Zamknięty wątek
Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 8 16 17 18 19 20 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 204

Wątek: [Dyskusja] Przygody kooperacyjne

Osadnik Awatar Hugh
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Gizmo09 Zobacz posta
    Jak tak będą wyglądać dropy to JA też odpuszczam, nie warto zachodu ani woja na nie tracić
    W zupełności wyrażam podobną opinie. To będzie koszmarna strata czasu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Są ludzie dla których zebranie ekipy 3-4 nie będzie problemem. Jednak powinni podnieść minimalny drop. Szansa na przejechanie się za 220 granitu jest (pewnie 22%-25%) więc wściec się można. To tak jakby robić krawca dla expa i dostać fasolki...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    przygody kooperacyjne jak sama nazwa wskazuje sa po to aby stworzyc team. team ktory bedzie zgrany i zrobi ta przygode w 5min. ot to jest cala ich idea. nie sprzedawanie dropow i szukanie glupich a wspopraca w gildiach to wypali mnie sie to podoba

Poznańczyk
    Cytat Zamieszczone przez Ryfcyn Zobacz posta
    przygody kooperacyjne jak sama nazwa wskazuje sa po to aby stworzyc team. team ktory bedzie zgrany i zrobi ta przygode w 5min. ot to jest cala ich idea. nie sprzedawanie dropow i szukanie glupich a wspopraca w gildiach to wypali mnie sie to podoba
    Takie "team" mialem gdy wbiłem 36poziom i robiłem Wiktora później, 42poziom, zacząłem jako pierwszy w gildii robić Czarnych, w 3osoby każdy swój sektor. Więc też mi wielka idea.

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Poznan ty nie pisz tylko licz obozy symulatorem bo poradniki musza byc

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    przygoda kooperacyjna - "wymuszenie" wśród graczy współdziałania, odpowiedź na przygody wieloosobowe robione na sprzedaż/wymianę dropów samodzielnie,
    sztucznie wprowadzone ograniczenie w celu "uspołecznienia" gry.

Istnieje spore ryzyko z wprowadzeniem ich, jako zadań dziennych/gildyjnych z ww. celem.

Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Poznańczyk Zobacz posta
    Takie "team" mialem gdy wbiłem 36poziom i robiłem Wiktora później, 42poziom, zacząłem jako pierwszy w gildii robić Czarnych, w 3osoby każdy swój sektor. Więc też mi wielka idea.
    Popieram Twoją opinie w 100%. Są przygody, które na pewnym etapie gry same z siebie zachęcają do współpracy. I nie są nazywane przygodami kooperacyjnymi.
    Dzieci Sawanny, Wiktor, Bajkowe, jeżeli tylko nie zależy nam na zgarnięciu 100 % expa, to takie przygody znacznie lepiej robić z innymi graczami. Mniejsze straty, a drop ten sam - i to większy niż w dedykowanych przez BB nowych przygodach dla "wielu graczy".
    Takie bajkowe nawet na 48 poziomie warto robić z innymi.
    BB "odkryło" coś, co gracze robią praktycznie od początku.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na pewnym etapie tak, ale juz coraz więcej ludzi jest na 50lvl, "stare" przygody dają niezależność, odpalam ją sobie i robię kiedy mi pasuje, na koniec sprzedaje czy wymieniam i spokój, w tym wypadku to trochę sztuczne zmuszanie, ale jak dropy beda spoko, to da sie to przeżyć, w końcu będzie to element który w jakiś sposób wpłynie na większą współprace chociażby w gildiach.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    przygoda robiona dla średnich lvli - mało opłacalna, na mrocznych kapłanach wyjdą lepiej

daliby w dropie odrobinke nowego surowca za który mozna byłoby podnosic budynki do 6 poziomu. to przygoda miała by branie
    a odblokowanie upa wiazało by sie z misjami ekonomicznymi zawsze to jakies zajecie przed pvp

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wprowadzanie przygód "kooperacyjnych" jest kompletnie pozbawione sensu.
    Obecne przygody już są kooperacyjne. Do kooperacji nie dochodzi z powodu kretyńskiej matematyki udziału w łupach w opozycji do udziału w PD.
    Kooperację wymusza jedynie metoda podziału łupu.
    Podziału, nie iloczynu...
    Obecna "kooperacja" i handel dropami jest rezultatem arcymądrego, niezgodnego z intuicją ustalania łupów.

Ludzie współpracują w sposób jaki jest opłacalny, nie da się tego zadekretować nazywając coś kooperacyjnym, bo nie wezmą w tym udziału.

Przyczyna dla której przygody kooperacyjne się nie sprawdzą to współdziałanie w czasie. Jednemu pasuje w czwartek rano, drugiemu w sobotę i będą zgrzyty.
    Z tego właśnie powodu obecnie wygodniej jest zrobić przygodę samodzielnie a dropa wymienić i tutaj też jest ciśnienie związane z czasem dotarcia na dropa.

Czas i podział.
    Ostatnio edytowane przez DrwalNadDrwale ; 13.02.2014 o 03:20

Zamknięty wątek
Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 8 16 17 18 19 20 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów