Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: zawalone kopalnie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

zawalone kopalnie

Witam
    Może ja coś źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, że po zawaleniu kopalni powinienem odzyskać jej patent budowlany.[COLOR="rgb(0, 0, 0)"]Wyjątkiem są kopalnie: gdy się zawalą, odzyskasz patent natychmiast...[/COLOR] Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają. Jedynym sposobemich odzyskania jest zburzenie kopalni zanim się wyczerpie. Jeśli przeoczę ten moment (na przykład jejst noc i w wyniku swych słabości [no wiem, że to moja wina] pójdę spać), to patant przepada. Poczekałem i sprawdziłem, jestem najmarniej 5 patentów w plecy. Czy tak to ma wyglądać?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Byc tak nie powinno . Czytalam cos dzis na pomocy czy globalu u nas i ktos mial inny problem z tym , mianowicie znikaly mu zloza , nie wiem tylko jak to sie skonczylo tak sobie polemizuje ze moze ma to jakis zwiazek z Twoja sytuacja . Domyslam sie ze skoro napisales tutaj to dokladnie to sprawdziles ;> Aczkolwiek jako zwykly user nie pomoge , napisz do supportu moze cos poradza ;/

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez jorje1 Zobacz posta
    Witam
    Może ja coś źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, że po zawaleniu kopalni powinienem odzyskać jej patent budowlany.[COLOR="rgb(0, 0, 0)"]Wyjątkiem są kopalnie: gdy się zawalą, odzyskasz patent natychmiast...[/COLOR] Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają. Jedynym sposobemich odzyskania jest zburzenie kopalni zanim się wyczerpie. Jeśli przeoczę ten moment (na przykład jejst noc i w wyniku swych słabości [no wiem, że to moja wina] pójdę spać), to patant przepada. Poczekałem i sprawdziłem, jestem najmarniej 5 patentów w plecy. Czy tak to ma wyglądać?
    To widocznie jesteś jedynym graczem, który nie odzyskuje patentów. Wszystkim innym, patent wraca w momencie pobrania ostatniego surowca i zawalenia kopalni. Oczywiście chodzi o kopalnie miedzi, żelaza, węgla i złota. Patent nie wraca (bo przecież nie został pobrany) jeśli skończy się złoże marmuru, lub kamienia. Jeśli jednak nadal twierdzisz że nie odzyskujesz patentów, to napisz do supportu.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez jorje1 Zobacz posta
    Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają.
    Zastanów się trochę, pomyśl ile kopalni już Ci się zawaliło i policz ile patentów w takim przypadku "straciłeś".

Potem sprawdź ile patentów obecnie masz i dlaczego to jest tyle ile powinieneś mieć.

po podbiciu wyspy gracz ma 155 patentów
    na starcie - 75
    za podbicie siedmiu przywódców po 10 za każdego - 70
    za 32 poziom - 10

do tego można było w czasie ewentu piłkarskiego kupić 5 patentów za piłki
    oraz można kupić u kupca 18 pakietów po 10 patentów
    Obecnie można mieć 335 (+5) patentów

Ilość posiadanych patentów można sprawdzić po najechaniu strzałką na ikonę domku u góry ekranu.

Jeśli nie jesteś fanem wydawania realnej kasy na gry to pamiętaj, wszystkie zebrane klejnoty przeznaczaj na patenty (w dalszym etapie gry na odkrywców).
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Uprawnienia umieszczania postów