Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzisz

Głosujących
75. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

59 78.67%
  • nie

8 10.67%
  • nie wiem

6 8.00%
  • zły pomysł i dam własny

2 2.67%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: kopalnia granitu szkólka drzewa egzotycznego

Początkujący Odkrywca Awatar DZOOZEF
    Serwer
    Kolonia

kopalnia granitu szkólka drzewa egzotycznego

Pomysł zaczerpnięty z forum serwera testowego, (czytałem o nim ale nie moge znalesc juz na forum testowym) ale skoro piszą tam ze Polskie serwery to serwery testowe:P, widać po reakcji usuniecia poczty
    Sad really. How the feedback here were totally ignored. The comments and suggestions we have made here are legit.Yet they ignored it and went ahead and just released the mail system anyways. What's the point of test server? Maybe live server should be the new test server.Have angry customers yell at you and then you pull it out.
    I think the new test server is called "Polish" servers.
    Kopalnia granitu i szkółka drzew egzotycznych ale pod warunkiem:
    1. Dostępne po 1 jednym (czy wieksza ilość) za darmo w formie zadań
    2. Doładowania tak ale zdobyte w "dropie" z kooperacyjnych przygód ( rozwiązuje to sens przygód kooperacyjnych)

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez DZOOZEF Zobacz posta
    1. Dostępne po 1 jednym (czy wieksza ilość) za darmo w formie zadań
    moze byc tez dostepna w dropie z dowolnych przygod - nadmiar tego typu budynkow nie bedzie stanowil problemu bo gorna granica ich wydajnosci bedzie zalezala od ilosci doladowan a nie samych budynkow.

Co do doladowan to imho powinny byc dostepne z przygod ktore sie normalnie wykonuje - bo jesli maja na sile zmuszac do robienia kooperacyjnych, to wybor bedzie pomiedzy:

- zrob srednia lub dobra przygode i zbierz paczke granitu
    - zrob slaba (pod wzgledem oplacalnosci) przygode kooperacyjna i zbierz doladowanie do budynku ktory moze powolutku wybierac granit, zajmuje miejsce i konsumuje buffy.

w takiej sytuacji wybor jest oczywisty.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Serwer
    Kolonia
    Sparkz pomysł można nadal rozwijać ale potrwa to miesiące zanim trafi na "life" serwer chyba ze Polskie ominą testowy:P, wystaczy zmienić drop w kooperacyjnych, dodać buffa x 5 do wydropienia np pomyslów sa tysiące dodaj Swój:P

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Aha, teraz w dropie ma być kopalnia granitu gdzie ja nie mam miejsca na wyspie i mam dziennie co najmniej kilka dropów. Kiedy ja zdobędę ten granit?

Serwer
    Kolonia
    Aha, teraz w dropie ma być kopalnia granitu gdzie ja nie mam miejsca na wyspie i mam dziennie co najmniej kilka dropów. Kiedy ja zdobędę ten granit?
    a gdzie ten pomysl z glosowaniem:P

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    To już lepiej zostawić tak jak jest ale cenę tych budynków ustawić na 195 klejnotów. Przynajmniej raz na 2 tygodnie będzie można kupić sobie takowy budynek a nie jak jest teraz cena zaporowa

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez WuDwaKa Zobacz posta
    To już lepiej zostawić tak jak jest ale cenę tych budynków ustawić na 195 klejnotów. Przynajmniej raz na 2 tygodnie będzie można kupić sobie takowy budynek a nie jak jest teraz cena zaporowa
    No tak, fajnie by było (chociaż tak właściwie to nie, za mała pojemność i zbyt wolne wydobycie, z przygód leci więcej, przynajmniej u mnie), tyle że cały ten zamysł z ilością dostępnego granitu w tej kopalni i sam koszt wyrażony w klejnotach to chwyt czysto komercyjny, ukierunkowany na zdarciu z graczy kasy. Za takie dwutygodniowe logowanie BB nie będzie miało zysku. Podejrzewam że gdyby taka kopalnia była w cenie silosu/młynu wodnego, co poniektórzy mogliby się skusić. Jak dla mnie lepszym pomysłem byłoby aby był limit na te budynki (np x3) i koszt taki jak chatki łowcy lub weterana. Taka kopalnia byłaby na stałe u nas, nigdy się nie wyczerpie ale kosztem powolnego czasu wydobycia (granit jest twardy więc czas potrzebny na jego wydobycie jest odpowiednio dłuższy). Nawet skusiłbym się na takie kopalnie gdyby nie można było ich ulepszać czy buffować. A takie tymczasowe, obwoźne kopalnie to jakaś bzdura...

PS. Powyższe tyczy się również szkółki drzewa (drewna?) egzotycznego.
    Ostatnio edytowane przez Lipek ; 18.01.2014 o 04:48

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Zamiast wprowadzac do targowiska gildijnego okradac,dopalke miedzi itp dali by taka kopalnie ktora kosztowala by np{5kmonet} sztuk mozna miec tylko 1..... A doladowania z przygod zamiast slot z mieczami i lukami dodali by taka dopalke{nie chodzilo by o wielkosc tej dopalki nawet 200} ale bedzie nowy budyneczek ladniej na wyspie bedzie wygladac i kazdy bedzie szczesliwy.

Początkujący Osadnik Awatar CichyBob
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja bym w ogóle wycofał tę kopalnię i szkółkę, do tej pory były to surowce wartościowe i mało dostępne, nie trzeba tego zmieniać na siłę wprowadzając dziwne pomysły które mało komu się podobają.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W obecnej formie jak by to wprowadzili to na pewno te surowce nie straciły by na wartości. Belek egzo leci masa, jak ktoś ma z nimi problemy tzn, że nie robi przygód. Granit potrzebny cały czas, i 2k kleju za 1-4k granitu to jest strzał w stope, bo w obecnym momencie można kupic chatke łowcy i sprzedac ja ze 2-4x więcej granitu niz z tej kopalni i to bez czekania, buffowania itp.

Uprawnienia umieszczania postów