Zobacz wyniki ankiety: Oznaczenie generała na wyspie

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • chorągiew, sztandar z wizerunkiem

30 75.00%
  • pop-up z informacją

10 25.00%
  • jakaś inna opcja

5 12.50%
  • żadna, nic nie ruszać

6 15.00%
  • nie wiem

2 5.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Informacje o generale

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Informacje o generale

Na większych przygodach, takich na które wysyła się wielu generałów, uciążliwe bywa odszukanie na wyspie odpowiedniego generała (weteran, szybki, zwykły, itp).
    Ułatwić to można na dwa sposoby:
    1 dodać chorągiewkę, flagę z wizerunkiem generała, bez zmiany wyglądu samego obozu (tak samo jak odróżnia się np. drwali iglastych od liściastych)
    2 dodać pop-up, który wyświetli info o generale tak, jak wyświetla się info o wrogim obozie po jego kliknięciu (dzięki temu nie trzeba będzie wyświetlać i wyłączać całego interfejsu generała)

E: Proszę nie zaznaczać dla zabawy wszystkich opcji, niechcący mi się kliknęła opcja wielokrotnego wyboru
    Ostatnio edytowane przez Larxand ; 14.12.2013 o 10:55

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    hmm, ja w sumie przyzwyczaiłam sie wybierac generała z gwiazdy, nie z mapki, ale jakies rozróżnienie garnizonow i tak byłoby fajne kosiarz powinien mieć czarny namiot, no po prostu powinien)

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wchodzisz w gwiazdę i masz wszystko o generałach. Czego chcieć więcej? Klikasz na generała w gwieździe i automatycznie odnajduje go na mapie. A jak masz za dużo generałów to kup sobie kwatermistrzów i po problemie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli na wyspie ląduje mi kilkunastu generałów (ponieważ tylu jest potrzeba żeby sprawnie i bez przestojów robić na przykład krawca), to kwatermistrz nie ma tu nic do rzeczy, on mi w niczym nie podpowie ani nie pomoże.
    A chodzi o to, żeby nie trzeba było wchodzić w gwiazdę. Jeśli masz na wyspie zgrupowanie generałów różnej maści, to chyba łatwiej byłoby rozróżnić i wybrać odpowiedniego dzięki spojrzeniu na jego sztandar, zamiast klikania każdego, żeby sprawdzić czy ten kliknięty, to właśnie ten, który Cię interesuje.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ale to znowu zamyka się w obrębie tego ze nie chce Ci się wchodzić do gwiazdy.
    Sumując.
    Jak gienek stoi na mapie, to jak chcesz go wybrać to i tak go wybierzesz. A jak jakiegoś nie możesz znaleźć to wchodzisz do gwiazdy i wszystko masz. No kurde, niedługo będziecie potrzebować pomocnika do pisania na klawiaturze bo takiego lenia będziecie mieć.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    lubię takie pomysły można się pośmiać ponieważ zaniedługo będą chcieli by automatycznie robili im przygody bo za długo to będzie trwało i nie będzie im się chciało robić przygód.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Fajnie Garenos, że możesz się pośmiać, śmiech to zdrowie - jak mawiają. Gwoli zaspokojenia Twojej ciekawości, przygody robię codziennie i z przyjemnością. Również takie, których inni nie odpalają nawet dla kociołków. I nie w tym jest rzecz, a w tym, żeby nie trzeba było wykonywać dodatkowego zbędnego ruchu.

Piotru70, kolejny raz dajesz wyraz swojemu żelaznemu brakowi konsekwencji. Czy ta wypowiedź nie świadczy przypadkiem o cesze, którą z taką lubością przypisujesz innym?
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    A to co przynoszą odkrywcy ni może iść od razu do magazynu tak jak jest w przypadku nagród za zadania? Albo BB się nie chce tego wprowadzać albo za mało sie staramy aby ich uświadomić ze tego potrzebujemy.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Człowieku, ale mieć spis pod ręką a klikać po 20 razy 3 czynności aby wrzucić po 10 sztuk saletry to jest przepaść jak między Leniem niechcącym wstać po pilot do telewizora a leniem który ma robić 3x 20 pompek zanim usiądzie na fotelu. gdzie Ty tutaj widzisz jakiekolwiek powiązanie?

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mi nie przeszkadza codzienne przenoszenie śmieci z poszukiwań ani dropów z przygód do władyki. Czy w związku z tym powinienem mówić, że jesteś leniem ponieważ uważasz, że taka zmiana jest potrzebna (Człowieku)? Nie. Skupmy się więc na meritum, bez personalnych wycieczek.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jakich wycieczek, ja przygody robię tak samo jak Ty i skoro mi nie przeszkadza jak jest to się wypowiem, a skoro Ty nie robisz tego co ja to się nie wypowiadaj najlepiej.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów