Kto nie chce wydawać fortuny na patenty budowlane może wpisać tu swoje pomysły :-)
Kto nie chce wydawać fortuny na patenty budowlane może wpisać tu swoje pomysły :-)
Ostatnio edytowane przez luko2 ; 14.11.2013 o 17:46
Przede wszystkim należałoby zmienić ceny patentów u kupca, a po drugie można by je zdobywać w inne sposoby niż podbój terenu (mnie się kończą takie tereny).
Jeżeli macie inne sugestie to piszcie :-)
No przecież zdobywasz je za wbicie lvl, po za tym masz extra 15patentów za łodygi, dodatkowo można zbierać klejnoty na patenty u kupca ...
Nawet jesli nie chcesz wydawać realnych pieniędzy na grę, wystarczy cierpliwie zbierać klejnoty i patenty się znajdą ;p
MI sie wydaje ze liczba patentów jest wystarczająca, w dalszym rozwoju swojej wyspy i tak najwięcej miejsca zajmą budynki bez patentowe (rezydentki i wszytko inne co daje populacje, silosy czy młyny)
To twoje zdanie, u mnie wygląda to znacznie gorzej.
ja polecam inwenture, przejrzeć co sie ma na wyspie i zastanowić sie po co, juz kilka razy widizałam jak ktoś skarży sie na brak patentów a okazuje sie że ma np 4 kamieniarzy na drugim poziomie...tartaki igła to samo, na handel nie warto tego produkowac wiec na swoje potrzeby po 1 i tyle a ludzie jakos sie przywiązuja i im szkoda wyburzać) no i obowiązkowo sukcesywnie wymieniac rezydencje za patenty na te z handlu
loko2: wyślij zapkę to lukne co tam masz i cos się doradzi.
Ja mam jeszcze 130 patentow do kupienia u kupca a jutro 49lvl nabije ^^
Może mam mieć po 3 leśników, 2 drwali i 1 tartak ? ( iglastych ) I niby za co ja mam budować ? Produkcja jest mizerna,
na handlu oczywiście nie kupię bo za co ? Na monety nie można być na utrzymaniu a innymi towarami jak mam handlować jak również jest po
2-3 gospodach, 1-2 młynach, 1 piekarni - to produkuje mizerne ilości, oczywiście gospodarstw musi być więcej bo jeszcze potrzeba napitku,
drewno jest z resztą potrzebne na węgiel = miecze itp. a czym wyszkolisz takich ochotników ? Węgiel da się wykopać jednak nie oszczędza
się jakoś dużo tych patentów 5-6 przecież zaraz to się zmarnuje na nowe budynki której minimalna gospodarka to z 4-5 budowli.
Co do 5+ patentów to nim się nacieszymy chociażby takim pierwszym patentem to trzeba będzie dużo pokombinować
Mnie wręcz cieszy to, że można jakoś zdobyć te patenty bez kupna klejnotów jednak tak szybko tego nie przybędzie![]()
Ostatnio edytowane przez Marcel2727 ; 14.11.2013 o 21:54
A moja sugestia jest taka, ze w pewnym momencie gry patenty stają się bardzo zbędne i polecam nie wykupywać ostatnich 30 tylko lepiej te kleje zainwestować w jakąś produkcje. Brakuje po prostu miejsca na wyspie.