Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Licytacje

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Licytacje

Witam,

Ostatnio wpadłem na pomysł, aby dodać do gry możliwość licytowania przedmiotów między graczami. Obecnie kantor handlowy działa na zasadzie, że jedna osoba podaje sztywną cenę i ktoś albo ją zaakceptuje albo będzie musiał szukać innej oferty. Myślę, że możliwość podbijania ceny przez innych graczy byłaby dużym uatrakcyjnieniem dla wszystkich. Zarówno kupujących i sprzedających.

Cały mechanizm działał by podobnie do znanego serwisu allegro. Byłaby opcja kup teraz oraz licytacja. Sądzę, że taka formuła wniosłaby dużo dobrego dla wszystkich graczy.

Pozdrawiam

golec115
    Jeśli nie pasują Ci oferty zawsze możesz wystawić swoje. Żaden problem

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Już to widzę, nic nie kupisz na handlu bo same aukcje kończące się za trzy dni. Buahahahaha. Odpada.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Czarci gal na globalu -5 przeprowadza licytacje. Całkiem udanie

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    na Kolonii na którymś globalu organizowali, ale Mody chyba były przeciwne temu i zabraniały ;p o ile dobrze pamiętam

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Słoneczny gród też miał na forum temat z regulaminem aukcji ale też chyba wcięło albo nie mogę znaleźć.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Jackwellgood Zobacz posta
    Witam,

Ostatnio wpadłem na pomysł, aby dodać do gry możliwość licytowania przedmiotów między graczami. Obecnie kantor handlowy działa na zasadzie, że jedna osoba podaje sztywną cenę i ktoś albo ją zaakceptuje albo będzie musiał szukać innej oferty. Myślę, że możliwość podbijania ceny przez innych graczy byłaby dużym uatrakcyjnieniem dla wszystkich. Zarówno kupujących i sprzedających.

Cały mechanizm działał by podobnie do znanego serwisu allegro. Byłaby opcja kup teraz oraz licytacja. Sądzę, że taka formuła wniosłaby dużo dobrego dla wszystkich graczy.

Pozdrawiam

Pilnie potrzebujemy jakiś surowców ( tylko wtedy korzystamy z handlu ew. aby mieć na zapas ).

Aukcja trwa - nie kupisz niczego od razu, dodatkowo to pewnie nie byłaby godzina lecz może i 3 dni.

Mam czekać np. 3 dni na jakąś głupią mąkę 500 sztuk czy co innego ?

Oczywiście jest cena kup teraz ale pewnie strzelano by jakieś chore sumy - im większa cena tym więcej dadzą, dodatkowo towar
    skupiałby w pewien sposób uwagę.

Moim zdaniem to by nikomu się za bardzo nie spodobało:
    Nowi - muszą czekać bo nie mają za co kupić ,, kup teraz '' bo jak pisałem byłyby chore sumy.
    Starzy - bez różnicy ale by pewnie stracili jakiś kawałek na ,, kup teraz ''.

Nie

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    u nas to dziala nieżle choc ja akurat nie kupuje ale global 5 obserwuje aukcje przbiegaja dosc sprawnie i szybko..oplacalnosc niektorych aukcji to zupelnie inna bajka
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Uprawnienia umieszczania postów