Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz ze procentowa cena na handlu jest dobrym pomysłem?

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

6 27.27%
  • Nie

11 50.00%
  • Obojętne/nie mam zdania.

5 22.73%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Procentowa cena na targu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Procentowa cena na targu.

Myślę że dobrym pomysłem było by w handlu między innymi graczami wprowadzenie procentowej wartości wystawionych towarów. Nie wiem dokładnie jak to opisać. Ale jeśli kilka osób wrzuca daną ofertę. To żeby na handlu wyświetlało że ta oferta to jest aktualnie np 60 % z innych ofert. a inna ze jest 120 %.
    Z takim systemem spotkałam się w innej grze i znacznie to ułatwiło handel z innymi graczami. Oczywiście trzeba się liczyć że jeśli wszystkie aktualne oferty są przepłacone to cena też będzie zawyżona mimo ze procentowa wartość może być poniżej 100 % ale i tak wtedy byśmy znali najlepsza z tych wszystkich ofert na pierwszy rzut oka po procentach.

Co tym myślicie? Może jakoś inaczej można to udoskonalić?
    Liczę na uzasadnianie swoich odpowiedzi z ankiet
    Ostatnio edytowane przez Efsien ; 25.06.2013 o 19:26

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jak ktos sobie sam nie potrafi policzyc w glowie to mu % i tak nie pomoze. w skrocie jestem na tak ;p

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    wolałbym, żeby serwer przeliczał średnią z handlu (powiedzmy ostatni tydzień) i pozwalał wystawić ofertę +/- 25% od średniej, niektóre oferty w handlu powalają, a młodzi i zombie dają się nabijać w butelkę...

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    To się nie sprawdzi z jednego prostego powodu: Im większa ilość towaru, tym niższa cena, a tego już taki system nie uwzględni.
    PS Czemu akurat teraz musi być konserwa, jak se przygodę chciałem zrobić!

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tu jest cały wątek w tym temacie i cała masa argumentów za i przeciw: http://forum.thesettlersonline.pl/th...oru-handlowego

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Bardzo dobry pomysł.

Uprawnienia umieszczania postów