Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzisz?

Głosujących
172. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

142 82.56%
  • Jestem na nie

21 12.21%
  • Jest mi to obojętne - mam kupę czasu

9 5.23%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Introligator wzrost zapotrzebowania na manuskrypty/tomy

ThePeper

Introligator wzrost zapotrzebowania na manuskrypty/tomy

Temat poruszany na testowym jednak zgodnie z sugestią BB_Slash powinien znaleźć się na forum live serwera, a Community Manager powinien przekazać "wolę ludu" odpowiednim osobom.

Sprawa dotyczy wzrostu zapotrzebowania na manuskrypty i tomy.

Przy produkcji 21 tomu potrzeba już 2 manuskrypty, 41 tom to już 3 manuskrypty ... aby wyprodukować 81 tom potrzeba już 5 manuskryptów.

Cała sprawa rozchodzi się o czas jaki jest potrzebny do wyprodukowania N-tego tomu/księgi, o ile upgrade pierwszego geologa/odkrywcy zajmuje ponad miesiąc to ten sam proces przy 3/4-tym odkrywcy/geologu zajmuje już kilka/kilkanaście miesięcy.

Były już wypowiedzi w tej sprawie na forum, jest wielu przeciwników jak i zwolenników aby limity zostały, niemniej nie wyobrażam sobie aby takie "udogodnienie" jak szkolenie geologów/odkrywców trwało miesiącami/latami.

Proponuję zmodyfikować cenę produkcji tomów i ksiąg:
    dla tomu - zawsze 1 manuskrypt
    dla księgi - zawsze 1 tom
    Pozostałe zapotrzebowanie na stalówki/monety/dobry papier/czcionka/najlepszy papier/oprawa pozostawić bez zmian.
    Ostatnio edytowane przez ThePeper ; 25.08.2013 o 17:05 Powód: błąd w ilości manuskryptów na tom

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wez jeszcze dalszy rozwoj pod uwage wyspa i general ;P to zeby wszystko ulepszyc to z 15 lat trzeba w to grac ;]

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

ThePeper
    Oczywiście w przyszłości ma być jeszcze opcja szkolenia generałów i wyspy.
    Jednak na chwilę obecną mamy tylko geologa, a na testowym odkrywcę.
    Przy obecnych kosztach wyprodukowania tomów i ksiąg nie wiem czy wydam coś więcej prócz manuskryptów w drzewko odkrywcy.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie no to jest porażka. Do tego niech ktoś źle coś ułoży albo chce zmienić na jakimś etapie i robiąc reset straci połowę. I ma pół roku w plecy xD

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Tylko ta ankieta niesprecyzowana, nie wiem co wybrać, bo pytanie nie jest hmm... kompletne?

ThePeper
    Cytat Zamieszczone przez Angelkaxd Zobacz posta
    Tylko ta ankieta niesprecyzowana, nie wiem co wybrać, bo pytanie nie jest hmm... kompletne?
    Cytat Zamieszczone przez Peper
    Proponuję zmodyfikować cenę produkcji tomów i ksiąg:
    dla tomu - zawsze 1 manuskrypt
    dla księgi - zawsze 1 tom
    Pozostałe zapotrzebowanie na stalówki/monety/dobry papier/czcionka/najlepszy papier/oprawa pozostawić bez zmian.
    Jesteś za / przeciw / czy jest Ci to obojętne...

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Angelkaxd Zobacz posta
    Skoro dla Ciebie nie jest pytanie sprecyzowane, to chociaż napisz czego Ci brakuje. Bo pisząc komentarz "nie podoba mi się film daje 7/10" jest komentarzem bardzo mało precyzyjnym i jest raczej komentarzem zbędnym.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    rzeczywiscie wzrost kosztow na lini ksiega/tom ... jest straszna durnota ... w koncowej fasie 15 manuskryptow na 1 tom to ''troszke'' idiotyczny koszt , glownie chodzi o czas produkcji .... mysle ze byl klej , jest rzywica ... i bedzie jeszcze sporo bufow na to bo inaczej bez sensu sie meczyc

poki co edukacje grubasow zakoncze na manuskryptach jedynie ... i tak sporo czasu zajmie ... w gore nie ide a 6 lat nie bede gral ....pozdr
    Ostatnio edytowane przez okogi ; 25.08.2013 o 17:02

Poznańczyk
    Wzrost zapotrzebowania na manuskrypty, tomy i księgi miał by sens, jeżeli jedne tom, ksiega, były by wymagane by włączyć cała umiejętność, a nie tak jak teraz 3.

Więc jestem za tym by to zmienili na 1 do 1.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    popieram. nie ma w tym logiki ze szkolenie kolejnych geologow trwa dluzej. w niczym nie sa lepsi od poprzednikow
    no i wtedy koniecznie zwrot tych manuskryptow, ktore ludzie juz podwójnie zuzyli

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów