Potwierdzam. Po otrzymaniu od znajomego ciemności, można także otrzymać dodatkowo obszar uszkodzony.
Potwierdzam. Po otrzymaniu od znajomego ciemności, można także otrzymać dodatkowo obszar uszkodzony.
Mnie dziś ponownie ten zaszczy doświadczył i znowu mam "Obszar serwera uszkodzony - W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". I oczywiście przy dawaniu ciemności na mennice przez znajomego. Dziwne bo ostatnio kilka razy "udało" się i nie miałem obszaru. 9 piecy złota i 11 mennic na 5 poziomie wisi od około 19 godziny, tym razem bez zwrotu strat nie podaruję. Zróbcie wreszcie porządek i nie gadajcie bzdur - to jest wina ciemności, sam już miałem tak 3 razy, maniekda miał także i inni gracze i zawsze jak dostawało się premie ciemności od znajomego. Ogólnie grać się coraz gorzej ,same błędy i lagi(
Uważajcie ludzie na premie "ciemność" i pisać do supportu, może wreszcie coś z tym zrobią, chociaż myślę, ze nie maja pojęcia jak to naprawić.
Wygląda mi to na klasyczny przypadek z procedury SOA (czyli Standardowa Odzywka Administratora): U mnie działa.
I to nieważne, że całemu tłumowi się sypie, programista nie potrafi powtórzyć problemu, więc zakłada, że takowy nie istnieje, albo że scenariusz proponowany przez testera jest nieprawidłowy.
zwolk, rzucanie premii Ciemność to tylko element "dodatkowy", nie jest to bezpośrednią przyczyną wystąpienia opisanego utrudnienia. Tak czy inaczej: informacja o Waszych podejrzeniach została przekazana dalej.
Samo rzucenie premii Ciemność być może nie powoduje uszkodzenia obszaru. Prawdopodobnie chodzi o pewną sekwencję czynności, której elementem końcowym jest rzucona Ciemność. Znaczenie może tu mieć wszystko - jakie budynki i jaką premią były premiowane wcześniej, poziom premiowanych budynków, czy nawet zależność między poziomami graczy (premiującego i premiowanego). Wybaczcie, ale nie mam ochoty testować tego na sobie, choć "zboczenie zawodowe" nakazywałoby mi szukać możliwych scenariuszy![]()
BB_xaar: super, dzięki
Może jednak warto napisać na forum taki temat z ostrzeżeniem co do ryzyka przy wrzucaniu ciemności? Po co kolejni ludzie mają mieć takie problemy. Najlepiej żeby temat był przyklejony, bo inaczej szybko zginie...
mi sie zdarzylo tez 2 razy zablokowac obszar wyspy ciemnoscia ... powrot do normy po szybkim czyszczeniu o 4-5 rano przy rozdawaniu zadan
teraz usypiam wrzucaja mi ciemnosc jak sie uda to wlaczam budynki i wrzucam jasnosc jak sie konczy to znowu usypiam itd... wkurzajace to jest ;/
Będzie się działo!
I znowu konserwy będzie mało.
Będzie głośno, będzie radośnie
Znów poczekamy razem całą noc.
Ekipa nie oszczędza sił
Już trochę im brakuje tchu.
Polejcie wina również im
Znów konserwa konserwy będzie rytm!...