Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o Handlu Diamentami raz w miesiącu

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

15 32.61%
  • PRZECIW

30 65.22%
  • OBOJĘTNE

1 2.17%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Możliwość handlu diamentami przez jeden dzień w miesiącu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Możliwość handlu diamentami przez jeden dzień w miesiącu

Witam

Chciałbym zaproponować możliwość handlu diamentami przez jeden dzień w miesiącu. Wybór dnia zależał by od Administratorów Gry i był by to dzień losowy. Zaletą tego było by zachęcenie graczy do codziennego logowania ponieważ nie było by wiadomo na który dzień przypadnie handel.
    Napewno zwiękrzyło by się grono Graczy jak też ilość zakupów w sklepie diamentów.

Czekam na wasze opinie w Głosowaniu.
    Ostatnio edytowane przez Decker111 ; 13.06.2013 o 18:16

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na pewno zwiekszyla by sie ilosc multiaccounterow zbierajacych tysiace diamentow z nagrod za logowanie.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik Awatar Stochlik
    Serwer
    Nowy Świat
    ja osobiscie chcial bym takie cos

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kiedyś podobny pomysł zaproponowałem - nie wiem skąd taka duża ilość graczy tego nie chce.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Na pewno zwiekszyla by sie ilosc multiaccounterow zbierajacych tysiace diamentow z nagrod za logowanie.

Serwer KOLONIA ma już 100% graczy więc nikt inny już nie dojdzie do serwera

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to akurat nie problem bo można zapraszać ludzi przez email nawet i na zapchane serwery

A pomysł jest nierealny, i nie ma żadnych szans, zwłaszcza jak teraz BB zwiększyło ilość klejnotów za logowania.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zostały zmienione ilości klejnotów za zdobywane lvl i tygodniowe logowania, w grach modelu free-2-play nie ma możliwości handlu walutami premium, pomysł raczej nie ma szans na zrealizowanie.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W sumie ciekawe dlaczego. Gracze, którzy nie kupują klejnotów i tak nie kupiliby ich za pieniądze, choćby nie wiem jaka była promocja, natomiast pewnie kupiliby za zasoby w grze od innych graczy. Z kolei gracze którzy kupują (bo ich stać, bo mają taki gest) być może kupowaliby więcej klejnotów, żeby sprzedawać je za te zasoby. Pewnie jest jeszcze parę aspektów takiego rozwiązania, no ale ten pierwszy przyszedł mi do głowy

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Przecież jest możliwość handlu, co prawda pośrednio, ale kupujemy rezydencje czy silosy, które ktoś kupił za klejnoty

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    W sumie ciekawe dlaczego. Gracze, którzy nie kupują klejnotów i tak nie kupiliby ich za pieniądze, choćby nie wiem jaka była promocja, natomiast pewnie kupiliby za zasoby w grze od innych graczy. Z kolei gracze którzy kupują (bo ich stać, bo mają taki gest) być może kupowaliby więcej klejnotów, żeby sprzedawać je za te zasoby. Pewnie jest jeszcze parę aspektów takiego rozwiązania, no ale ten pierwszy przyszedł mi do głowy
    Nie do końca prawda, moim zdaniem przy obecnym systemie więcej osób skusi się na kupno diamentów ze względów na te kilka pozycji którymi nie można obecnie handlować (patenty, odkrywcy, manufaktury, domy na wodzie) i jeszcze jedna ważna sprawa to, że rynek był by zalany diamentami przez osoby z wieloma kontami i nowych graczy, którzy nie znają ich prawdziwej wartości i prawie zawsze wydają na bzdury . Dostajemy za dużo darmowych diamentów żeby była możliwość handlowania nimi.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów