Witam.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż temat jest ciężki.
Mam na myśli walkę z nieuczciwymi graczami.
Jak wiadomo ( nie wiem jak na innych serwerach ale u mnie ostatnio to plaga prawie że. ) nieuczciwi gracze chcą naciągnąć cie na surowce.
Kupowanie dropa czy prezentów jest ryzykowne bo musisz liczyć na uczciwość gracza, albo od razu rezygnujesz z handlu.
Może większość ludzi się nie da złapać ale zawsze ktoś się nabierze. Co napędza następnych nieuczciwych do wzbogacania się.
Z problemem nie można udać się na czaty bo bana dostaje piszący. jedyna droga to support ale on i tak nie podziała nic.
Mam 2 pomysły które pomogły by zapobiec działaniom prowadzącym do oszukania innych graczy.
1. by gdzieś można było podpatrzeć jaka przygodę robi znajomy. i ile osób zaprosił. pozwoli to zminimalizować szanse kupienia pustego dropa.
2. Propozycja dotycząca prezentów. Tutaj opisanie mojego pomysłu jest lekko trudniejsze. chciałbym aby dwóch graczy wkładało swoje rzeczy do worka jak będą 2 rzeczy to występuje pytanie do obydwu graczy czy się wszystko zgadza. po akceptacjach jest przekazanie. coś na zasadzie osobnego sposobu handlu.
Wydaje mi się ze to mogłoby poprawić jakoś gry i jakoś zmniejszyć ilość graczy nieuczciwych.