Na wstępie :
Temat poruszany na forum kilka razy, jednak poruszę go jeszcze raz.
Propozycja dotyczy, wprowadzania do gry Najemników, są to gotowe jednostki, dostępne za surowce, w Tawernie 5poziomu.
Rozbudowa tawerny jak i sami najemnicy byli by dosępni od 50poziomu
Rozbudowea tawerny (dostępna od 50poziomu):
2. poziom : 5000desek z drzewa liściastego 6000marmuru
3. poziom : 10000desek z drzewa liściastego 30000marmuru
4. poziom : 10000monet 20000marmuru
5. poziom : 10000 desek z egzotycznego drzewa 10000granitu
Po rozbudowe tawerny na 5poziom przez gracza z 50 poziomem pojawia się nam zakładka najemnicy gdzie mamy, wszystkie typy jednostek w ilości 100. Najemnicy byli by dostepni tak jak obecnie, w gwieździe i tylko do użycia na przygodzie.
Dostępne za broń + monety.
Jako ze mamy najemników dostępnych od ręki. Ich cena nie jest niska, ale bardziej realna niż to co teraz mamy możliwość kupić (mianowicie 50żołnierzy za 1tys Gwiezdnych Monet)
Na dzień można by zrekrutować dowolną ilość jednostek, tylko każda kolejna "paczka" kosztowała by 2x więcej monet. (licznik w Tawernie zerował by się nowego dnia, czyli według gry o 3nad ranem)
Przykładowo:
1. 100R - 2K Mieczy z Brązu 50Monet
2. 100R - 2K Mieczy z Brązu 100Monet
itd
Oczywiscie dostępne były by wszystkie typy jednostek.
Kilka słów do przeciwników pomysłu :
- podczas obecnego eventu Boże Narodzenie 2013 zaobserwowałem, że sporo osób posiada kilkaset tysięcy monet, z którymi nie ma co robić (więc wymienili wszystkie rezydencje na Lodowe Posiadłości), sporo osób ma populacje po 8-15K, ja z moją 5.3K wypadam kiepso. Dlatego monety jako koszt.
- dostepne od 50poziomu, bo niższe poziomy tak by nie korzystały z tej opcji ze względu na monety.
- koszt w Monetach, ponieważ przy obecnej opłacalności kupowania mikstur, wsparć, dystanswowych koszt w gwiezdnych monetach był by idiotyzmem, oraz była by to funkcja z ktorej by nikt nie korzystał, jak obecne jednostki za gwiezdne monety.
- podwojony koszt w uzbrojeniu, przyczynił by się do powolnego oczyszczenia rynku z nadwyżek nieużywanego uzbrojenia.
W przypadku "wtopy" na przygodzie zawsze można poratować się najemnikiem.
- ludzie tak robią po kilkanaście przygód dziennie, więc ta zmiana by nie zwiększyła liczby robionych przygód.