"Premie otrzymali Ci co grają z jednego tego samego stałego IP" - chyba bardziej CI co grają z pomocą kilku IP... bo znajomi którzy grają w 2 miejscach taką premie mają, a ja grający tylko w 1 miejscu NIE...
"Premie otrzymali Ci co grają z jednego tego samego stałego IP" - chyba bardziej CI co grają z pomocą kilku IP... bo znajomi którzy grają w 2 miejscach taką premie mają, a ja grający tylko w 1 miejscu NIE...
Zapewne tak będą analizowane jak zadanie "Wyzwól swoje włosci", które od miesięcy jest analizowane i do tej pory go nie naprawiono. Ci którzy mają je zablokowane, mimo wyzwolenia całej wyspy, nadal nie otrzymali naleznych, wypracowanych nagrod... Jest tak mimo iz oficjalnie ogłoszono zakończenie fazy Beta...kpina....
http://forum.thesettlersonline.pl/th...-włości-quot
Ostatnio edytowane przez dionizos12 ; 29.08.2013 o 16:51 Powód: korekta merytoryczna
to po co było wprowadzane "premium" jak i tak to nie działa u niektórych graczy.
kolejna sprawa, że blokuje to ciąg zadań z tym związany.
nie lepiej było przetestować coś porządnie zanim się wprowadzi zmiany do gry ?
Jeśli ktoś nie otrzymał wspomnianej premii (1 dzień), która jest niezbędna do ukończenia zadania, może się w tej sprawie skontaktować z Supportem.
Jak skontaktować się z Supportem?
dawac moj dzien premium !!!
Okazuje się, że na jeden adres IP przypada jedno darmowe konto premium.
Ja także nie otrzymałem tej premki, tak samo jak jeden z moich braci, a jest nas trzech, tylko ten pierwszy, który się dzisiaj zalogował dostał je
Czy to jest sprawiedliwe?
Dołączam się do grona osób ze wspomnianym brakiem 'jednego dnia czasu premium'.
Miałem dzisiaj wykupić sobie w ogóle konto '360 dni Premium', lecz teraz nie wiem, czy kupując je zaliczy mi zadanie 'Co oznacza premium'. Póki co wstrzymuję się z kupnem i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Oczywiście sprawę zgłosiłem do Supportu.
i umnie kich zadanie wisi a premii zero