Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Na ANDROIDA

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Na ANDROIDA

Witam!
    Może w końcu byście stworzyli aplikację na androida która łączyłaby się z serwerami, bo żadna z przeglądarek na smartphone i tabletach nie dają rady ruszyć serwerów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Puffin browser. 7 dni darmowo można korzystać, później niecałe 10zł pełna wersja. Settlersi chodzą

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Kupię sobie tableta bo jest taki wygodny, wydajny i taki modny...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    idźmy z duchem czasu... teraz każdy niemal ma telefon dotykowy i w tym interent... powinni zacząć myśleć o apce na androida (z paczką graficzną) bo odpalenie gry w telefonie / tablecie na pakiecie danych to zabójstwo - ok 50 mb za każdym połączeniem...

Początkujący Odkrywca Awatar Achazu
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Didlet Zobacz posta
    idźmy z duchem czasu... teraz każdy niemal ma telefon dotykowy i w tym interent... powinni zacząć myśleć o apce na androida (z paczką graficzną) bo odpalenie gry w telefonie / tablecie na pakiecie danych to zabójstwo - ok 50 mb za każdym połączeniem...
    jak to kiedys mowili: nie smarujesz nie jedziesz
    internet mobilny jest darmowy wiec 50MB to nie jakas straszna ilosc :P
    wystarczy wygooglac to : Aero2

daveandnokia
    a ja chce na windows phone... jak kazdy sobie tutaj życzy to ja też... tak naprawdę to nie przejdzie i nigdy nie stworzą takiej aplikacji. Pracując na swoim netbooku odczuwam takie spowolnienie, totalna masakra. A to. że większość osób ma telefony typu smartfone to nie oznacza, że bez problemu pójdzie każdemu. Musimy się z tym pogodzić i koniec kropka. Koledzy oraz koleżanki podpowiadają o Puffinie, dobra alternatywa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jak Cie sta na tableta i na net w nim, to stac cie 10zł na pelna wersje puffina na ktorej dzialaja settlersy. a jak masz badziewnego tableta czy smartfona (za malo ramu czy procek nie daje rady) to nie narzekaj, ze poskapiles kosztem jakosci.
    ta gra ma i tak takie wymagania ze na wiekszosci tabletow nie pojdzie nawet prawie płynnie a co dopiero płynnie. wiec o smartfonach juz nie mowiac.
    nie przeginaj ze 50mb na start bo od prawie dwoch lat gram w settlersow a net mam z GSM prepaidowy od ponad trzech lat bo jestem non stop mobilny, cały rok, i bym zbankruotował jakby tyle żarły. aby tyle ściagnac to bys musiał co kwadrans cache czysscic i sciagac na nowo cala zawartosc.
    to gra przegladarkowa na komputer jest i nie beda sie w tablety pchac bo za duzo rzeczy tutaj jest a za male ekrany tam sa.
    najczestzym interesem ludzi w mobilnosci jest aby miec dni zaliczone po premie klejnotow tygodniowa... tak wiec udostepniajac to, strzela sobie troche w stope bo tak to ludzie czasem rzuca 5 zl, a jak bedzie premia to zawze jakis procent nie bedzie placic.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Potwierdzam przeglądarkę Puffin. Dużo bajerów ma Że też wcześniej jej nie znalazłem hehe

"i już apki nie trzeba robić bo to mi wystarczy żeby w terenie sprawdzić co w wiosce się dzieje "

Lipek
    Dopóki będzie Flash i nie będzie supportu dla html5 to settlersi będą cięli na mobilnym sprzęcie. Na moim iPadzie Mini (1gen) gierka zacina w cholerę. Na iPhonie 5 smyra całkiem fajnie. Jednak bloków za żadne skarby nie robiłbym bym. Testowałem przez WiFi i 3G - działa tak samo - w miarę płynnie. Da się robić przygody ale bez bloków. Mowa oczywiście cały czas o Puffinie. Także wg mnie trzeba by mieć troszkę mocniejszy sprzęt. Podejrzewam że sama przeglądarka Puffin działa na zasadzie VPN (no ale tu specem nie jestem i nie będę się mądrował).

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    temat poruszany wiele razy
    swego czasu używałem : PhoneMyPC
    ale komp w domu musi być :ON

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów