Zobacz wyniki ankiety: Co sądzicie o takiej premii?

Głosujących
25. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • To bardzo fajny pomysł!

5 20.00%
  • Niezłe, ale kilka rzeczy bym tu pozmieniał...

11 44.00%
  • Nie zgadzam się!

8 32.00%
  • Nie mam pojęcia

1 4.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: "Wielki Festiwal" - specjalna premia działająca na WSZYSTKIE budynki!

GrzechuGrek

"Wielki Festiwal" - specjalna premia działająca na WSZYSTKIE budynki!

Oto mój pomysł, który wpadł mi do głowy. Ale najpierw opis.

Wielki Festiwal to niezwykłe wydarzenie które nie często ma miejsce w mieście. W tym niezwykłym, wolnym od pracy dniu, wszyscy mieszkańcy jak i nowi przybywają na tę niezwykłą imprezę, gdzie mogą znaleźć darmowe jadło, napitek, rozrywkę oraz odpocząć po całych dniach ciężkiej i monotonnej pracy. Mimo iż zorganizowanie takiej biesiady wymaga dużo czasu i wiąże się z poważnymi kosztami, to jednak twoi poddani docenią twój szczodry gest, a do swoich obowiązków wrócą pełni energii oraz wprawieni w świetny nastrój.
    Mowa tu o specjalnej premii. Taką premię można by było zrobić w wytwórni prowiantu(być może w tej specjalnej). Koszt wyprodukowania jednej to:
    6000 ryb
    5000 chleba
    4500 wędlin
    8000 napitku
    1200 monet
    6 godzin czasu

Taką premią nie dałoby się handlować ani rzucać innej osobie. Wrzucenie jej na dom władyki, spowoduje 2 etapowe działanie:

1. W ciągu pierwszych 2 godzin zatrzymanie pracy wszystkich budynków produkcyjnych na całej wyspie, natomiast pojawianie się nowych osadników zostałoby na ten czas przyśpieszone 5x.

2. Po pierwszym etapie, WSZYSTKIE budynki na wyspie wznawiają pracę i przez 10 godzin pracują 2x wydajniej! Również w koszarach 2x szybciej rekrutuje się wojsko przez ten czas.

Lipek
    Nie przejdzie - za mały koszt wytworzenia, innymi słowy zbyt tania premia. Gdyby kosztowała ona tyle ile Ty proponujesz nie miałoby sensu robienie innych premii. Zdecydowanie NIE.

GrzechuGrek
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Nie przejdzie - za mały koszt wytworzenia, innymi słowy zbyt tania premia. Gdyby kosztowała ona tyle ile Ty proponujesz nie miałoby sensu robienie innych premii. Zdecydowanie NIE.
    A jaka byłaby Twoja propozycja co do jej kosztów? Bo wiesz... niektórzy to sądzą że za dużo podałem ;-]

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Za dużo to może być dla ludzi którzy grają od października. Ja to czekam na premię dwutygodniową ale 2x. Tak abym nie musiał prawie dwa razy dziennie rzucać koszy.

Lipek
    Nie wiem ile, nie chce mi się wyliczać. Pewnie dla każdego byłby to inny przelicznik w zależności od ilości i rodzaju budynków jakie gracze mają... Ja zamiast Twojego buffa wolałbym kolejkowanie tych samych buffów (coś jak kolejka budowania) ale już gdzieś taki pomysł był i chyba go trochę zjechali (chociaż nie wiem dlaczego).

Edit: niech będzie, szybkie wyliczenie, koszt Twojego buffa GrzechuGrek wyceniłbym na 4x koszt 25 premi odznaka+kosz irmy.

Edit: Piotru70 - masz podobną premię - Torba Tęczowego Śniegu - 4 dni i bonus 4x, jak ci znajomek rzuci to 6dni trwa...
    Ostatnio edytowane przez Lipek ; 25.12.2013 o 22:53

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Edit: Piotru70 - masz podobną premię - Torba Tęczowego Śniegu - 4 dni i bonus 4x, jak ci znajomek rzuci to 6dni trwa...
    interesujace

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    jak ci znajomek rzuci to 6dni trwa...
    cos Lipne informacje masz Lipek

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lipek chyba nigdy nie używał tej premii. :d

Lipek
    A nie jest to 6 dni czyli 50% dłużej? Skoro sama premia trwa 4 dni to po wrzuceniu jej znajomemu albo przez znajomego powinno trwać 6 dni... Nie wiem, nigdy nie wrzucałem nikomu (nawet nie wiem czy się da).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Lipek, tej premii nie da sie komus wrzucic. to specjalna premia i tylko sam sobie możesz wrzucic. wiec nici z 50%.
    po drugie, co Ci po tym jakbys mial tygodniowa czy dwutygodniowa, skoto jesli sie nie logujesz i nie ma wgladu do wyspy, to produkcja staje po 24h automatycznie.

Co do wątku z tym festiwalem --- nie przejdzie bo z założenia ma byc równo i sprawiedliwie a nie da sie tego w ten sposób zrobic. o ile sama wysokosc poziomu budynku jest w zasiegu kazdego i to jest rzecz i tak wplywajaca na ceny wielu premii, o tyle tutaj jak bedzie wysoka cena , to wiekszosc srednich i niskich leveli nie bedzie stac na nia a jesli nawet to nie bedzie ona oplacalna. z drugiej styrony, osoby majace po 300 budynkow, starzy wyjadacze z zawalona po przegi wyspa, bedzie to ich kosztowac tyle co nic wiec tylko na tym by lecieli.
    kolejna rzecz, rzucanie ogolnie na wyspe, wejdzie w konflikt z juz trwajacymi premiami. bo albo trzeba by zniwelowac ich efekt, co beda sie niektorzy burzyc ze oni niechca x2 na mennice itp budynki, albo nieniwelujac, bedzie strata bo nie dziala jednak na wsztstkie budynki.
    rozumiem ze wiele osob ma problem z rzucaniem koszy ale wcale nie treba zawalac wyspy setkami premii. zrobcie sobie gospodarke tak aby samowystarczalna byla. tyle zboza ile robicie zuzywajcie, i nie trzeba gospodarstw premiowac. tyle chleba pieczcie ile maki robicie itp. nie badzcie chytrzy i pazerni ze trzeba wszystko buffowac aby narzekac ze nie macie czasu na 2rzucanie pare razy dziennie kilkaset koszy.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów