Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Usunięcie broni z przygód.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Hor4cy Zobacz posta
    większość negatywnych osób do tego pomysłu bierze się tylko i wyłącznie zlenistwa lub wygody czy z przyzwyczajenia i nie mysli całkowicie o aspekcie ekonomicznym w tej grze gdzie nie czarujmy się, ekonomia ma decydujace znaczenie.
    taka ilosc broni mistrzowskiej w dropach zabija ekonomie
    Ekonomia w tej grze nie jest celem tylko srodkiem do realizacji celu, jakim jest wymaxowanie produkcji wojska (obecnie po to, zeby tluc levele, w przyszlosci jesli zostaniemy zaszczyceni PVP - po to, aby tluc innych graczy).

Jesli ekonomia jest zabita, to nie przez to ze ktos ja planowal zabic tylko poprzez rozne formy samowystarczalnosci, co samo w sobie nie jest problemem bo jest rownoznaczne z ominieciem polsrodkow i skroceniem sobie drogi do realizacji faktycznego celu.

Usuniecie broni z przygod w teorii wymusza wiecej produkcji i handlu, w praktyce jednak gracze (a przynajmniej myslaca ich czesc) i tak pojda raczej w strone omijania przeszkod niz konfrontacji z nimi - wiec zamiast budowac budynki mistrzowskie, wkladac kupe surowcow w upgrady i czekac tygodniami na rezultat ich pracy po prostu wyeliminuja czesc blokow i beda tracic troche wiecej rekrutow.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Usuniecie broni z przygod w teorii wymusza wiecej produkcji i handlu, w praktyce jednak gracze (a przynajmniej myslaca ich czesc) i tak pojda raczej w strone omijania przeszkod niz konfrontacji z nimi - wiec zamiast budowac budynki mistrzowskie, wkladac kupe surowcow w upgrady i czekac tygodniami na rezultat ich pracy po prostu wyeliminuja czesc blokow i beda tracic troche wiecej rekrutow.
    A broni i tak nikt z taka opłacalnością produkował nie będzie, bo to BEZ SENSU ehhh...
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    PRZECIW
    nie będę tłumaczył tego co większość rozumie, Ci co lubią bujać w obłokach... niech dalej to robią

uprzedzając pytanie: tak, mam wszystkie budynki do produkcji wszelakiej broni, potrzebne były w ostatnim zadaniu głównym,

GrzechuGrek
    A wyobraź sobie, że ja nie do końca rozumiem... no chyba że zbytnie wygodnictwo/ułatwienie.
    W ogóle to BB od samego początku kiepsko rozegrał. Tych super-broni w przygodach nie powinno być od samego początku. Wtedy rzeczywiście sytuacja byłaby całkiem inna.
    Ostatnio edytowane przez GrzechuGrek ; 26.11.2013 o 17:04

Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Chciałbym jeszcze dodać jedną bardzo ważną uwagę. Ludzie z natury są zaczepliwi i gdyby w projekcie gry od samego początku nie było broni w przygodach, to autor wątku zapewne napisał by podobny tylko z ankieta o wprowadzenie slotu z broniami w dropach. Wiem że do tego się nie przyzna, bo nikt się nie przyzna do nieświadomego błędu.
    Jak by od początku tak było do byśmy nawet na 40lvl jeszcze nie wskoczyli :P

Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez kazuja Zobacz posta
    Najlepiej ja by byl tylko exp :P pewnie z 2% 50 by bylo do tej pory i BB by sie nie martwilo o PVP i co robic z graczami powyzej 50 :P ale co zrobic jak dali ciala na samym poczatku ;]
    Dokładnie tu trafiłeś w samo sedno sprawy dlatego teraz kombinują jak to zatrzymać bo robiąc grę nie spodziewali się że tak szybko im gracze osiągną 50lvl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów