Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: popsuł sie nowy podgląd gildii

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

popsuł sie nowy podgląd gildii

pokazuje absolutną nieprawdę, co do wykonania zadania - część osób, które zadanie zrobiły, mają napisany brak zadania i odwrotnie, te co nie zrobiły, mają napisane, że wykonały.
    Generalnie jest to pozytywna zmiana, mam nadzieję na dopracowanie

Osadnik Awatar erooo
    Serwer
    Kolonia
    u mnie tez wczoraj bylo ok a dzisiaj

23/30 zrobilo zadanie, a pisze ze 100% zakończone ;]

ostatnio kazdy mial zakonczone i brak
    po prostu czasami brakuje 3 opcji i 2 sa pokazane

i nawet nie wiem kto nie zrobił ;/
    ( ) ( ) 16.03.2012 START --> 28.03.2012-16.06.2012 Good Of Angels[Good] --> 16.06.2012-19.09.2012 LegionOfSettlersTeam[LOST] --> 20.09.2012-31.05.2013 KrwawaArmiaCiemności[KAC] --> 02.06.2013-forever? a be ce( . ) ( . )[TUT0R] ( ) ( )
    Zapraszam do zapoznania się z gildią.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    co 5 minut wczytuje gildię i kolejnej osobie znika, że wykonała zadanie, pojawia się brak zadania, nie ma opcji "otwarte", która przedtem była- wszystko jest nieprawdą, większość zadanie wykonała, ale teraz nie dojdę do tego, kto nie. Też mam napisany brak zadania
    Ostatnio edytowane przez Lumpola ; 17.08.2013 o 10:35

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    u nas też się już spierniczyło.
    Kilka osób ma zaznaczone że zakończyło i są to chyba osoby które zrobiły zadanie tego dnia którego się pojawiło, a kolejnego dnia całej reszcie wpisało "brak".

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wczoraj po anulowaniu oczekującego zadania gildii, statusy w obecnym zostały skasowane lub losowo nadane. Poniżej dwa zrzuty. Na pierwszym widać, że zadanie gildii wykonałem, a na drugim, że status Zadnia Gildi mam Brak.

Księga Zadań

Podgląd w gildii
    Ostatnio edytowane przez SrolusIII ; 28.08.2013 o 23:14

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie się też tak zrobiło po wykasowaniu oczekującego zadania. Myślę że to kasowanie jest przyczyną, w następnym dniu po pojawieniu się nowego zadania wszystko wróciło do normy.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U nas wróciło do normy dopiero po zakończeniu aktywnego w czasie anulowania zadania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    U mnie się też tak zrobiło po wykasowaniu oczekującego zadania. Myślę że to kasowanie jest przyczyną, w następnym dniu po pojawieniu się nowego zadania wszystko wróciło do normy.
    dokladnie tak ejst, sprawdzone kilka razy przeze mnie mysle ze dobra poprawka byloby zamiast napisac zakonczone wyswietlac kolejnosc zrobienia np 4/43

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W sumie kolejność robienia byłaby o tyle fajna że byłoby wiadomo kto faktycznie wykonał. Obecnie po zaliczeniu całego zadania każdej osobie która dostała zadanie zmienia się status na wykonane, czyli niestety nie wiadomo którym osobom się "upiekło" robienie zadania- czytaj kto potencjalnie sobie olewa robienie zadań.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    U mnie w gildii kierownictwo prowadzi na bieżąco rejestr kto zadanie wykonał, ponadto osoba, która wykonała je jako ostatnia ma obowiązek poinformować o tym na czacie gildijnym lub PW do szefostwa. Jak widać, podgląd na zadania gildijne dobra rzecz, ale wymaga drobnych poprawek, np. przynajmniej szczątkowa historia wykonanych zadań, czy faktyczne statusy po zaliczeniu całego zadania.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów