Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: niewolnicy

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lipek a potrafisz wypominać komuś błędy na priv? Jak nie to pokaż że trzymasz jakiś poziom i nie wytykaj w ogóle. A jak potrafisz to i tak publiczne wytykanie jest złymi manierami.
    to jakaś kompletna bzdura. Powoli wychodzi na wierzch pogląd iż popierasz brak wiedzy i niedouczenie
    Hmm... Po głębszych przemyśleniach w sumie... Żartuje, nie trzeba tutaj wiele myśleć aby wiedzieć że miejsce publiczne (nie mowa o szkole publicznej lecz o tutejszym forum) nie jest miejscem do nauk gramatycznych, interpunkcyjnych itd. Jak chcesz się wczuć w rolę nauczyciela to się zatrudnij w szkole. A jak chcesz aby społeczeństwo było douczone to też zostań nauczycielem, w każdym przypadku twoje argumenty kuleją niczym wygłodzony pies na Syberii.
    Gdyby się uprzeć to masowe wytykanie komuś błędów i atakowanie go tekstami typu "Dysmózgowie/ sięgnij po słownik" można podpiąć pod napastliwość i nękanie psychiczne. Wiem wiem... Wolność słowa. Ale gdzie jest wolność jednostki wobec społeczeństwa? Tak działa właśnie Unia że nie uwalnia społeczeństwa od jednostek lecz na odwrót. Widząc Co wygadujesz jak zapewne większość z z reszty tych ortograficznych prymusów nie wie nawet jakie są spisane karty praw w Uni Europejskiej.
    Ja osobiście czułbym się urażony gdyby ktoś cokolwiek mi wytykał. To co robię jest moją sprawą i jak komuś coś nie pasuje to albo niech to zaakceptuje albo się odłączy od dialogu. A komentarze wypominające/obrażające/wytykające/itd są komentarzami zbędnymi.
    Nikt nie nauczy się lepiej jak osoba która uczy się na własnych błędach, a osoba która uczy się na cudzych jest osobą której brakuje doświadczenia.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 23.11.2013 o 01:28

Lipek
    Czym innym jest obraza jak to przedstawiłeś "dysmózgowie/ sięgnij po słownik" a czym innym jest napisanie aby ktoś poprawił błędy i postarał się gdzieniegdzie (tam gdzie należy) wstawił kropkę czy inny przecinek.

A jak chcesz aby społeczeństwo było douczone to też zostań nauczycielem
    Gdyby społeczeństwo bardziej skupiało się na tym co nauczyciele przekazują w szkole, to nie byłoby tej dyskusji.

twoje argumenty kuleją niczym wygłodzony pies na Syberii
    Ja uważam wprost przeciwnie i wręcz to Twoje stwierdzenie pasuje bardziej do Twych tez.

Ja osobiście czułbym się urażony gdyby ktoś cokolwiek mi wytykał. To co robię jest moją sprawą i jak komuś coś nie pasuje to albo niech to zaakceptuje albo się odłączy od dialogu. A komentarze wypominające/obrażające/wytykające/itd są komentarzami zbędnymi.
    No przecież sam siebie negujesz. Wytykasz nam/mnie błąd (wg Ciebie) takowy iż domagamy się logicznych i w miarę przejrzystych wpisów.

Ale gdzie jest wolność jednostki wobec społeczeństwa? Tak działa właśnie Unia że nie uwalnia społeczeństwa od jednostek lecz na odwrót. Widząc Co wygadujesz jak zapewne większość z z reszty tych ortograficznych prymusów nie wie nawet jakie są spisane karty praw w Uni Europejskiej
    Tutaj się już zapędziłeś za daleko i pasuje tu "co ma piernik do wiatraka". Poza tym mam w nosie co jest spisane w jakichkolwiek kartach UE.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lipek idź na Premiera bo tylko do sejmu się nadajesz. Składasz takie śmieszne farmazony że chyba wierszyk ułożę. Nadal twoje argumenty kuleją.
    Gdyby społeczeństwo bardziej skupiało się na tym co nauczyciele przekazują w szkole, to nie byłoby tej dyskusji.
    Są różni uczniowie i różni nauczyciele. Nie jest istotnym kto ile się nauczył ale że Ty chcesz to zmienić. Tak więc jak chcesz zmieniać to idź na nauczyciela. Jak nie pojmujesz to dalej zmyślaj sobie fantazje i pisz a ja się pośmieje.
    No przecież sam siebie negujesz. Wytykasz nam/mnie błąd (wg Ciebie) takowy iż domagamy się logicznych i w miarę przejrzystych wpisów.
    Chyba skończyły ci się rzeczywiście argumenty...
    Tutaj się już zapędziłeś za daleko i pasuje tu "co ma piernik do wiatraka". Poza tym mam w nosie co jest spisane w jakichkolwiek kartach UE.
    To ze Ty masz w nosie nie znaczy ze ktoś inny też ma. A jak ten drugi wie więcej to jesteś na straconej pozycji i powinieneś jedynie co robić to słuchać i uważać co się do ciebie mówi.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    nie trzeba tutaj wiele myśleć aby wiedzieć że miejsce publiczne (nie mowa o szkole publicznej lecz o tutejszym forum) nie jest miejscem do nauk gramatycznych, interpunkcyjnych itd.
    Nie trzeba wiele myslec zeby wiedziec, ze forum nie jest pierwszym lepszym miejscem publicznym tylko miejscem wymiany informacji i prowadzenia dyskusji w jezyku polskim, wiec sprawa podstawowa dla komunikacji na forum powinno byc jego poprawne uzywanie.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Lipek idź na Premiera bo tylko do sejmu się nadajesz. Składasz takie śmieszne farmazony że chyba wierszyk ułożę. Nadal twoje argumenty kuleją.

Są różni uczniowie i różni nauczyciele. Nie jest istotnym kto ile się nauczył ale że Ty chcesz to zmienić. Tak więc jak chcesz zmieniać to idź na nauczyciela. Jak nie pojmujesz to dalej zmyślaj sobie fantazje i pisz a ja się pośmieje.

Chyba skończyły ci się rzeczywiście argumenty...

To ze Ty masz w nosie nie znaczy ze ktoś inny też ma. A jak ten drugi wie więcej to jesteś na straconej pozycji i powinieneś jedynie co robić to słuchać i uważać co się do ciebie mówi.

Na Premiera się nadaje właśnie taki głupi człowiek, którego opisałeś.

Oczywiście, że są różni ale uczą tak czy siak tego samego.

Piszesz takie głupoty i tłumaczysz idiotyzm i deb.ilizm Którego i tak jest za dużo.
    Dzięki komu masz dom lub komputer, nie dzięki debi.lowi, który nie może nawet łopaty wbić.

Jeżeli wszyscy mają takie poszanowanie dla debi.lizmu to się nie dziwię czemu Polska jest tym czym jest,
    skoro władzę dostaje nie ktoś mądry...

Wybacz, ale nigdy nie było i nie będzie uzasadnienia na debi.lizm

Zaczynam myśleć, że nie masz poszanowania dla chociażby głupie 2+2=4 Które tłumaczy że dwa patyczki do których dołoży
    się kolejne dwa patyczki to cztery.
    Ostatnio edytowane przez Marcel2727 ; 23.11.2013 o 10:45

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No sorry, ale nie mogę się powstrzymać od kąśliwości.

Jak się ma to:
    A to z kolei będzie przymusowa "Polonizacja" która nie różni się od Germanizacji czy Rusyfikacji. Tak więc nie wiem czy ktoś tutaj nie ma w ogóle cech wspólnych z Nacjonalistycznymi Faszystami.
    Nieładnie.
    do tego?

... to pokaż że trzymasz jakiś poziom i nie wytykaj w ogóle. A jak potrafisz to i tak publiczne wytykanie jest złymi manierami.
    Co do błędów językowych, nie chodzi o wytykanie, tylko zwracanie uwagi. Nic w tym złego. Jeśli ktoś mi zwraca uwagę na jakiś błąd ortograficzny (czy życiowy), to mówię "dziękuję" i staram się go drugi raz nie popełnić.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Co do błędów językowych, nie chodzi o wytykanie, tylko zwracanie uwagi. Nic w tym złego. Jeśli ktoś mi zwraca uwagę na jakiś błąd ortograficzny (czy życiowy), to mówię "dziękuję" i staram się go drugi raz nie popełnić.
    Wytykanie błędów powinno odbywać się prywatnie, a publicznie jest to tylko okazja na wykazanie swojej wyższości w danej dziedzinie. Gdyż osoba która rzeczywiście interesuje się edukowaniem a nie fanatycznym szlifowaniem jednej kwestii to ma "wylane" na to ze ktoś sobie w czymś nie radzi. Ale nie wszyscy muszą to pojmować. Spoko, nic do was nie mam
    Wybacz, ale nigdy nie było i nie będzie uzasadnienia na debi.lizm
    Skoro nie ma uzasadnienia to chyba temat zamknięty. Jak widzę osoby wytykające błędy komuś na forum to powiem wam jak to wygląda na przykładzie innej sytuacji.
    Jest Romek, Romek kiedyś się pomylił. Idzie przez miasto. I z tłumu ktoś krzyczy. Ej ty sięgnij po kompas skoro nie wiesz gdzie wschód a gdzie zachód.
    I teraz pytanie. Czy osoba chcąca aby Romek się douczył powie mu o tym prywatnie czy będzie za wszelką cenę robił Show i jeszcze zapewniał ze tak jest właściwie? Osoba która tak twierdzi należy do dzieciarni i od nich powinno się zacząć prostowanie społeczeństwa. W narodzie nie jest najważniejsze wykształcenie tylko charakter, a naszemu liczącego blisko 60mln charakteru brakuje.
    Na resztę "hejtów" na moje wypowiedzi nie odpisze bo to największa patologia rozwoju mentalnego w wypowiedzi jaką widziałem.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 23.11.2013 o 15:42

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W narodzie nie jest najważniejsze wykształcenie tylko charakter, a naszemu liczącego blisko 60mln charakteru brakuje.
    Nie jest wazne wyksztalcenie tylko inteligencja, bo inteligencja jest tym co w duzej mierze determinuje jego funkcjonowanie i miedzy innymi dlatego w naszym wspolnym interesie jest to, by glupote tepic a nie szukac na sile argumentow za jej akceptowaniem.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeżeli sam się nie szanujesz, nie dziw się że inni cie nie szanują.
    Jeżeli nie szanujesz swojego języka a przez szacunek uważam używanie go poprawnie w określonych sytuacjach czy miejscach (a do takich zaliczam publiczne forum) to nie oczekuj że ktoś ciebie będzie szanował. I nie obrażaj się i nie wyzywaj tych którym na poprawności języka zależy.
    Niektórym na tym języku trochę zależy.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No dobrze, to może wróćmy do sedna i niech ktoś nam wytłumaczy o co chodzi właściwie w przedstawionym pomyśle niewolników.
    No bo zakładam, że ktoś zrozumiał, mimo braku tych kropek, przecinków i odpuszczając już "pomorze, puki co"

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów