obawiam sie ze do poniedziałku to nawet na maila nie odpiszą o naprawie problemu nie wspomnę
coś mi sie wydaje ze będzie "tydzień przerwy do następnej konserwy"
obawiam sie ze do poniedziałku to nawet na maila nie odpiszą o naprawie problemu nie wspomnę
coś mi sie wydaje ze będzie "tydzień przerwy do następnej konserwy"
19 koniec pracymiejmy nadzieje ze jakis kumaty polak tam sprzata w nocy i to naprawi he he he
Życzę Wszystkim miłego weekendu z grą i bez niej :P))
Pozdrawiam Serdecznie
PS: szkoda słów na to wszystko))
Życzę Wszystkim udanego i miłego weekendu, z grą i bez niej)
Szkoda słów na to wszystko....
Pozdrawiam Serdecznie)
w ciula sobie lecą i tyle, właśnie kończy mi się premia na Zamku i parę kilo fasoli w plecy. A pies ich trącał idę na piwo![]()
Szkoda słów oni i tak mają nas gdzieś. Daje 100ziko że jakąś króliczą łape albo inne beznadzieje zarzuca i powiedzą, że to w ramach rekompensaty... Ja osobiście skończę z tą grą mimo 50lvlu i tak nie ma co robić i nie będę takiego badziewia co wieczne problemy są dofinansowywał.
po 2 latach grania ja też postanowiłem zakończyć zabawę z tym wszystkim, gra grą, ale podejście supportu do klientów woła o pomstę do nieba...
Wydarzenie zimowe 2013
-Świąteczna niespodzianka: nowe rozwiązanie, które pozwala zdobyć wiele wolnego czasu z rodziną...
-Zadania dzienne(ewent), sprawdź maila kiedy ci wyspę odblokują...
Są jacyś gracze z UK? Bo chyba założę sobie na brytyjskim serwerze konto i tam zaczne grac. Załóżmy Polską gildie na jednym z serwerów [chyba ze już takie sa to można się przylaczyc]
Ech, brak słów... Dlaczego tylko w Polsce takie rzeczy się dzieją? Nie chodzi mi o samą awarie, tylko o podejście do graczy. Co prawda support dziś odpowiedział na maila po 20 minutach, jednak wyglądało to trochę na automat i nic nie wniosło do sprawy... Na stronie głównej zero wiadomości odnośnie postępu prac naprawczych... Polska ekipa leci w kulki, a ci od marketingu i piaru chyba z łapanki zostali zatrudnieni. Szkoda gadać. Ktoś decyzyjny powinien za to beknąć, a gracze otrzymać solidą rekompensatę na przeprosiny. Nie za crash, za to co się dzieje (a właściwie nie dzieje) teraz. Spróbuję zamailować do centrali, haha, pewnie niewiele wskóram, ale spróbowac można![]()