Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o tym pomyśle?

Głosujących
19. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

11 57.89%
  • PRZECIW

2 10.53%
  • OBOJĘTNIE

6 31.58%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Naliczanie punktów za event

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Naliczanie punktów za event

Po doświadczeniach ostatniego eventu wpadłem na pomysł, żeby nie robić kombinacji z łączeniem serwerów, a przydzielić zadania każdemu serwerowi inne.
    Wg mojego pomysłu zadanie Z (100%) było by iloczynem jakiegoś odpowiednio dobranego współczynnika W i sumy graczy wszystkich gildii G.
    Z=W*G
    Wykonanie 150% wynosiłoby 1,5*Z, a 200% - 2*Z.
    Takie rozwiązanie wyeliminuje zliczanie "martwych dusz", czyli opuszczonych kont. Obarczone będzie błędem graczy nie należących do gildii, ale wydaje mi się, że to niewielki procent
    Ostatnio edytowane przez ravw66 ; 19.07.2013 o 20:23

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Poza głosami proszę o wypowiedzi dlaczego tak, dlaczego nie, dlaczego obojętnie.. Może trzeba ten pomysł udoskonalić?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    obojetne dla mnie bo miedzynarodowe eventy sa do bani, ja generalnie nie pale sie do uczestnictwa w nich

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Tak jak napisał set2g, eventy międzyserwerowe są do bani i zawsze będą niesprawiedliwe. W twoim pomyśle nie ma nic odkrywczego, bo o najważniejszej sprawie, czyli o odpowiednim dobraniu współczynnika W nie piszesz nic.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Najlepiej niech eventy będą indywidualne wtedy każdy na siebie pracuje i w ten sposób wyklucza się nie robów

Uprawnienia umieszczania postów