Zobacz wyniki ankiety: Potrzebne?

Głosujących
17. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

4 23.53%
  • Nie

13 76.47%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wybór świata

Acoma

Wybór świata

Czy wzorem ze starszych gier przeglądarkowych, będzie w końcu udostępniona możliwość wyboru świata na którym będzie mogła grać zalogowana osoba, jak i likwidacji konta na danym świecie?

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    1. Jak się rejestrowałeś miałeś możliwość wyboru
    2. Piszesz do supportu i konta nie ma

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Ja sobie nie wyobrazam odnowy pol na 2 swiatach...
    To juz bylaby masakra

Acoma
    Co do odnawiania zasobów - to sprawa kilku godzin w ekstremalnych wypadkach.

A co do grania na kilku światach - nikt do tego nie zmusza, ale irytuje mnie sytuacja, kiedy musiałbym pisać do supportu, kiedy prosta operacja likwidacji konta od strony użytkownika jest w stanie o wiele szybsza do realizacji i nie trzeba na siłę tworzyć nowego konta, kiedy przyjdzie mi ochota na ponowne granie w tą grę.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @Tornados, przecież tu nie ma ani słowa o odnawianiu pól.

Sytuacja, w której o likwidację konta trzeba prosić support jest w świecie gier online dość osobliwa.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    (...)
    Sytuacja, w której o likwidację konta trzeba prosić support jest w świecie gier online dość osobliwa.
    To jest polityka BB, w innych grach miesięczna nieobecność zwykle kończy się automatycznym skasowaniem konta, tu BB wręcz utrudnia likwidację kont.
    Można tylko gdybać dlaczego.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Część gier wprowadza kasacje za określony czas, wyobraźcie sobie, ze ktoś jakimś sposobem zdobył dane dostępowe do Waszego konta i od tak je Wam skasował. Fajnie by było? Raczej nie, dlatego aby skasować konto trzeba skontaktować się z supportem.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    Część gier wprowadza kasacje za określony czas, wyobraźcie sobie, ze ktoś jakimś sposobem zdobył dane dostępowe do Waszego konta i od tak je Wam skasował. Fajnie by było? Raczej nie, dlatego aby skasować konto trzeba skontaktować się z supportem.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony
    Dla mnie żadne wytłumaczenie (bez obrazy).
    Wystarczy gdy po wciśnięciu guziczka "kasuj konto" wysyłany jest link potwierdzający na pocztę.
    Brak akceptacji linku przez (powiedzmy) 24h powoduje anulowanie decyzji.
    Proste?
    Da się bez supportu?

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wystarczy zmienić wtedy maila, z tego co własnie sprawdziłem dostałem info o zmianie na nowy mail i link z potwierdzeniem. Na stary mail nic nie przyszło
    Generalnie o ile rozumiem usuwanie kont w grach pvp, gdzie po miesiącu pewnie i tak nie ma do czego wracać, to tutaj przerwa nawet kilku miesięczna niczego nie zmieni. Przy obecnej dynamice gry nawet lepiej zrobić sobie czasami przerwę.
    Ostatnio edytowane przez scorpix22 ; 25.06.2013 o 15:07

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomijam w takim razie wadliwe działanie zmiany maila.
    Przy prawidłowym to rozwiązanie jest nawet bezpieczniejsze niż kontakt z supportem.
    Jeżeli znam hasło do gry, to tym samym jaka różnica czy wcisnę guzik czy skontaktuję się z supportem?
    Chyba że ktoś ma takie samo hasło do gry i na maila.
    Ale to już hm nierozważność.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów