Zobacz wyniki ankiety: Czy w zestawieniu LUDNOŚĆ ilość wojska powinna być rozbita na dwie sumy ?

Głosujących
8. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Dwa pola (sumy) - GOTOWI oraz SZKOLENI

4 50.00%
  • Jedno pole, jak jest teraz ILOŚĆ WOJSKA (suma gotowych i jeszcze szkolonych)

4 50.00%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Poprawne podanie ilości wojska w zestawieniu LUDNOŚĆ

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    1. Jeśli tak to słowo "obojętne" Ciebie tak razi to może "tak, ale ze zmianami" ?
    2. Bronisz swojej koncepcji jak dziewica cnoty nie słuchając argumentów innych graczy. Wcześniej powiedziałem Ci to delikatnie, teraz powiem wprost - w tej formule pomysł jest kiepski, nic nie wnoszący, nie ułatwiający gry, w sumie do kosza.
    3. I na przyszłość odnoś się do meritum uwag a nie czepiaj się słówek.
    Dziękuję za szczerość. Jeśli nie masz poczucia wolnosci, to - twój wybór - żyj dalej w świecie, który inni dla ciebie zrobili i - twój wybór - chodź w butach, które inni dla ciebie uszyli. Ale proszę, najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem i przede wszystkim nie odnoś się do wypowiedzi, które nie są do ciebie adresowane. Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez dionizos12 ; 04.07.2013 o 18:03

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli mi jest obojętne czy zostanie rozbite na jedno lub dwa pola, lub co gorsza na pytanie zadane w temacie chce odpowiedzieć "nie" to co mam zaznaczyć?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Dla mnie ta ankieta też nie daje możliwości wyboru. Przypomina mi ona pytanie jakie kiedyś na Rynku w Krakowie zadał mi ankieter: "Czy jest Pan za PiS, czy za PO?". Bardzo się zdziwił, gdy odpowiedziałem mu, że ani za PiS, ani za PO i mówi mi, że on w ankiecie nie ma takiej opcji.
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    dionizos12, masz pełną dowolność w tworzeniu opcji ankiety (może ich być 5 czy 10), a próbujesz ograniczać naszą wolność wypowiedzi i każesz wybierać między ZA i PRZECIW, czyli dajesz tylko dwie pary butów do wyboru. Kto nie jest ze mną, jest przeciwko mnie.

Pisząc na forum nie piszesz tylko do tych, którzy Twój pomysł popierają. Piszesz to do wszystkich, którzy tu zaglądają. Forum jest publiczne i nie masz prawa nikomu odbierać prawa głosu tylko dlatego, że mu go nie udzieliłeś.

Pozwolę sobie zacytować jeszcze jeden fragment regulaminu tego działu:
    Autor pomysłu powinien dbać o aktualizowanie pierwszego postu. Jeżeli w trakcie dyskusji początkowy pomysł ulegnie modyfikacjom, należy skorzystać z opcji edycji.
    Ułatwi to zapoznanie się z tematem użytkownikom, którzy dołączyli w późniejszym czasie.
    Rozumiem, że Twój pomysł jest ze stali hartowanej, w związku z czym jest niezmienialny, nieedytowalny no i oczywiście niekrytykowalny pomimo naszych sugestii...szkoda, bo fajnie się zapowiada...

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Szczerze mówiąc, nie spodziewałem sie, ze ten prosty temat tak rozgrzeje atmosferę.. Wszystkich, którym się nie podoba lub chcieliby inaczej, zachęcam: otwórzcie własny wątek i zróbcie własną ankietę, po prostu. Nie chodzi mi o to by ubijac tu pianę i generować zbędne negatywne emocje... Po co?

Natomiast wywołany kolejny raz do tablicy wypowiem się wprost i po raz ostatni w tym wątku: w zestawieniu LUDNOŚĆ jest wolne miejce pod polem "czas przybycia nowego osadnika" Tam można szybko i prosto dodać jedno pole informacyjne np. SZKOLENI. Sądzę, że BB na to sie może zgodzić i szybko wprowadzić.
    Natomiast propozycje dotyczące bardziej rozbudowanej statystyki wojskowej (przydatnej zaawansowanym graczom - nie negowałem tego tutaj) zostaną jak sądzę pod byle pretekstem odrzucone... Dlaczego? Ano dlatego, ze gra jest dla graczy w wieku od 5 do 105 lat i w pierwszej warstwie powinna byc prosta i zrozumiała...

Tu zaczyna się już polityka: czy uzyskac realnie coś prostego, ale przydatnego (wróbel w garści) czy żadać zaawansowanej statystyki wojskowej (gołąb na dachu)?

Jak ktoś chce wszystko albo nic - wolna droga, niech otworzy własny wątek.. Jak chcę prostego, oczywistego, jednego konkretu...
    Tak zwolk , ten jeden konkret jest ze stali hartowanej , trafnie to ująłeś..

P.S. Zgodnie z sugestią dokonałem edycji pierwszego postu...
    Ostatnio edytowane przez dionizos12 ; 04.07.2013 o 16:52

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Wiem, ze w człowieku jest chęć, aby jego pomysł był akceptowany przez wszystkich, albo chociaż przez większość, ale życie jest jakie jest. Wolno ludziom mieć odmienne zdanie od Twojego. Jednak jest cechą kultury, aby nie krytykować w czambuł tych, którzy nie zgadzają się z Twoim zdaniem.
    Na pocieszenie dodam, że rzadko się zdarza, albo wcale się nie zdarzyło, aby pomysł który tu był "wałkowany" był zaakceptowany przez BB
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Stan58 Zobacz posta
    Wiem, ze w człowieku jest chęć, aby jego pomysł był akceptowany przez wszystkich, albo chociaż przez większość, ale życie jest jakie jest. Wolno ludziom mieć odmienne zdanie od Twojego. Jednak jest cechą kultury, aby nie krytykować w czambuł tych, którzy nie zgadzają się z Twoim zdaniem.
    Na pocieszenie dodam, że rzadko się zdarza, albo wcale się nie zdarzyło, aby pomysł który tu był "wałkowany" był zaakceptowany przez BB
    No i złamałem obietnicę Wypowiem się. Nie otworzyłem ogólnego wątku pt. Jak powinna wyglądać statystyka wojskowa? Zaproponowałem jeden konkretny pomysł i dodałem (obowiązkową) prostą i jednoznaczną ankietę.

Oczekiwałem i oczekuję prostej odpowiedzi TAK (zmiana) NIE (zostaje po staremu). Proste i logiczne. Nie chcę rozmiękczania i rozmydlania tematu...

Jesli idzie o BB, zeby pomysł był zaakceptowany musi byc konkretny i jednoznaczny, od początku do końca...
    Ostatnio edytowane przez dionizos12 ; 04.07.2013 o 18:09

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wolałbym rozpiskę w Koszarach ilu już szkolę danej jednostki, bo czasem chcę mieć wyliczone wartości i muszę przesuwać suwak i liczyć co jest bardzo uciążliwe..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów