Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: znikające miejsce na Mroczną Fortecę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

znikające miejsce na Mroczną Fortecę

Mam problem z ustawieniem Mrocznej fortecy, miałam na wyspie dwie Mroczne Fortece, na chwilę chciałam dać je do gwiazdy - poszło bez problemu, i zaraz znowu wstawić tam gdzie stały i to już się nie udało. Jedna wstawiłam, a w miejscu drugiej nie pojawia się zielone pole i nie da się już jej tam postawić. Niczego nowego nie wybudowałam, nawet powiększyłam obszar w którym stała ta Mroczna forteca żeby jednak pojawiło się to zielone pole do budowy. Nie da rady... mam dużo studni na wyspie, to wyburzyłam kilka w zupełnie innym miejscu i pole się pojawiło, dałam budowę. Myślałam że sprawa z głowy ale następnego dnia (czyli dziś) ta Mroczna Forteca jest w gwieździe... Przyznam że nie przypilnowałam czy się wybudowała, bo byłam pewna ze to zrobi. Największą zagadką jest to... że teraz w tej przestrzeni gdzie zrobiłam miejsce na nią, dziś już nie pojawia się to zielone pole... znowu się "nie mieści". Co jest grane???

Początkujący Odkrywca Awatar Porit
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Być może pojawiły się tam przedmioty kolekcjonerskie które blokują miejsce pod fortecę.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lub forteca miała kiedyś inne pole pod budowę, tak samo jest z siedzibą osadników która miała rozmiar 2x2 i można było ja tak ustawić, obecnie po jednej z konserwacji ma rozmiar 2x3 i jeśli ktoś ją chce wyburzyć i postawić na nowo lub przestawić to już nie wróci na stare miejsce jeśli było ono 2x2.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    było
    OXXO
    XXXX
    XXXX
    OXXO

TERAZ JEST
    XXXO
    XXXX
    XXXX
    XXXO
    Miedzy zielonymi X może być droga
    Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: Nowy Obraz - mapa bitowa (2).jpg, 
wyświetleń: 368, 
rozmiar: 17.7 KB, 
ID: 1622.
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez thordis Zobacz posta
    gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?
    oficjalnie nie było

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    oficjalnie nie było
    No własnie nie widziałem i myślałem że cos mnie ominęło. Ciekawe że coś zmieniają a nie informują o tym.
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No to szkoda że zaszły takie zmiany teraz muszę poprzestawiać coś żeby tą fortecę mieć tam z powrotem. Dodaje screeny z jej poprzednim ustawieniem.

Początkujący Odkrywca Awatar cornflakes
    Serwer
    Nowa Ziemia
    kiedyś dało się postawić za pomocą małego triku np ze studnią, tak że się na siebie nachodziły budynki typu opactwo, młyn, albo właziły na drzewa skały ;p aktualnie jest to niemożliwe chyba ;p

Uprawnienia umieszczania postów