Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sprytny Mały Krawiec - bugi serwera czy błędy w poradniku Poznańczyka?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Sprytny Mały Krawiec - bugi serwera czy błędy w poradniku Poznańczyka?

Nie wiem gdzie tę informację wrzucić, więc pewnie zaraz moderatorzy mi ją skasują, trudno, będę pisał po kolei w innych działach.
    Chodzi o oficjalny poradnik Poznańczyka do Sprytnego Małego Krawca: http://forum.thesettlersonline.pl/th...l=1#post112391

wtopiłem na G1 (weteran za szybko poszedł), w G5 (weteran za wolno poszedł) i na ostatnim G8 (weteran zbyt wolny).
    Zrobiłem w tej grze setki bloków, mam chyba jakieś doświadczenie i wiem jak to się robi. Niemożliwe jest, bym 3x się pomylił, zwłaszcza gdy dotychczas zrobiłem ok 20 x Banitów, 10 x CR, od groma Zdrajców itp. bez żadnej wtopy, tak więc coś jest nie tak.

Czy ktoś jeszcze miał z tą przygodą problemy?
    Ostatnio edytowane przez Geraldinio ; 18.01.2014 o 23:51

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Na sprytnym w g5 i g8 bloki sa na styk praktycznie wiec jest spore ryzyko
    Kiedys jak drop wymienialem to widzialem jak gostek w g8 wtopil wojsko na blokowanym obozie bo minimalnie czasu braklo

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jak wspomniał Tornados, wystarczy lag na serwerze i blok nie wyjdzie. Ja sprytnego robię w/g:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...C5%82y-Krawiec
    jeszcze mnie nie zawiódł.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tornados, ale wypadałoby w poradniku o tym wspomnieć, chociażby: tutaj robimy bardzo szybko jeden po drugim, albo: tu sekundę zwlekamy - to by znacznie ułatwiło sprawę. a tak, jestem co najmniej 330EŻ, 100Ku i 24 Pu do tyłu :/

Jurek - dzięki za poradnik, chociaż nie wiem czy po takiej traumie jeszcze kiedyś odpalę Sprytnego
    Ostatnio edytowane przez Geraldinio ; 19.01.2014 o 00:03

Serwer
    Kolonia
    Jak sprytnego 2x robilem to sie udawaly
    Na majorze juz troche bezpieczniej jest bo mi sie pasek nawet nie pokazal

Oj tam trauma
    Ile razy ja jakis blok wtopilem (np ten poznania w dzieciach na 6 gienkow )

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzieci Sawanny? kiedyś zrobiłem, bo mi upierdliwie wisiał w jakimś zadaniu ale faila nie zaliczyłem, a tutaj taka wtopa

Serwer
    Kolonia
    Ja je robilem 2x
    Pod "Za duzo zaproszen" i do kryzysowych

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niestety lagi potrafią zepsuć bloki, zwłaszcza w przygodach wieloosobowych po tym jak na mapę wejdzie zaproszony, gdy pojawia się dymek animacji wyjścia z obozu, który trwa 10 sekund.

czasem jest tak ze blok ma 5 rund zwycięstwo ale i 6 rund i porażka i jak się trafi drugi przypadek to może sekundy zabraknąć.
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Od jakiegoś czasu te poradniki są trochę ryzykowne.
    Chodzi o to, że teraz drugi czy trzeci generał wychodzi szybciej niż wcześniej.
    A w zasadzie od kiedy inni gracze coraz częściej piszę o nieskuteczności tych bloków.
    I faktem jest, że "coś" się zmieniło (wychodzenie poszczególnych ataków) i trzeba wziąć na to poprawkę, od paru miesięcy.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Robię większość przygód wg poznańczyka, z tym że niektóre składy wojska sobie pozmieniałem. Robie też łączone, w sensie trochę z tego, trochę z innego. Nigdy nie miałem wtopy, chyba, że sam złe wojska przypisałem np. konnych zamiast kuszników czy rekrutów zamiast elitarnych. Każdego z krawców robię wg Poznanczyka, trochę robiłem wg set2g i jeszcze jednej osoby. Przez ostatni miesiąc robiłem 3 dzielnych (choć to chyba zły przykład jeśli chodzi o bloki), synów 2x, sprytnego, bohaterskiego i we wtorek będę robił zdradzonego. Wg mnie wszystko jest ok, chociaż zawsze patrze czy składy blokującego generała można zmienić tak by miał więcej rund i zakończenie wygraną, żeby w razie czego jeszcze o czas paska mieć więcej sekund na dobicie bossa. Zauważyłem też, że mimo lagów, po naszej stronie da się ocenić czy generałowie wyszli w odpowiednich odstępach. Innymi słowy nigdy nie miałem sytuacji by lag spowodował mi wtope, mimo to staram się nie robić bloków pomiędzy 16 a 23. Zwłaszcza potrójnych.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów