Zobacz wyniki ankiety: Kantor z opcją "gildiową"

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Potrzebne

9 40.91%
  • Przydatne

8 36.36%
  • Zbędne

5 22.73%
  • Nie obchodzi mnie

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kantor gildii

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Kantor gildii

Wiadomo, że w ramach gildii handluje się zupełnie inaczej niż "na mieście", sprzedaje się dużo taniej lub oddaje się za rybę. Myślę, że w kantorze handlowym przydałaby się opcja wystawiania ofert handlowych tylko dla członków własnej gildii. Dzięki temu, jeśli miałbym nadmiar czegoś, czym chciałbym wspomóc członków gildii, mógłbym to wystawić używając powyższej opcji i bez obawy, że sprzątnie to z kantoru ktoś spoza gildii. Oferty "wewnątrzgildiowe" byłyby oczywiście niewidoczne dla szerszej publiczności.

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak najbardziej 'za'. Dałem 'przydatne' a nie 'potrzebne' bo żyliśmy i żyjemy bez tej opcji, ale podoba mi się.

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Jakby nie patrzec od tego jest czat gildii i handel bezposredni

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pomysł dobry, z tym że takie wystawianie co chwilę nowych ofek bo np. nikt nie będzie potrzebował mojego nadmiaru bali...ciut męczące. Lepsze byłoby rozwiązanie z magazynem gildii, gdzie wrzucalibyśmy swoje nadmiary i wyciągali w miarę potrzeb. Wspominali coś o tym w którymś backstage'u, ciekawe jak planują to rozwiązać.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 02.07.2013 o 10:54

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @Tornados: To nie jest to samo i jedno nie wyklucza drugiego. Czasem ktoś chce oddać w gildii parę sporo zasobów a akurat w tym czasie nie ma ludzi, którzy potencjalnie mogliby być tymi zasobami najbardziej zainteresowani. Zamiast wchodzenia co chwilę na czat gildii i pytania "czy komuś potrzeba bali liściastych", albo "kto mnie poratuje rybami", ludzie mogliby wrzucać oferty takie oferty do kantoru.

@Zwolk: To też jest jakiś sposób, mam nadzieję że przekonamy się niebawem. A do tego czasu można BB podsuwać pomysły.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Widzę tu też znaczne ułatwienie zrzucania własnych towarów do gwiazdy. "Pożyczasz" ile tam ci potrzeba, po czym oddajesz ze swojego składu.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Widzę tu też znaczne ułatwienie zrzucania własnych towarów do gwiazdy. "Pożyczasz" ile tam ci potrzeba, po czym oddajesz ze swojego składu.
    Pewnie tak, ale i tak każdy to robi i nie ma w tym nic bulwersującego (z mojego punktu widzenia). Równie dobrze mógłbym się czepnąć, że ktoś gromadzi sobie w gwieździe skarby przytaszczone przez grubasów, to podobny mechanizm.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ale ja przecież nie w kwestii "czepiania się" Dla mnie to właśnie "in plus" bo nie zawracasz nikomu głowy ofertami, zwłaszcza że nieraz kilka osób musi się składać na jeden "zrzut"

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Źle odczytałem intencje tego zrzucania, bywa. Sorki

Uprawnienia umieszczania postów