Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Zwrot zaproszenia do przygody

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Jeśli zaproszenie do przygody nie zostało zaakceptowane i minęło już 8 godzin, otwarcie skrzynki z wiadomościami - czy to po stronie osoby zapraszanej czy zapraszającej - powinno pomóc. Nie jest to rozwiązanie idealne, jednak obecnie właśnie tak działa ten mechanizm.
    Xaar - widać, że nawet nie wiesz o błedach i kłopotach graczy.
    Przeczytaj uważnie jeszcze raz. Przecież wystarczajaco duzo osób w tym i ja napisałem wyraźnie : zaproszenie nie zostało anulowane, mimo, ze od kilku dni conajmniej kilkanascie razy otwierałem pocztę.
    Osoba zaproszona sie po prostu nie loguje lub nie czyta pw. to wystarcza, żeby nie zostało zaproszenie anulowane.
    Do pomocy technicznej ( czyt supportu) pisałem 5 razy.
    Za każdym razem generowana jest odpowiedź automatyczna.
    Raz Kasia odpisała, że przeprasza i przekaże temat do działu technicznego

Początkujący Odkrywca Awatar romsheff
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Jeśli zaproszenie do przygody nie zostało zaakceptowane i minęło już 8 godzin, otwarcie skrzynki z wiadomościami - czy to po stronie osoby zapraszanej czy zapraszającej - powinno pomóc. Nie jest to rozwiązanie idealne, jednak obecnie właśnie tak działa ten mechanizm.
    ale działa w ten sposób, że po upływie 8 godzin osoba zapraszana się loguje do gry i wtedy zaproszenie jest odrzucane

zapraszający może sobie co 5 minut zaglądać do skrzynki i nic to nie daje

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    A moze trzeba napisac duzymi literami - ŻE DOPIERO ZALOGOWANIE SIĘ OSOBY ZAPROSZONEJ ANULUJE PRZEDAWNIONE ZAPROSZENIE??
    i wcale nie trzeba zagladać do poczty.
    A tak z ciekawości - takisobie12 Ty cały czas czekasz z tą przygoda??

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    czekam

Dopiero tydzień minał, mam jeszcze piec dni :P

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez takisobie12 Zobacz posta
    czekam

Dopiero tydzień minał, mam jeszcze piec dni :P
    Podziwiam, bo mnie by szlag trafił i chyba troche szkoda czasu
    Wniosek taki że trzeba sie upewnic że zapraszana osoba jest oniline i przyjmie zapkę od razu

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    koledze wysłałem zapkę a potem wywaliło go z gry i nie może się zalogować. Jak ja próbuję wejść na jego wyspę, to pojawia się komunikat o uszkodzeniu obszaru serwera. Minęło 10 godzin od zaproszenia i nie mogę zaprosić innej osoby. Wkurzam się ja i jeszcze jedna osoba, którą przetrzymuję w przygodzie. A czas premium upływa sobie bezproduktywnie...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Otóż to, on mnie przetrzymuje [siłą] , ja się wkurzam, on się wkurza, a najbardziej wkurzające jest upływające w niebyt premium...

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzisiaj niestety mogę potwierdzić że mechanizm opisany przez xaara nie działa. Wczoraj po południu wysłałam zaproszenie do przygody, zapraszana osoba się do chwili obecnej nie pojawiła, okno poczty oczywiście już kilkanaście razy otwierałam, a zaproszenie nie wróciło.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    A ja trochę z innej beczki. Kupiłem drop od oszusta w Mrocznym Bractwie. Gość wysłał zapke (a i owszem), ale do Wiktora. Nie spojrzałem (mój błąd) i zaakceptowałem zaproszenie. Okazało się, że Wiktor jest świeżutki dopiero do zrobienia. No i tu pojawił się problem. Dałem się zrobić w karolka, no cóż tak bywa. Ale mam problem, bo pojawił się dylemat - czy robić przygodę żeby zwolnić slot do zaproszeń, czy poczekać, aż gość anuluje lub upłynie czas realizacji przygody. W pierwszym wypadku oszust dostanie drop za free, w drugim przez x dni mamy zajęty slot. Support zgłoszenie przyjął (odpowiedział automat) i wyjaśnił, że jak się potwierdzi moje zgłoszenie to i tak mi nie powiedzą czy i jakie konsekwencje wyciągnęli wobec oszusta (standard w tej grze). Naiwnie poprosiłem, żeby skasowali tą przygodę, ale o efekcie nie muszę pisać. Czy nie można wprowadzić takiej opcji, że zaproszony gracz ma możliwość anulowania swojego udziału w przygodzie, oczywiście wraz z jednoczesną utratą możliwości zaproszenia kolejnej osoby przez osobę uruchamiającą przygodę. Myślę, że to w niczym by nikomu nie przeszkadzało, a w pewnych sytuacjach ułatwiłoby życie. Mój przypadek jest oczywiście bardzo specyficzny, ale ten sam kłopot może przytrafić się w sytuacji kiedy osoba uruchamiająca przygodę z jakiś powodów przestanie grać (np. śmierć, utrata dostępu do internetu, wypadek, utrata wzroku, nagły przypływ nienawiści do BB połączony z zarzuceniem gry), a osobie zaproszonej (która kupiła drop) pozostanie do zrobienia np. ostatni obóz w mrocznym bractwie. O premium już nie wspomnę.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów