Zobacz wyniki ankiety: CZy podoba Ci sie pomysł?

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

9 81.82%
  • Nie

2 18.18%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Propozycje walki z nieuczciwymi graczami.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Gildia to nie jeden gracz więc to jest idiotyczny pomysł .. jeśli chcesz cos takiego to powinno być że dany gracz ma jakis inny kolor albo jakoś powinno się karać tego gracza po drugie najczęsciej jest to wynik sprzedaży dropów a takie coś jest nie legalne i jeśli sprzedajesz lub kupujesz dropy to jest tylko twója winna bo robisz to na swoją odpowiedzialność a do gildi dlaczego mają inni gracze cierpieć za tą jedną osobe ?? weź pomyśl ...

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    myślałem nad tym by karać gracza indywidualnie, lecz mimo iż jego nick byłby oznaczony i gracze wiedzieliby że jest to oszust, to wydaje mi się, że to nie wystarczy.
    Garenos, twoje argumenty opierają się na gildii, skoro gildia uważa się za uczciwą moim zdaniem nie ma się czego obawiać, wasze wątpliwości są związane z tym, że nie macie pewności co do uczciwości członków własnych gildii... Moim zdaniem to lider tworzy gildie i wybiera do niej graczy, skoro wszyscy idą na masówki by tylko osiągnąć 100 graczy, czy aby po prostu być w grze, to masz racje, to jest bez sensu

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    każdy gra jak chce to nie winna gildi że taki jest gracz bo nigdy wiadomo kogo się doda chyba że przewidujesz przyszłośc i widzisz kto jaki jest .

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Hehe, jak widać słabo się znam na ludziach albo mam o nich zbyt dobre mniemanie No cóż... ;p

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wyjaśnij proszę w jak przeprowadzisz dowód, jaki jest materialny element tego "przestępstwa", kim jest ofiara, kto będzie rozsądzał spór i jakie będą metody odwoławcze oraz do jakiej instancji.
    I jak już to wszystko będzie miało sens to wtedy przejdziemy do dyskusji o karaniu.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    DrwaINadDrwale, na czym możemy się powoływać? Na słowach graczy, skoro ktoś twierdzi że został oszukany zakładamy że tak jest (wykluczam tutaj typowe sytuacje gdy wiemy że ktoś kłamie itp.). Gracz X został poszkodowany, np. Zapłacił za drop, lecz gracz Z od którego go kupił zakończył przygodę zanim ten zdążył cokolwiek uderzyć, czyli element "przestępczy" mamy... ofiara nasuwa się chyba sama. Rozsądzać spór mają gracze, mogą słuchać wersji obu graczy i tego którego uznają za winnego zostanie "ukarany" (czytaj - pomysł - /komenda nick, czyli oceniamy gracza na minus, żeby mogło działać to w dwie strony można by było "zmontować" druga komendą na +; /inna komenda nick).
    Instancja pytasz... wydaje mi się że rozsądzać będą o tym gracze, ew. moderatorzy mogli by tylko pilnować by nie dochodziło do nadużyć z tym związanych.

Według mnie mogłoby być do tego podłączony system kar i nagród, odnośnie (kolejno) złych i dobrych uczynków, np. za ciągłe oszustwa itp. mogłoby dostawać się mniej pd lub mniejsze ilości surowców z przygód, zmniejszał by się po prostu % i działało by to w drugą stronę, ale wydaje mi się to mało możliwe, wkraczam raczej w rejon fantazji.
    Ostatnio edytowane przez Veltaro ; 09.12.2013 o 21:34

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mówie że mnie oszukaleś, zakładamy że tak jest. Mam sporo znajomych którzy mnie poprą, wyjdzie że mam racje a przy okazji i twoja gildia oberwie.
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zauważyłem ten błąd, spokojnie... to jest element nadużycia, liczyłem że gracze są bardziej uczciwi, ale się przeliczyłem...
    Ale skoro możecie zrobić to wy, to i ta gildia może zrobić to samo, powiedzmy że w końcu "walka" wam się znudzi i poprzestaniecie na tym, z resztą to nie jest po to aby wyszukiwać oszustów, ale zapobiegać oszustwu

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Veltaro Zobacz posta
    Zauważyłem ten błąd, spokojnie... to jest element nadużycia, liczyłem że gracze są bardziej uczciwi, ale się przeliczyłem...
    Skoro tak bardzo zakładasz uczciwość graczy to po co w ogole ten cały pomysł? dla kilku osob które czasami kogoś oszukają tyle rzeczy wprowadzać i kombinować?
    A co z ludzmi którzy zakładają sobie konta z których robią przekręty a potem przesyłają na swoje główne? Z oszustami powinno się BB rozliczać, to jak im to wychodzi to inna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez thordis ; 09.12.2013 o 21:43
    "w związku ze zgłoszonymi przez Was utrudnieniami jeszcze dziś nastąpi krótka przerwa techniczna:
    Start: teraz"
    "Generał Major NIE WALCZY, służy jedynie do transportu wojsk."
    "W przypadku liczby 88 cenzura wiąże się z tym, iż liczba ta jest często stosowana jako zamiennik HH, będącego skrótem od "Heil Hitler"."

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Może to tak wyglądać, ale odpuszczasz ten pomysł ponieważ zakładasz że nie zostaniesz oszukany, być może i tak będzie, ale co się stanie jeśli zostaniesz oszukany?
    Zadaj sobie to pytanie, a potem mi odpowiedz.

Tak zakładam uczciwość graczy, ale to was zżerają wątpliwości, bo sami nie jesteście pewni czy dalibyście rade być na tyle uczciwi.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów