Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o Handlu Diamentami raz w miesiącu

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

15 32.61%
  • PRZECIW

30 65.22%
  • OBOJĘTNE

1 2.17%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Możliwość handlu diamentami przez jeden dzień w miesiącu

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Osoby które kupują klejnoty nie maja problemu z ich wymiana na zasoby.

W TSO waluty premium, która w innych grach zazwyczaj jest tylko za $$ jest dużo darmowej, logowania, lvl, zadania.
    Z samego tego można uzbierac ich na spora ilośc patentów, kilku odkrywców za klejnoty i generałów. A resztę budynków które się przydają można dostać na handlu właśnie za surowce. Do tego dochodzą eventy. A jak ktoś chce więcej i więcej nabywać za klejnoty to chyba musi je w koncu kupić.

Wydawca gry wiadomo że musi zarobić, za samą grą stoi sztab ludzi którzy nie bedą pracować za darmo.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez krzyssa Zobacz posta
    Przecież jest możliwość handlu, co prawda pośrednio, ale kupujemy rezydencje czy silosy, które ktoś kupił za klejnoty
    Tak, ale nie da się w ten sposób kupić odkrywcy, geologa, patentów, weterana.

Co do pozostałych wypowiedzi - w każdej jest trochę racji, dlatego też napisałem, że istnieje wiele aspektów
    Set2g, weź pod uwagę, że nawet jeśli kupuję sporo klejnotów, to bezpośredniego z nich przełożenia na zasoby w grze nie ma. Ceny zasobów w sklepie są dla osób które grają w to od tygodnia, nikt inny nie kupi przecież 100 desek iglastych za 65 klejnotów, no heloł . Na 50 poziomie już nawet na dosypek mi nie potrzeba bo po co. W którymś momencie w ogóle przestaną mi być potrzebne do czegokolwiek. A gdybym mógł je kupić za kasę i sprzedać komuś kto chce kupić weterana, to ten ktoś by miał weterana, ja bym miał zasoby w grze, a BB dodatkową kasę z mojego zakupu. Tak to widzę. Gdzie tu pracowanie za darmo?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    O to chodzi aby osoby, które są nie przekonane do zakupu klejnotów, kupiły je na te własnie elementy których od innych nabyć nie można, bo można albo czekać bardzo długo zanim uzbiera sie za logowania/lvl albo kupic klejnoty za sms.

Zamiana klejnotów na surowce, oczywiście nie chodziło mi o surowce z kupca tylko o sprzedaż rezydek/silosó itp.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To ja się będę jednak upierał, że są osoby, które nie kupią klejnotów choćby nie wiem co (bo nie, bo dla zasady, bo nie mają kasy, bo im szkoda) i ta część osób może grać bez weterana i innych dobrodziejstw, dopóki nie pojawiłaby się możliwość zakupu klejnotów za zasoby w grze. Inna część osób z powodu braku tych dobrodziejstw może w którymś momencie zniechęcić się do gry, przed czym mogłoby powstrzymać zaproponowane rozwiązanie.

Z drugiej strony, być może jest dużo osób, które wydają małe kwoty na klejnoty i gdyby pojawiła się możliwość ich zakupu za zasoby, to przestałyby wysyłać te smsy i tu leży pies pogrzebany. I w tym świetle rzeczywiście pomysł handlu klejnotami w grze nie jawi się zbyt optymistycznie w kontekście zarobku dla BB...

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    (...)w grach modelu free-2-play nie ma możliwości handlu walutami premium(...)
    Tu bym tak nie generalizował, jest parę gier F2P gdzie gracze mogą sprzedawać/kupować waluty premium za surowce zdobyte w grze. Sam w jednej z takich gier dość długo utrzymywałem konto premium bez wkładania w grę ani złotówki.

W przypadku TSO jestem jednak przeciwny takim rozwiązaniom. Powody w zasadzie zostały podane powyżej przez innych.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 14.06.2013 o 12:44

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Post do usunięcia - się nie ten guzik wcisnął i poszła odpowiedź zamiast edycji
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 14.06.2013 o 12:45

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów