Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z silosami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Problem z silosami

Żonglując gospodarstwami, silosami i polami pszenicy zauważyłem, że silos nie wybiera tego pola, które jest najbliżej, ale wybiera to, które zostało najwcześniej zbudowane czy też takie, do którego uprzednio wyznaczył sobie drogę. Po wyburzaniu pól i stawianiu nowych silos się gubi i w ogóle nic nie zasiewa jak w załączniku

Czy można to poprawić?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: Untitled.jpg, 
wyświetleń: 365, 
rozmiar: 91.3 KB, 
ID: 1691.  

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nie "gubi się", ale wybiera najbliższe pole, które może obsiać. Jeśli pole ma max pszenicy, to osadnik z silosa pojdzie do nastepnego pola, ktore moze obsiać.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    a jak masz doładowanie do zboża z przygody to czy wtedy też średnie pole pszenicy może mieć max 400? nie. może mieć więcej i zanim zacząłem przestawiać silosy i gospodarstwa i burzyć pola, poniektóre z moich pól miały ponad 400 doładowane z silosów.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jest to możliwe - jeżeli np. na polu brakuje Ci 2 zboża, a siedzi na nim ludek z silosa lvl4 - będziesz mieć 402. A przecież mogą siedzieć z kilku silosów i wtedy dosypią wszyscy (max na jednym polu dzięki silosom miałem chyba 435).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    zwracam honor ekipie technicznej, mój błąd

Uprawnienia umieszczania postów