Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 20-lecie EVENT , problem z rankingiem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

20-lecie EVENT , problem z rankingiem

Szanowni gracze tak jak informowałem na g-1 prosze o nie dyskutowanie narazie na ten temat na g-1 czy na pomocy by nie wprowadzac paniki wsrod graczy ktore jedyne informacje czerpią z tych kanałów i rozsadne komentarze tutaj na forum.
    W zwiazku z zaistniałym problemem z rankingiem wpadła mi do głowy luźna i troche przerażająca aczkolwiek mająca sens myśl.

Patrzcie, zliczane były nawet balony W PRODUKCJI, a zaraz jak osiągnelismy cel razem z nimi wliczonymi, zaczal sie krzyk zeby przerywać produkcje, i co wtedy jezeli zliczyło wszystkie balony, również te które BYŁY w lini produkcyjnej, cel osiągniety, ale chwile potem ludzie masowo zaczeli wycować reszte balonów z listy produkcyjnej, więc MOŻLIWE JEST (nie pewne) że zostały podliczone równiez te z listy, system przyjął cel osiągnięty jednak DO ODŚWIEZENIA rankingu zostało jeszcze sporo czasu wiec jest mozliwe ze choc system zablokował opcje robienia kolejnych balonow i ich przekazywania, ODJĄŁ jednoczesnie spowrotem balony wliczane z listy produkcyjnej a w takim wypadku ... coz moglismy oszukać system bądź znaleść jakąś luke w skrypcie co w ostatecznym rozrachunku moze powodowac taka a nie inna sytuacje w rankinku, co gorsza 100% mozemy juz wcale nie uzyskac. Pozdrawiam i licze na reakcje BB badz modów z garścią informacji, mam nadzieje obalających moją teorie.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Teoria bardzo ciekawa, aczkolwiek mało prawdopodobna.
    Ewent zakończył się na jednocześnie na wszystkich serwerach w określonym czasie.
    W tym momencie została obliczona ilość balonów, jaka została zaliczona, w tym: te przekazane, te w magazynie, te w menu gwiazdy, te w produkcji, być może te przyznane za zadania a jeszcze nie odebrane, te w wiadomościach, te gdzieś tam ....

Ewent dla każdego serwera kończy się gdy osiągnie 100% my osiągnęliśmy to wczoraj koło południa i zablokowano nam możliwość przekazywania balonów.
    Jaki jest powód tego, że w rankingu mamy 98,83% tego nawet BB pewnie nie wie.
    Ale liczy się czas osiągnięcia 100%, który niewątpliwie osiągnęliśmy, bo zablokowano możliwość dalszego przekazywania balonów.

Nie liczy się mityczne miejsce w na obrazku, bo obrazek to tylko obrazek.

Zostały policzone, zapisane, obliczony procent i stworzono obrazek z rankingiem.

I koniec.

Dalsze działania graczy nie mają wpływu na tak obliczony wynik, pozostałe balony są na pamiątkę.

Teraz zbierajcie wodę i bale iglaste na drugą część.
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 29.06.2013 o 17:20
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Kranderga Zobacz posta
    Teoria bardzo ciekawa, aczkolwiek mało prawdopodobna.
    Ewent zakończył się na jednocześnie na wszystkich serwerach w określonym czasie.
    W tym momencie została obliczona ilość balonów, jaka została zaliczona, w tym: te przekazane, te w magazynie, te w menu gwiazdy, te w produkcji, być może te przyznane za zadania a jeszcze nie odebrane, te w wiadomościach, te gdzieś tam ....

Zostały policzone, zapisane, obliczony procent i stworzono obrazek z rankingiem.

I koniec.

Dalsze działania graczy nie mają wpływu na tak obliczony wynik, pozostałe balony są na pamiątkę.
    Ewent, 1 etap wcale się jeszcze nie skończył bo czesc serwerów widać dalej zdobywa %
    A w tym wszystkim chodzi mi o to że jeżeli system podliczył balony które były w produkcji i zablokował opcje przekazywania i liczenia nastepnych a potem odjął te anulowane z magazynów prowiantu to bryndza. Chociaz mam nadzieje że masz racje

Osadnik Awatar Nursja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Bez względu na to czy błąd powstał w wyniku nieświadomego działania graczy czy jest to błąd systemowy przyzwoitym się wydaje powiadomienie o tym graczy, wielu z nas poświęciło dodatkowy czas i surowce aby wygrać więc po co trzymać nas w niepewności?
    To perfidia ...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Rozważania Twoje są dość sensowne.
    Jeżeli jest to tylko błąd (mam taka nadzieję) to pół biedy, jednak jeżeli jest to działanie zamierzone to mój entuzjazm do gierki spadł o 2/3.
    Tak czy inaczej chaos powstał niesamowity i nie ma się co dziwić że ludkowie snuja różne dziwne dyskusje na pomocy czy g-1.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zdecydowanie Nursja zgadzam się z Tb a ten totalny brak reakcji Nursja wynika według mnie z tego że albo BB nie wiedzą jak rozwiązać ten problem albo zastanawiają się jak wyjść z tego z twarzą.

Dozopiter no nie ma co ukrywać właśnie że zaczął się chaos i trudno już teraz tłumaczyć to wszystko odświeżaniem sie rankingu itd bo ranking dalej się odświeza, niektóre serwery cały czas brną do przodu i jest problem

Osadnik Awatar LANNISTER
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wszystkie serwery, które mają komunikat o osiągnieciu celu, na pewno będą miały zaliczone 100% i to w takiej kolejności, w jakiej zakończyły zadanie. Dla nas jest to, o ile pamiętam, ósme lub dziewiąte miejsce. To miejsce nie jest teraz i tak najważniejsze, bo nagrody za pierwszy etap będą przyznawane nie według lokaty, a według czasu ukończenia. Można więc przypuszczać, że serwery, które ukończyły zadanie mniej więcej w tym samym czasie, będą miały takie same nagrody, dziesięć minut w te, czy w tamtą nie będzie miało znaczenia. Dlatego nie siejcie paniki i przygotowujcie surowce do drugiego etapu.
    I nie pytajcie skąd to wiem, bo nie mam informacji od żadnego pracownika BB. Po prostu inaczej być nie może, bo tak mówi logika, a bez względu na to, co niektórzy z Was myślą o twórcach gry, oni na pewno będą się kierować logiką. Nie zmienia to oczywiście faktu, że liczenie balonów i klasyfikacja serwerów są "trochę" niedopracowane.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez LANNISTER Zobacz posta
    Wszystkie serwery, które mają komunikat o osiągnieciu celu, na pewno będą miały zaliczone 100% i to w takiej kolejności, w jakiej zakończyły zadanie. Dla nas jest to, o ile pamiętam, ósme lub dziewiąte miejsce. To miejsce nie jest teraz i tak najważniejsze, bo nagrody za pierwszy etap będą przyznawane nie według lokaty, a według czasu ukończenia. Można więc przypuszczać, że serwery, które ukończyły zadanie mniej więcej w tym samym czasie, będą miały takie same nagrody, dziesięć minut w te, czy w tamtą nie będzie miało znaczenia. Dlatego nie siejcie paniki i przygotowujcie surowce do drugiego etapu.
    I nie pytajcie skąd to wiem, bo nie mam informacji od żadnego pracownika BB. Po prostu inaczej być nie może, bo tak mówi logika, a bez względu na to, co niektórzy z Was myślą o twórcach gry, oni na pewno będą się kierować logiką. Nie zmienia to oczywiście faktu, że liczenie balonów i klasyfikacja serwerów są "trochę" niedopracowane.
    No generalizując to samo twierdze i tez sądze że policzy nam juz ukonczone 100% , co nie zmienia faktu że ranking jest jaki jest i dobrze byłoby usłyszeć jakikolwiek komunikat od BB z wyjasnieniem. Nie byłoby problemu gdyby nie ten nieszczesny ranking na który patrzy 3/4 graczy zanim zapytają albo przeczytają cokolwiek o evencie na forum czy na stronie głównej.
    Narazie panika to nie jest siana tylko stłumiana ale fakty są jakie są, chaos informacyjny jest bo 50% graczy widzi tylko to ze niema 100% i jak mozna zauważyć na g-1 nawet nie czytaja komunikatu przy logowaniu o zaliczeniu.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez frankcastle51 Zobacz posta
    Ewent, 1 etap wcale się jeszcze nie skończył bo czesc serwerów widać dalej zdobywa %
    A w tym wszystkim chodzi mi o to że jeżeli system podliczył balony które były w produkcji i zablokował opcje przekazywania i liczenia nastepnych a potem odjął te anulowane z magazynów prowiantu to bryndza. Chociaz mam nadzieje że masz racje
    etap pierwszy dalej trwa tylko jakim sposobem my spadamy na coraz nizsze miejsca ???????????czyli jakas aktualizacja tez musi byc ,tzn po prostu ze nie mamy 100%

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    błąd czy też nie, faktem jest że balonów nie możemy dodawać, więc jest ok widocznie
    PRECZ Z CENZURĄ! WOLNOŚĆ GÓRĄ!

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów