Zobacz wyniki ankiety: czy uważacie, że wątek jest ważny?

Głosujących
107. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

85 79.44%
  • nie

22 20.56%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Sprzedaż rzeczy u kupca

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    przecież propozycja była skromna, nie zyskowna, nie chodzi, o to żeby oddać w cenie jakiej proponują nam kupno. Czasem myślę , że ludzie tu mówią "NIE" dla samego sprzeciwu, tylko żeby pokazać że potrafią to powiedzieć.
    Wikingów nie dostałam od nie wiem kiedy, Wiktora, dzieci sawanny przy każdych poszukiwaniach, nie chce na tym zarabiać, ale nie chce tez mieć uczucia ciągłej porażki

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Jaka wartość byłaby zadowalająca?
    Jedna mapka?
    Tyle mapek, ile przyniósłby poszukiwacz, gdyby przyniósł mapki?
    Jedna mniej?
    Jedna więcej?
    Dwa razy tyle?
    ...
    Zero to liczba jak każda inna.

Dlaczego akurat ma być 20 mapek za dzieci Sawanny a nie na przykład 69 albo 3 albo zero? Ta ostatnia opcja ma taką zaletę, że jest już zaimplementowana, przetestowana i wygląda na to, że działa.

Jeśli już, to można wprowadzić grupowanie w gwiazdce przygód i przy okazji innych rzeczy, na przykład aktów własności śmieci i premii. Nie widzę powodu, dla którego milion jednakowych przedmiotów ma zajmować milion miejsc. Potem tylko przenieść to na handel i można by było sobie sprzedawać na przykład Wikingów za milion dzieci sawanny lub 200 koszy.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    zachowujesz się tak, jakbyś miał w tym interes, żeby nie można było oddawać rzeczy do kupca za drobny procent tego ile od nas żądają za taką rzecz,
    Każdy normalny gracz, któremu wpadają śmieci, chętnie by się ich pozbył. Mi wpadają nad wyraz często - taka karma ;D
    Dlaczego tak cię ten problem boli panie Iphoris, pracujesz nad programem i miałbyś trochę więcej pracy?
    albo to pieniactwo dla samego pieniactwa - nie rozumiem takiej postawy

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Lumpola Zobacz posta
    mam prośbę, aby była możliwość oddawania do kupca zalegających rzeczy w gwieździe, za powiedzmy 1/10 ceny - dużo taniej niż nam chcą sprzedać.
    Mam na myśli niechciane przygody tj. "dzieci sawanny" (w liczbie porażającej już bo nikt na handlu nie kupi), pomniki i złamane koła, czy inne cudowności.
    10% której wartości? Ceny zakupu za mapki u Kupca? Kosztu wysłania odkrywcy? Na których poszukiwaniach? Bo Zakazane mogą się trafić na średnich i na długich, a Dzieci mogą wpaść w każdym rodzaju poszukiwania.

przecież propozycja była skromna, nie zyskowna, nie chodzi, o to żeby oddać w cenie jakiej proponują nam kupno. Czasem myślę , że ludzie tu mówią "NIE" dla samego sprzeciwu, tylko żeby pokazać że potrafią to powiedzieć.
    Wikingów nie dostałam od nie wiem kiedy, Wiktora, dzieci sawanny przy każdych poszukiwaniach, nie chce na tym zarabiać, ale nie chce tez mieć uczucia ciągłej porażki
    To nie jest pierwszy pomysł mający na celu pozbycie się niechcianych przygód za cenę wyższą, niż jej wartość rynkowa. Akurat w przypadku Dzieci Sawanny czy Zakazanych Eksperymentów, KAŻDA propozycja będzie zyskowna. Zgadzam się z Iphoris, że zamiast takich "cudów" jak oddawanie towarów do Kupca powinni zrobić grupowanie identycznych przedmiotów w gwieździe. A co do samych przygód, żeby podnieść ich atrakcyjność wystarczyłaby drobna modyfikacja w dropach.

zachowujesz się tak, jakbyś miał w tym interes, żeby nie można było oddawać rzeczy do kupca za drobny procent tego ile od nas żądają za taką rzecz,
    Każdy, kto jest za taką zmianą ewidentnie ma interes w tym, żeby te rzeczy można było oddawać do Kupca.

Każdy normalny gracz, któremu wpadają śmieci, chętnie by się ich pozbył. Mi wpadają nad wyraz często - taka karma ;D
    Mi też wpadają często, a od pozbywania się rzeczy z gwiazdy jest wspomniany przez Galmachar przycisk X.

Dlaczego tak cię ten problem boli panie Iphoris, pracujesz nad programem i miałbyś trochę więcej pracy?
    albo to pieniactwo dla samego pieniactwa - nie rozumiem takiej postawy
    Ja tam żadnego pieniactwa w wypowiedziach Iphoris nie widzę. Chyba nie do końca rozumiesz znaczenie tego słowa.
    PIENIACTWO:
    1. «częste wytaczanie spraw sądowych, zwłaszcza z błahego powodu»
    2. «chorobliwa skłonność do dochodzenia rzeczywistych lub urojonych krzywd»

Jak dla mnie, to ta propozycja to czyste pieniactwo. Co niektórym się wydaje, że dzieje się im krzywda, gdy odkrywca przyniesie Dzieci albo Zakazane i domagają się z tego tytułu zadośćuczynienia.

Żeby była jasność - głosuję na NIE.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 19.08.2013 o 10:35

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a ja jestem na tak

bo nie mam ochoty naciskać x, bo szukam przygód a nie znajduje a niby jest szansa, wiec dobry pomysł bym dostał jakiś tam zwrot kosztów za buble które podrzucają a które są praktycznie nie robione, można je tylko kasować bo nic więcej się nie zrobi na handlu nie chodzą itd. a z tym pieniactwem toś "kolego"... zwolk "defincyję nadobną" przedstawiłeś ale jak się ma do realności znaczenia wikipediowego to każdy niech sobie rozważy

Dla mnie osobiście starczyłby wybór przygoda czy np . 9 mapek lub 6 czy 3.

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    10% której wartości? Ceny zakupu za mapki u Kupca? Kosztu wysłania odkrywcy? Na których poszukiwaniach? Bo Zakazane mogą się trafić na średnich i na długich, a Dzieci mogą wpaść w każdym rodzaju poszukiwania.

Akurat z krotkich dzieci nie wpadaja tylko srednie i dlugie tak samo jak zakazane

Acoma
    A czemu nie miałoby być tak, że poszukiwania dawałyby JEDYNIE mapki, natomiast wszelkie przygody by były dostępne w sklepiku?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    Akurat z krotkich dzieci nie wpadaja tylko srednie i dlugie tak samo jak zakazane
    Polecam stronkę http://www.siedlertools.de/wiki/Entdecker
    Dla Dzieci Sawanny mamy szanse na wszystkich rodzajach poszukiwań. Zakazanych nie ma w krótkich.

Cytat Zamieszczone przez Acoma Zobacz posta
    A czemu nie miałoby być tak, że poszukiwania dawałyby JEDYNIE mapki, natomiast wszelkie przygody by były dostępne w sklepiku?
    Cóż, byłoby to rozwiązanie problemów ze zbyt szybkim wbijaniem 50 lvl Tyle że przygody to by się chyba robiło 1-2 na tydzień No chyba, że ceny w mapkach u Kupca zostałyby drastycznie obniżone.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 19.08.2013 o 14:35

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Acoma Zobacz posta
    dlatego, ze w takiej sytuacji istnienie wszystkich przygod poza 2-3 najbardziej oplacalnymi nie mialoby sensu, podobnie jak dokladanie nowych, jesli nie bylyby lepsze od tych 2-3 najbardziej pozadanych.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    panie sparkz
    a ja w Internecie w artykule o 6 największych wadach Polaków znalazłam taką definicję:
    "2. Pieniactwo

Pieniactwo czyli potocznie mówiąc jest brakiem chęci to kompromisu. Można to bardzo prosto zobrazować na podstawie Polskiego internetu, gdzie każdy się kłóci o drobnostki przy okazji zapominając o kulturze rozmowy, czy poszanowaniu dla rozmówcy.”

to się tyczy myślę tez osób, które szukają cytatów ze słowników, zaraz pewnie będą z biblii, żeby coś torpedować, dla samego mówienia "NIE"

A wracając do problemu - z wczorajszych poszukiwań - 2x dzieci sawanny, 1x eksperymenty, wiktor i banici - i według was codziennie mam tyle razy kasować? bardzo rzadko wpada coś innego. Nie będę wymyślać ceny zwrotu, bo zadowoli mnie każdy możliwy sposób zamiany lub oddania, choćby za mapy jakie przynieśli pozostali odkrywcy czyli 9 a jak tak boli to niech jest 6 ;D
    Rozważanie "ile to ma być" jest głupim próbowaniem zbojkotowania problemu śmieci, które wpadają w strasznej ilości codziennie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów