Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba ci się pomysł ?

Głosujących
52. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Bardzo

29 55.77%
  • Troche

8 15.38%
  • Maciupinke

4 7.69%
  • Jestem na nie

11 21.15%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Kostka Horadrimow

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Kostka Horadrimow

Witam. Proponuję albo w magazynie prowiantu, albo w postaci jakiegoś przedmiotu wprowadzić możliwość zamieniania niechcianych przygód na inne...
    Widzę to tak że np oddajemy 10 dzieci sawanny i w zamian otrzymujemy inna przygodę lub mapy....Te dziesięć przygód działało by jak dodatkowy odkrywca lub otrzymywalibyśmy przygodę od razu. Zrobiłby się porządek w menu gwiazdy.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zapomniałeś wspomnieć o Zakazanych Eksperymentach Podobne tematy (np TEN albo TEN) już były. Wszelkie tego typu sugestie mają na celu umożliwienie pozbycia się Dzieci Sawanny za dobrą cenę, bo przygoda mało atrakcyjna (robić się jej nie chce, a sprzedaż graniczy z cudem). Nie tędy droga. Zmiany powinny nastąpić w obrębie samej przygody, np poprzez uatrakcyjnienie dropa.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 18.07.2013 o 12:31

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Uatrakcyjnienie swoja droga.... ale nie zmienia to faktu ze menu gwiazdy jest zawalone przygodami u większości. Ja osobiście już nie nie posyłam odkrywców po przygody...I nie jest to kwestia jakości bo "dobrej" przygody Wiktora podstępnego mam też kilkadziesiąt... a drop z niej nie jest zły, na rynku warta jest kilka monet...

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    zawsze możesz ją usunąć bądź oddać/sprzedać

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez wat25 Zobacz posta
    (...) Ja osobiście już nie nie posyłam odkrywców po przygody...
    Wyobraź sobie, że ja też. Wszyscy biegają za skarbami i z tego jest tylko czysty zysk, bo przy dobrych wiatrach to i ze 200 granitu codziennie przyniosą A przygody w gwieździe czekają na swoją kolej.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Hajduk Zobacz posta
    zawsze możesz ją usunąć bądź oddać/sprzedać
    Co z tego, że koszt wysłania grubasa jest wyższy niż sprzedaż niechcianej przygody. To jest bezsens. Drop, a wojsko stracone na przygodzie--> głównie to jest problem, straty nie są adekwatne do dropa
    Ostatnio edytowane przez Gizmo09 ; 18.07.2013 o 14:28

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Osobiście kasuję: dzieci sawanny, zakazane eksperymenty i wiktora podstępnego, resztę da się spokojnie zrobić.

Pomysł z wysyłaniem po skarby też jest dobrą alternatywą, nie płaci się za wysłanie odkrywcy a zawsze coś przyniesie.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Już nie przesadzajcie jak wam się nie opłaca nie róbcie. Nie widzę większego problemu...
    ja np ubolewam na tym że wprowadzili czaszkę i tropiki bo przez te przygody wypada mniej wysp piratów...
    Wikingów i czarnych rycerzy robicie a drop tam taki sobie, jak ktoś ma 50 to mu się nie opłaca
    więcej granitu wypadnie z piratów, matczynej, wiedźmy, starych
    Ostatnio edytowane przez Muss ; 18.07.2013 o 15:38

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    No ale widzę jakiś obszar do zagospodarowania wpadną ci kolejne eksperymenty i masz na co je zbierać a nie kasować i się wkurzać ze badziew znów...Kasowanie dla mnie to rozwiązanie żadne, po to coś jest by to używać bądź przetwarzać.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Gdyby jeszcze ktoś kupował to po tyle mapek ile grubas by zamiast niechcianej przygody przyniósł to by był okej, a że te przygody nic nie są warte to strata jest ogromna. Zmiana strat/zmiana dropu na lepszy o wiele czy wprowadzenie przerobu niechcianych przygód to są pomysły by to zmienić! Po coś te przygody są, ale chyba tylko po to by bezsensownie tracić wojo dla marnego dropika

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów