Zobacz wyniki ankiety: Czy jestem za wprowadzaniem takiej zmiany do gry ?

Głosujących
34. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

28 82.35%
  • Nie

6 17.65%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tawerna - Najemnicy

Poznańczyk

Tawerna - Najemnicy

Na wstępie :

Temat poruszany na forum kilka razy, jednak poruszę go jeszcze raz.

Propozycja dotyczy, wprowadzania do gry Najemników, są to gotowe jednostki, dostępne za surowce, w Tawernie 5poziomu.

Rozbudowa tawerny jak i sami najemnicy byli by dosępni od 50poziomu

Rozbudowea tawerny (dostępna od 50poziomu):

2. poziom : 5000desek z drzewa liściastego 6000marmuru
    3. poziom : 10000desek z drzewa liściastego 30000marmuru
    4. poziom : 10000monet 20000marmuru
    5. poziom : 10000 desek z egzotycznego drzewa 10000granitu

Po rozbudowe tawerny na 5poziom przez gracza z 50 poziomem pojawia się nam zakładka najemnicy gdzie mamy, wszystkie typy jednostek w ilości 100. Najemnicy byli by dostepni tak jak obecnie, w gwieździe i tylko do użycia na przygodzie.

Dostępne za broń + monety.
    Jako ze mamy najemników dostępnych od ręki. Ich cena nie jest niska, ale bardziej realna niż to co teraz mamy możliwość kupić (mianowicie 50żołnierzy za 1tys Gwiezdnych Monet)

Na dzień można by zrekrutować dowolną ilość jednostek, tylko każda kolejna "paczka" kosztowała by 2x więcej monet. (licznik w Tawernie zerował by się nowego dnia, czyli według gry o 3nad ranem)
    Przykładowo:

1. 100R - 2K Mieczy z Brązu 50Monet
    2. 100R - 2K Mieczy z Brązu 100Monet
    itd

Oczywiscie dostępne były by wszystkie typy jednostek.

Kilka słów do przeciwników pomysłu :

- podczas obecnego eventu Boże Narodzenie 2013 zaobserwowałem, że sporo osób posiada kilkaset tysięcy monet, z którymi nie ma co robić (więc wymienili wszystkie rezydencje na Lodowe Posiadłości), sporo osób ma populacje po 8-15K, ja z moją 5.3K wypadam kiepso. Dlatego monety jako koszt.

- dostepne od 50poziomu, bo niższe poziomy tak by nie korzystały z tej opcji ze względu na monety.

- koszt w Monetach, ponieważ przy obecnej opłacalności kupowania mikstur, wsparć, dystanswowych koszt w gwiezdnych monetach był by idiotyzmem, oraz była by to funkcja z ktorej by nikt nie korzystał, jak obecne jednostki za gwiezdne monety.

- podwojony koszt w uzbrojeniu, przyczynił by się do powolnego oczyszczenia rynku z nadwyżek nieużywanego uzbrojenia.
    W przypadku "wtopy" na przygodzie zawsze można poratować się najemnikiem.

- ludzie tak robią po kilkanaście przygód dziennie, więc ta zmiana by nie zwiększyła liczby robionych przygód.
    Ostatnio edytowane przez Poznańczyk ; 30.12.2013 o 20:25

Stalerek
    Pomysł nie głupi. Ja pokusiłbym się o zwiększenie kosztu monet bo jeżeli sporo graczy ma gotówkę a z przygód i tak dropa pchaja na wagę to pewnie im wcale nie ubędzie tak wiele.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Poznańczyk Zobacz posta
    - podczas obecnego eventu Boże Narodzenie 2013 zaobserwowałem, że sporo osób posiada kilkaset tysięcy monet, z którymi nie ma co robić (więc wymienili wszystkie rezydencje na Lodowe Posiadłości), sporo osób ma populacje po 8-15K, ja z moją 5.3K wypadam kiepso. Dlatego monety jako koszt.
    Jesli ktos ma kilkaset tysiecy monet to nie ma po co robic przygod, chyba ze jest przyspawany do komputera i na sile probuje wycisnac z gry wiecej niz ona oferuje. Tacy gracze to jednak chyba raczej margines.

Sam pomysl raczej ok, ale jakos mnie nie przekonuje jego przydatnosc, bo ja, myslac logicznie, jesli mam 50 level i nic do roboty, to po prostu nie produkuje nadwyzek zamiast stwarzac sztuczny problem ich wykorzystania.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Propozycja dotyczy, wprowadzania do gry Najemników, są to gotowe jednostki, dostępne za surowce, w Tawernie 5poziomu.

Rozbudowa tawerny jak i sami najemnicy byli by dosępni od 50poziomu

Rozbudowea tawerny (dostępna od 50poziomu):
    Pomysł bardzo mi się podoba, ale już widzę jak BB nic nie zrobi w tej sprawie gdyż jak widać z góry mieli plany aby najemnicy byli za kryształy.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    wszystko zalezy od kosztow na jakie sie zdecyduja ....

wg mnie jednak predzej wprowadza 2gie koszary niz pozwola sobie na dodatkowe opcje w obecnych , tak jak to mialo miejsce z prowiantem
    zmiany w obecnych moga wiecej problemow zgenerowac niz to warte ...
    zapewne w nowym evencie choc wolalbym by dali jakies ''kryzysowe'' znow bo widocznie od tego odeszli ...

praktycznie chodzi o mieso armatnie ,a moze dorzuca jakies 2wie jednostki extra ....

Uprawnienia umieszczania postów