Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się ten pomysł?

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak - zmotywuje graczy do aktywnego udziału w ewencie

13 81.25%
  • Nie - wyda się że jestem leserem i tylko udaję aktywnego

2 12.50%
  • Nie - nagrody z takich ewentów sprzedaję

0 0%
  • Nie - bo nie interesują mnie żadne pamiątki z ewentów

1 6.25%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Eventy ogólnoserwerowe

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia

Eventy ogólnoserwerowe

Do tego pomysłu natchnął mnie ten pomysł.

Aby każdy starający się gracz miał przynajmniej satysfakcję z poniesionego wkładu w rywalizację, proponuję, aby po kliknięciu unikalnego budynku, przy odwiedzinach kogoś (ew. tylko najechaniu go myszką) ukazywał się tekst: Gracz przekazał xxxxx balonów podczas eventu xxxx (przykładowo -> wykonał xxx przygód Koniec Świata podczas ewentu Koniec Świata).
    Do tego, należałoby wprowadzić specjalną walutę istniejącą tylko w czasie ewentów o nazwie 'podziękowanie'. Po co? Otóż np. podczas końca świata gracze słabsi ekonomicznie nie robili przygody (mieliby wówczas napisane 'Gracz wykonał 0 przygód Koniec Świata'), ale poza tym widniałoby 'Gracz zgromadził 18524 Podziękowania'.
    Podziękowanie byłoby walutą, którą można tylko wystawić na sprzedaż (byłaby niemożliwa do zażądania za towary), w cenie 1 podziękowanie za 10.000 towaru podstawowego, 7.500 towaru średniego, 5.000 zaawansowanego i 2.500 mistrzowskiego.
    Podziękowanie byłoby odpowiednikiem ryby wystawianej za przygodę 'koniec świata' czy np. za 10.000 belek iglastych, 7.500 wody itp.

Dzięki temu upamiętniony byłby trwale wkład gracza w ewent z którego pochodzi unikalny budynek ewentowy. Gracze którzy mieli jakikolwiek wkład w ewent mieliby powód do satysfakcji.

Wydaje mi się, że dodanie jednorazowo takiej unikalnej cechy do budynku dla każdego gracza nie jest technicznie trudne - tak jak obecnie imiona Generałów czy Geologów. Różnica tylko taka, że tekst byłby nieedytowalny przez gracza.

EDIT: po wymyśleniu pytań przyszło mi do głowy jeszcze jedno: sprzedaż pamiątki (typu złote trofeum, rezydka 'setlers 2') zerowałaby trwale wpisy na niej.
    Ostatnio edytowane przez Fredek_z_F-K ; 04.07.2013 o 18:32

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    nie przejdzie to, za duzo pierdzielenia i jakieś to zagmatwane, BB nawet na to nie spojrzy
    co nie zmiani faktu ze wolalabym rywalzacje pomiędzy graczami, a nie serwerami fajnie by bylo zobaczyc siebie w rankingu ze np. to ja przerobiłam najwiecej balonow czy cos w tym stylu

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    za

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    wystarczy ze gracz ktory nie zgromadzil min 50% balonow swojego wkladu potrzebnedgo do osiagniecia 100% nie otrzyma nagrody
    tj .... przykladowo
    by serwer osiagnal 100% kazdy musi zrobic 50k balonow .... czyli jak nie zrobisz 25k balonow to nie dostaniesz nagrody ...
    50% moze przesada ale np 25% to juz byloby bardzo fair dla wszystkich
    nie byloby sytuacji ze ktos ani jednego balona nie nadmuchal a nagrode dostanie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak dla mnie pomysł częściowo dobry Ale z wymianą podziękowań bym nie szalał, ot tak powinny być- dla satysfakcji Może jakiś ranking ,,podziękowań'' Kto jest wzorem do naśladowania na serwerze? :P

Serwer
    Nowa Ziemia
    Toż przecież 'podziękowania' byłyby widoczne na budynku ewentowym

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale to byś musiał do każdego wchodzić i patrzeć, a mi chodzi o taki ogólny ranking, choć ciężko byłoby to sprawiedliwie wszystko uporządkować.

Serwer
    Nowa Ziemia
    nie musisz patrzeć - chodzi o to, że gracz posiadający ozdobę ewentową ma na niej wyryte xxxx podziękowań ma z tego satysfakcję. Może zrobić screena i wrzucić jak chce się pochwalić.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale mając taki ranking powiedzmy mogłyby być różne premie przyznawane, np za pierwszą dziesiątkę, +10% bogatszego złoża rudy złota itd.

Uprawnienia umieszczania postów