Zobacz wyniki ankiety: Międzynarodowe "dmuchanie balonów" - jakie jest Twoje zdanie?

Głosujących
769. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • odłaczyć Czarci Gaj od serwerów z Rumunii i Holandii

659 85.70%
  • stworzyć wspólny komunikator dla Czarciego Gaju oraz serwerów z Rumunii i Holandii

51 6.63%
  • pozostawić w obecnej formie

27 3.51%
  • nie mam zdania

32 4.16%
Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 135

Wątek: Odłączenie Czarciego Gaju

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    pozwolę sobie się bezczelnie wtrącić, mimo że jestem z innego serwera ale kwestia jak są liczone limity dotyczy i ciekawi wszystkich

Cytat Zamieszczone przez bembus Zobacz posta
    (...) dziwi mnie 1 rzecz, niemieckie serwery sa polaczone razem, czemu im nie dopisali jakis serwerow z ostatniej linijki? to ze jestesmy polakami jestesmy gorsi?,
    boże znowu te kompleksy...

Cytat Zamieszczone przez Maritka1984 Zobacz posta
    Witam,
    est tendencja, że zespoły międzynarodowe mają o wiele niższe wyniki niż zespoły z tego samego kraju. Myślę, że brak komunikacji miedzy nimi ma tu znaczący wpływ.
    A wytłumacz proszę dlaczego komunikacja między serwerami grającymi "w jednej drużynie" ma mieć kluczowe znaczenie? Co chciałbyś im napisać: "Róbcie balony" a potem przeczytać odpowiedź "Robimy, robimy, wy też róbcie"?

A teraz do sedna:
    Uważacie, że "drużyny serwerowe" oraz samodzielne serwery maja każde SWÓJ, INNY LIMIT?
    Nie wiem, może tak jest, ale ja do tej pory myślałam, że każda drużyna/samodzielny serwer ma TAKI SAM limit. Dlaczego? Bo gdyby liczyć dla każdego serwera osobno w zależności od jakichś-tam czynników, to po co byłoby potrzebne łączenie słabszych serwerów w drużyny???

Ja to widzę tak:
    w pierwszym etapie sprawdzili kto jak robi balony;
    wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów-liderów;
    pokombinowali jak połączyć słabsze serwery (w zależności od ich wyników) żeby w SUMIE każdy z zespołów miał taką samą szansę osiagniecia JEDNAKOWEGO dla wszystkich limitu

przykładowo: sewery A, B, C zrobiły najwięcej; serwer D zrobił połowę z tego co tamte, a serwery E i F jedną czwartą - więc A, B, C są samodzielne, a D, E i F zostają połączone w drużynę (bo 0,5 +0,25 +0,25 =1)

tak podpowiada logika, ale mogę sie mylić, byłoby szalenie miło gdyby BB_Xaar rozwiał wątpliwości
    bo to kolejna rzecz w tym evencie, która nie jest jasna dla graczy
    Ostatnio edytowane przez Katrin3 ; 03.07.2013 o 21:55
    Jestem dysorto-fobem i nie zamierzam się leczyć.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Maritka1984 Zobacz posta
    niestety wychodzi na to, że to Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ... przeczytaj ponownie mój post, a może zauważysz notę o ponownym przeliczeniu limitu balonów ...
    To ty chyba nie umiesz czytać i nie wiesz na czym ten Event polega nie ma limitów balonów względem rozwoju gospodarki, każdy serwer ma taki sam limit ,tylko serwery młodsze łączą w kupe, aby wyrównać szanse

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Katrin3 Zobacz posta
    pozwolę sobie się bezczelnie wtrącić, mimo że jestem z innego serwera ale kwestia jak są liczone limity dotyczy i ciekawi wszystkich

A wytłumacz proszę dlaczego komunikacja między serwerami grającymi "w jednej drużynie" ma mieć kluczowe znaczenie? Co chciałbyś im napisać: "Róbcie balony" a potem przeczytać odpowiedź "Robimy, robimy, wy też róbcie"?

A teraz do sedna:
    Uważacie, że "drużyny serwerowe" oraz samodzielne serwery maja każde SWÓJ, INNY LIMIT?
    Nie wiem, może tak jest, ale ja do tej pory myślałam, że każda drużyna/samodzielny serwer ma TAKI SAM limit. Dlaczego? Bo gdyby liczyć dla każdego serwera osobno w zależności od jakichś-tam czynników, to po co byłoby potrzebne łączenie słabszych serwerów w drużyny???

Ja to widzę tak:
    wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów - liderów;
    pokombinowali jak połączyć słabsze serwery (w zależności od ich wyników) żeby w SUMIE każdy z zespołów miał taką samą szansę osiagniecia JEDNAKOWEGO dla wszystkich limitu

przykładowo: sewery A, B, C zrobiły najwięcej; serwer D zrobił połowę z tego co tamte, a serwery E i F jedną czwartą - więc A, B, C są samodzielne, a D, E i F zostają połączone w drużynę (bo 0,5 +0,25 +0,25 =1)

tak podpowiada logika, ale mogę sie mylić, byłoby szalenie miło gdyby BB_Xaar rozwiał wątpliwości
    No wlasnie to próbuje wytłumaczyć

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jesli przeliczają balony co do gospodarki to dziwnie im coś to wychodzi
    A zinnej beczki, skoro mamy już mini głosowanie to dobrze by było żeby zagłosował kazdy kto może, żebysmy mogli, nawet z czystej ciekawości sprawdzić, ile graczy gra na naszym serwerze...

Osadnik Awatar NieMaNicka
    Serwer
    Czarci Gaj
    No własnie co do tego liczenia mam poważne wątpliwości... ja myślę ze liczą graczy na serwerach i kazdy ma okresloną liczbę do zrobienia.. obym sie mylił.. bo o ile pamietam podobnie na KS było.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    mam to w d...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jeśli limit 100% balonów to ta sama ilość dla każdego serwera i jest taki sam limit jak w 1 cześci eventu to nie rozumiem czemu spadamy. Poprostu nastąpiło nie uczciwe połączenie serwerów w drużyny. Konkurs ten z góry jest przesądzony i wiadomo że najstarsze serwery wygrają. Wiec po co się starać?

Początkujący Osadnik Awatar BHSmass
    Serwer
    Czarci Gaj
    wydaje mi sie ze jak ...... porownano nas do rumunow to juz sie serwer rozsypał
    nawet nie da rady zeby pomoc holandi tu sporo dodala
    koniec swiata mielismy czołowke ....... teraz nas pograzono !

Początkujący Osadnik Awatar Maritka1984
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Katrin3 Zobacz posta

A teraz do sedna:

Ja to widzę tak:
    wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów-liderów;

bo to kolejna rzecz w tym evencie, która nie jest jasna dla graczy
    cieszę się, że mimo iż jesteś z innego serwera zdecydowałaś się wypowiedzieć
    1. wszelkie działania operacyjne - w tym wypadku akcja eventowa - oparte są na komunikacji. Czy sądzisz, że robiąc na swoim serwerze balony ma wpływ komunikacja miedzy Wami, np. podpowiadanie sobie rozwiązań? Nie podejrzewam, że nie komunikujecie się miedzy sobą. Tak więc wytłumacz mi ... dlaczego uważasz/sugerujesz, że komunikacja między serwerami jest bez wpływu? Spełnia ona te same funkcje, jest jedynie na większą skalę

2. Nie sądzę, że każda drużyna ma osobny limit - chociaż pewności nie mam - uważam jednak, że przeliczenie nowego limitu byłoby wskazane, gdybyśmy otrzymali zgodę na odłączenie się od serwerów z Rumunii i Holandii

bembus
    Katrin3, to nie sa kompleksy, to sa fakty, posledz sobie niemieckie forum czy nawet by strone glowna, niemieckiej wersji gry.

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów