Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za prowadzeniem nowego budynku "Port" (zastosowanie jak w poście)

Głosujących
78. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, ułatwi mi to grę

67 85.90%
  • Nie, nie potrzebuje

8 10.26%
  • Obojętne mi to ..

3 3.85%
Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Lądowisko dla generała

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Agebu Zobacz posta
    Nawet może zostać tak jak jest tylko żeby można było załadować wojsko klikając na generała w gwieździe.
    Agebu, tak byłoby najprościej. Po co w ogóle generałowie ladują na wyspie macierzystej?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Dodatkowy skwer - lądowisko dla generałów

Pewnie wiele osób ma już problem z miejscem lądowania generałów. Proponuje zrobić dodatkowy zielony skwer na którym zmieszczą się wszyscy generałowie zarówno z przygód jak i ekspedycji. Obecnie w skrajnych przypadkach nie mam możliwości posadzenia na wyspie garnizonu i upakowania w nim jednostek.

Temat poruszany już kiedyś, ale obecnie gdy w evencie dokupimy 3 generałów oraz kwatermistrza ekspedycji, całkiem niedawno doszło 4marszałków sytuacja robi się chora.

Zapraszam wszystkich do dyskusji - może gdy będzie więcej osób zgłaszało ten problem to ktoś się nim zajmie.
    Ostatnio edytowane przez Cynamon1984 ; 25.03.2015 o 12:20

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    jestem za, mam dość ustawiania generałów recznie, gdzie popadnie.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czy będzie to skwer, czy wysepka czy inne rozwiązanie na pewno trzeba coś zrobić z tą sytuacją bo jest to już problem dla graczy którzy mają kilkudzięsięciu generałów.
    Plus dodanie opcji powrotu generała do miejsca z którego wystartował do przygody

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W skrajnych przypadkach można kilka lodowych usunąć, postawić generałów i potem znowu lodowe (jak kogoś stać na wielu generałów i na brak miejsca na wyspie to kupienie kilku lodowych też nie jest problemem). Swoją drogą to lądowiska już powstały, trzeba tylko skały i góry poruszyć

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wiesz ale nie po to ktoś będzie niszczył górę żeby generała postawić. Jak ktoś ma problem z miejscem to górę będzie niszczył żeby budyków dostawić.
    No i właśnie o takiej chorej sytuacji mówię jak usuwanie lodowych. Wczoraj musiałem usunąc budynek żeby marszałka ekspedycji ustawić bo nie było jak mu jednostek przypisać.

Ewentualnie umożliwić przypisywanie jednostek do generałów, dla których zabrakło miejsca na wyspie.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale chwileczkę, nikt nie każe budować Ci tyle budynków żebyś nie miał gdzie garnizonów postawić. Nie masz miejsca na wyspie i chcesz skały usuwać żeby jeszcze więcej budynków dostawić ? To jest chore, zbilansuj gospodarkę i nie będziesz miał problemów z miejscem.

PS. ja osobiście wyburzyłem skały i góry po to żeby dostawić lodowych i mieć miejsce na garnizony (wyburzyłbym więcej ale limit wyczerpałem).
    Ostatnio edytowane przez ck07 ; 25.03.2015 o 13:43 Powód: ps

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ok, nawet jak wyburzysz trochę to i tak większość generałów na wyspie i tak nie wyląduje. Musisz najpierw przestawić tych co wylądowali, a potem dopiero ustawiać nowych... co niestety jest bardzo uciążliwe i nudne.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    I tak planują w końcu dodać te nowe wyspy na południu, i tam będą lądowali.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    O i znalazł się niedaleko wątek ;D podpisuje się pod sugestią ! zarządzanie generałami spod poziomu menu gwiazdy i wszystko gra!
    No właśnie wyszukiwarka na tym forum jest troszkę jakby upośledzona ; >

Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów