu Linux
Van-de-Lord, a jednak :P tak jak już część z Was zauważyła, wymóg najnowszego flasha został tymczasowo dezaktywowany.
Gdy pojawią się nowe informacje, dam znać.![]()
u mnie to samo, zonk ???, to po co instalowałem nowe repo i chromium, zaśmiecam sobie system.
Zdecydujcie się czy zostajecie na nowym flash'u ( tzw wymogi bezpieczeństwa), bo to trochę dziwnie wygląda na brak planowania zmian w grze, a zmiany jakie wykonujecie są robione marszu, chyba planujecie swoje działania wcześniej. Rozumie że macie dużo roboty ????
Ostatnio edytowane przez RossLan ; 20.01.2014 o 15:41
pytanie natury organizacyjnej - jak znowu zmienicie zdanie, to można się spodziewać stosownej informacji z wyprzedzeniem? nie tyle godzinę przed zmianą co np. cały dzień przed?