Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Zwrot zaproszenia do przygody

Odkrywca Awatar Angel7212
    Serwer
    Czarci Gaj
    a jak się nie zaloguje to przygoda przepadnie?

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Wygląda na to, że jeśli osoba zapraszająca otworzy swoją skrzynkę pocztową po upływie 8 godzin, to zaproszenie zostanie automatycznie anulowane (oczywiście o ile nie zostało ono wcześniej zaakceptowane). Proszę spróbować, być może pomoże.
    Xaar zapek do przygody powinien wygasać po 8h niezależnie czy ta osoba się pojawiła czy też nie Ileż można czekać. 8h to 8h niezależnie od tego czy owego

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Raczej z tego co kojarzę to otwarcie skrzynki pocztowej przez osobę zapraszającą nic nie daje. Z tego co zauważyłam to zaproszenie wraca gdy zaproszony otworzy swoją skrzynkę po tych 8h.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Gizmo09 Zobacz posta
    Xaar zapek do przygody powinien wygasać po 8h niezależnie czy ta osoba się pojawiła czy też nie Ileż można czekać. 8h to 8h niezależnie od tego czy owego
    Dokładnie, jakoś przygoda nie chce czekać aż się gracz pojawi tylko odlicza czas bez przerwy (chyba że jest konserwacja). I to jest idiotyzm, żeby trzeba było tak czy siak czekać na osobę zaproszoną, żeby zapka została odrzucona. W skrajnych przypadkach, zaproszony może się nie pojawić przed końcem przygody.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 03.09.2013 o 10:42

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Albo jeszcze lepiej by było gdyby można było w dowolnej chwili anulować nieprzyjęte zaproszenie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Kolega przysłał mi zaproszenie do przygody o 24 w nocy, mnie na koncie w tym samym czasie nie było, a zalogowałam sie dopiero nastepnego dnia po 10 rano, w momencie logowania on dostał wiadomosci ze ja odrzucam zaproszenie.. czyli zamiast automatyczne samoanulowania zaproszenia po 8h bylo dopiero w momencie gdy pojawilam sie na koncie czyli po 10 godzinach, a moglo byc to naprzykald w nieskonczonosci gdy osoba zaproszona nie jest obecna pare dni albo wiecej.... tak chyba zreszta ma autro tego tematu. Nie wiem czy to jest stary czy nowy bug, ale spotkalam sie z tym pierwszy raz.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czyli mamy działanie dokładnie odwrotne od tego, co pisze BB_Xaar:
    Wygląda na to, że jeśli osoba zapraszająca otworzy swoją skrzynkę pocztową po upływie 8 godzin, to zaproszenie zostanie automatycznie anulowane (oczywiście o ile nie zostało ono wcześniej zaakceptowane). Proszę spróbować, być może pomoże.
    Jak dla mnie bug jak nic, ewidentnie programista pomieszał odbiorcę z nadawcą.

Nie jest to rozwiązanie idealne, jednak obecnie właśnie tak działa ten mechanizm.
    A raczej "tak właśnie MIAŁ DZIAŁAĆ ten mechanizm"

Ja bym w ogóle skrócił ten czas do maksymalnie 1 godziny, po czym następowałoby automatyczne zwolnienie slota. Robienie przygód w 3, 5 czy 8 dni to fikcja, większość przygód robimy w ciągu paru godzin, a to ośmiogodzinne opóźnienie bywa jak widać mocno uciążliwe.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 03.09.2013 o 14:16

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli zaproszenie do przygody nie zostało zaakceptowane i minęło już 8 godzin, otwarcie skrzynki z wiadomościami - czy to po stronie osoby zapraszanej czy zapraszającej - powinno pomóc. Nie jest to rozwiązanie idealne, jednak obecnie właśnie tak działa ten mechanizm.

Osadnik Awatar Kitikejt
    Serwer
    Nowy Świat
    Jeśli zaproszenie do przygody nie zostało zaakceptowane i minęło już 8 godzin, otwarcie skrzynki z wiadomościami - czy to po stronie osoby zapraszanej czy zapraszającej - powinno pomóc. Nie jest to rozwiązanie idealne, jednak obecnie właśnie tak działa ten mechanizm.
    Problem właśnie w tym, że ten mechanizm tak nie działa. Gdyby wystarczyło otwarcie skrzynki z wiadomościami po stronie osoby zapraszającej było by ok. To konieczność otwarcia poczty przez osobę zapraszaną utrudnia grę.
    When I'm good, I'm real good When I'm bad, I'm even better !

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Zapomniałam napisac w swoim poście ze - w wiadomosciach nie było sladu zaproszenia - wiec nie było co akceptowasc. wyglada to tak jakby wszystko działalo normalnie, czyli zaproszenie sie anulowalo, ale zawisiesilo u osoby zapraszajacej, bo caly czas widnialam jako osoba zaproszona, az do momentu zalogowania i wiadomosci u kolegi ze odrzucam zaproszenie po 10 godzinach od wyslania zaproszenia.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów