Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzicie

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

20 46.51%
  • PRZECIW

23 53.49%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Możliwość handlu z graczami z innych serwerów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Możliwość handlu z graczami z innych serwerów

Witam

Tak jak podane w temacie. Chciałbym zaproponować mój pomysł handlu z graczami z innych serwerów.
    Nie byłoby możliwości zapraszania do znajomych aby uniknąć multi tylko czysty handel.
    Po pierwsze zwiększyła by się ilość ofert, po drugie była by możliwość (szansa) na trafienie zasobów, których potrzebujemy ale nie ma ofert.
    W menu handel, były by zakładki z nazwami serwerów i ich ofertami handlowymi, lub możliwość wejścia na zakładkę ogólne (coś jak forum Globalny) i tam były by wszystkie oferty.
    Prosty pomysł ale myślę że do zrealizowania.

Co sądzicie o tym, czekam na komentarze

GrzechuGrek
    A nie ma w ankiecie do wyboru "Nie mam zdania". Bo rzeczywiście nie wiem co o tym sądzić.
    Ale skoro już handel z innymi graczami z innych serwerów, to jednocześnie powinno się umożliwić także możliwość pisania na chacie i być może kilka innych rzeczy. Z jednej strony może być (nie)ciekawie, a z drugiej.... No nie wiem.

bembus
    Jestem na NIE, co ma powiedziec np. nowo otwarty serwer?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Takie rozwiązanie bardzo pomogło w World of Warcraft swego czasu: zniwelowało fragmentację ekonomii i ujednoliciło ceny. I patrzenie na to przez pryzmat pojedyńczych serwerów jest błędnym tokiem rozumowania. Pomysł fajny - szkoda że widząc stopień zaawansowania technicznego wprowadzanych nowych rozwiązań szansę implementacji oceniam na poziomie zbliżonym do trafienia szóstki w lotto. Ogólnie cały system handlu w TSO raczej nie jest budowany pro-gracz, a pro-wydawanie klejnotów i ciągłe klikanie. Nie można np. wystawić 100k węgla po n monet/1k, żeby oferta sobie wisiała dopóki się cała nie sprzeda, albo nie zostanie anulowana. Nie można też z takiej oferty kupić 25k węgla za 25*n monet, co powoduje, że ceny lecą w dół, bo wszyscy chcą sprzedać ASAP jak najwięcej.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Absolutnie nie każdy serwer jest na innym etapie i ceny są inne jestem na NIE!
    You Will Never Walk Alone!
    H3ll For Ever!

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Absolutnie tak, chetnie kupie od Was >150k granitu po cenach 2-3x nizszych niz u mnie na serwerze ..
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Decker111 Zobacz posta
    Nie byłoby możliwości zapraszania do znajomych aby uniknąć multi tylko czysty handel.
    A jak to się ma do unikania multi? Jaki problem wystawiać ofertę z jednego serwera i kupować na innym dokładnie w taki sam sposób jak w tej chwili sprzeda się dropy? Niby też nie ma możliwości handlu bezpośredniego a jakoś ludzie sobie radzą. Poza tym mamy serwery o różnym stopniu rozwoju. Starsze serwery by się ucieszyły, młodsze odczułyby to dość drastycznie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Już widzę, jak sprzedawcy z allegro zacierają ręce, ze surowce zebrane (wyłudzone/skradione?) na jednym serwerze mogą sprzedawać na wszystkich a nie tylko na jednym. Stanowczo na NIE

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Więcej serwerów, więcej ofert, więcej możliwości - stanowczo tak.

A tych dziesięciu sprzedawców z allegro niech sobie wsadzi swoje aukcje. Co mnie obchodzi że ktoś sprzedaje coś na allegro, albo że ma multi? Cały czas ktoś sprzedaje na allegro i cały czas ktoś ma multi, tak było, jest i będzie. Co to w ogóle ma do rzeczy? Nie chcę mieć szerszej oferty, bo ktoś sobie coś sprzeda na allegro albo założy multi? No ludzie... To tak jakby powiedzieć, że pójdę na zakupy do osiedlowego warzywniaka, bo jak pójdę do supermarketu, to sąsiadka będzie mogła zrobić większe zakupy.

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Rozumiem was. Tanie zakupy. Ale wtedy na innych serwerach nie można będzie nic sprzedać! Kategorycznie jestem na NIE!!!

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów