Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: halloween/gra - problemy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

halloween/gra - problemy

Nie wiem jak u Was ale na mojej wyspie mam straszne lagi.
    Ile można powtarzać te same błędy. Podobno BETA już się zakończyła a moim zdaniem jest gorzej...
    Ile może być problemów z premiami, lagami, zliczaniem/naliczaniem itp.
    Nie mówię już o kolekcjach których trzeba szukać z lupą na wyspie.
    Poprawy wydajności nie widać jest tylko jej spadek i oczywiście
    Co do samego Halloween event jak event fajnie że jest nowość Golem - można go "ubić" surowcami - to mi nie przeszkadza ale co z dyniami? do tej pory znalazłem ich może 15 na swojej wyspie i są tak małe że nawet lupa czasami nie pomaga i w kilka osób musi szukać.
    Dlaczego dyń nie ma w każdej z przygód? czemu nie za dodatkowych zadań gdzie można zdobyć dynie????

Panowie i Panie z BB słabo... nie mówię że w weekend co chwila wywala serwery czatu...
    a na dokładkę mamy 100% wiecej klejnotów. No nie za taką jakość gry na pewno ich nie kupię, szkoda bo w innej sytuacji napewno bym się skusił.

Proszę o nie kasowanie tego posta, wyraża on mój pogląd na jakość gry.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie ma zadań bo możesz bić golema aż Ci sie znudzi :P A dynie na wyspie są w ramach kolekcji i nie wiem czemu potrzebujesz lupy, ja szukam na standardowym zoomie i jakoś znajduję (czasem 1-2 zostaje).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jak zostaje 1-2 to się prosi o pomoc w gildii, mi np lepiej szuka się u kogoś

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez bartm1234 Zobacz posta
    Ile można powtarzać te same błędy. Podobno BETA już się zakończyła a moim zdaniem jest gorzej...
    Co do samego Halloween event jak event fajnie że jest nowość Golem - można go "ubić" surowcami - to mi nie przeszkadza ale co z dyniami? do tej pory znalazłem ich może 15 na swojej wyspie i są tak małe że nawet lupa czasami nie pomaga i w kilka osób musi szukać.
    Dlaczego dyń nie ma w każdej z przygód? czemu nie za dodatkowych zadań gdzie można zdobyć dynie????

Panowie i Panie z BB słabo... nie mówię że w weekend co chwila wywala serwery czatu...
    a na dokładkę mamy 100% wiecej klejnotów. No nie za taką jakość gry na pewno ich nie kupię, szkoda bo w innej sytuacji napewno bym się skusił.

Zupa jest za słona..generalnie..a przyciąganie ziemskie za duże nie można latać ..choć podobnież...gdyby miała skrzydła..
    To jest tak łatwy i prosty event ze już chyba łatwiej i prościej sie nie da...jesli ci sprawia trudności..sorry..masakra jakaś
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Chyba nie zrozumieliśmy się
    Chodzi o to iż gra nie działa poprawnie, wieczne lagi, problemy z naliczaniem.
    Czemu ciągle trzeba robil relog żeby wszytko było jak należy...

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lagi są w każdej grze. No chyba ze mowa tutaj o grze typu travian to tam nawet nie ma kto obciążać serwer gdyż nikt w to już chyba nie gra.
    Ciągle robić relog? Chyba czas najwyższy zainwestować w szybszy internet.
    Co do kasy wydawanej na grę. Nikogo to nie boli. BB też nie płacze nad pieniędzmi których jeszcze nie zarobili. Gdyż w tym momencie na pewno ktoś wysyła sms. Tak więc twoje lamenty mało przykuwają oko.

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Lament nie ma sensu, Ci co chcą kupić klejnoty i tak je kupią. Ja mam Internet 10mb ( mieszkam na wsi i więcej się nie da) i bardzo dobry jakościowo komputer, także lagi mnie dopadają w sobotę i w niedzielę w godzinach popołudniowych jedynie. Wg mnie jest to do wytrzymania, a Settlers tak jak każda inna gra ma odpowiednie wymaganie sprzętowe.
    co praWda nie pogardzilabym szybszym serwerem ze strony bb ;d

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    No to ja nie mam lagów. Może jedynie sporadycznie zdarzy się ze wysyłanie geo lub odkrywcy po skarb nie od razu się załapie i muszę odczekać kilka sekund. Internet mam 2mb/s a na wifi wisi jeszcze laptop i dwa telefony. Więc nie wiem co ty masz za neta. xD
    Chciałbym jeszcze dodać, internet internetowi nierówny.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 15.10.2013 o 16:46

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez bartm1234 Zobacz posta

Pozwolę sobie napisać co nie co .
    Zgadzam się z Tobą co do jakosci gry , ja mam to samo od dłuższego czasu , znikająca kolejka , kosze podczas buffowania nie zawsze zalicza , po prostu niektóre czynności trzeba dublować , to tak wygląda jakby się strona odświeżała czy coś takiego , na ułamek sekundy gra jakby się zatrzymywała co widać po grafice . Mam 50-ty level , wiadomo dużo budynków itp. , w gildii graczom z niższym levelem nie robi się coś takiego . Do tego doszło jeszcze kompletnie żle naliczane ilości koszy .
    BB Xaar dał komunikat dzisiaj , cytuję :"Wersja z poprawionym wyświetlaniem cyfr trafiła dziś na niemiecką wersję gry (zgodnie z planem cotygodniowych konserwacji). Wygląda na to, że wersja ta rozwiązała również utrudnienie związane z zadaniem "Długie łuki".

Bardzo proszę o jeszcze trochę cierpliwości - ta sama wersja gry trafi na polskie serwery już w najbliższy czwartek."
    Nie rozumiem dlaczego trzeba tyle czekać , można było zrobić dodatkową konserwę . Założę się że gdyby błąd dotyczył np. braku możliwości wejścia do sklepu byłoby to naprawione natychmiast , wiadomo klejnoty ....
    Co do kolekcji nie zgadzam się z Tobą , fakt jest to uciążliwe , ale nikt nie musi tego szukać , ja to co widzę to klikam , a resztę zostawiam i już .
    Co do dyń , dynie nie zawsze wyskakują , ale widoczność ze względu na ich kolor jest niezła .
    Jakby były dynie dostępne we wszystkich ogólnodostępnych przygodach byłoby za prosto moim zdanie , nie mówiąc już że całkiem rozwaliło by to rynek .
    Co do prędkości netu , to nie ma on tutaj nic do rzeczy ja mam 30 mb/s z UPC , a gra chodzi fatalnie .
    Odsyłam też do tego wątku http://forum.thesettlersonline.pl/th...C5%82uki/page7

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie wiem co ma szybkość łącza do jakości grania...
    ping się liczy a nie łącze
    polecam speedtest.pl
    można mieć 100mb i ping 200 i w nic nie pograć a można mieć 2mb i śmigać w każdą gre online
    ja mam tylko 8mb i ping 13 bez lagów
    kiedyś miałem nawet ping 2...ale teraz podłączyli sporo osób i "spadło" chociaż i tak jest genialnie
    w wocie mam 30-40 i gra się bezproblemowo a graficznie gra wygląda bajecznie w porównaniu do setów

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów