Zobacz wyniki ankiety: Czy to jest dobry pomysł?

Głosujących
30. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak, bardzo przydatne

16 53.33%
  • nie, zupełnie niepotrzebne

6 20.00%
  • nie obchodzi mnie to

8 26.67%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Anuluj udział w przygodzie

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia

Anuluj udział w przygodzie

Jak w tytule. Zdarza się że zapraszający 'zamarudzi' i jesteśmy zablokowani przez udział w przygodzie która się przedłuża.
    Klikając prostokąt przygody na którą jesteśmy zaproszeni jest nieaktywna opcja Anuluj przygodę.
    Myślę, że przydatną opcją byłoby wprowadzenie możliwości Anuluj swój udział, dostępnej tylko dla zaproszonych.
    Zwalniało by się wówczas miejsce na przygodzie, zaś anulujący udział dostawałby exp za pokonanych przeciwników i oczywiście nie dostawał dropa.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Trochę ryzykowne, zwłaszcza przy zakupie dropa (co samo w sobie jest ryzykowne, a taka opcja jeszcze powiększa to ryzyko). Zapłaciłeś za dropa, dostałeś zaproszenie, ale gość robi tą przygodę i robi, więc chcesz zrezygnować. Pewnie chciałbyś odzyskać kasę za dropa skoro go nie bierzesz, a ten Ci mówi, że już zdążył ją wydać (czy tam inna wymówka). Po czym zostajesz bez dropa i bez kasy.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    a ten Ci mówi, że już zdążył ją wydać (czy tam inna wymówka). Po czym zostajesz bez dropa i bez kasy.
    No to przecież nie ma przymusu anulowania udziału. Sam w życiu nie kupiłem ani nie sprzedałem dropa. Po co jest gildia? A zdarzy się co jakiś czas, że komuś coś wypadnie i nie może skończyć w zamierzonym czasie. Przy czym pojawia się korzystniejsza możliwość wśród gildii z której nie można skorzystać. Do takich sytuacji widziałbym zastosowanie pomysłu.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    wiem ze na nowej ziemi był przypadek ze ktoś po promocyjnej cenie sprzedawał loty w MB, oczywiście niezrobionym, a nawet nie ruszonym a jak to wychodziło kazał sobie płacić 2x więcej bo inaczej będzie trzymał przygodę 8 dni ^^

Serwer
    Nowa Ziemia
    Set, ale nie zagłosowałeś....
    EDYTA mówi: Zwolk, Ty też nie...

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Wg mnie jest to niepotrzebne. Zazwyczaj robię przygody ze znajomymi z gildii. Nie handlujemy dropami, raz ja zapraszam, raz oni. Przed grą umawiamy się jakimi jednostkami dysponujemy i gra się nie ślimaczy
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Jest jeszcze zawsze możliwość skończenia za kogoś jak Ci się spieszy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To mam kupić dropa i wyjść z przygody? Genialne naprawdę
    You Will Never Walk Alone!
    H3ll For Ever!

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No jeśli zapłaciłbyś za dropa i bez powodu wyszedł z przygody, to rzeczywiście pogratulować geniuszu.

Zdarza się, że ktoś przyjmuje zaproszenie (mówię o sytuacjach raczej w gildii, niż na mieście), a potem się okazuje że nie wyrobi się w czasie, albo z jakiegokolwiek innego powodu musi zrezygnować, żeby nie blokować slota zapraszającemu i w takiej sytuacji anulowanie udziału (za obopólną zgodą) jest jak najbardziej na miejscu. A że mogłoby być ryzykowne, no to kurcze - przecież tu cała masa ryzykownych sytuacji się zdarza. Przecież równie dobrze zapraszający może zaprosić, wziąć kasę i w ogóle nie nadgryźć nawet jednego obozu.

Jedyne z czym się bym nie zgadzał, to exp za jednostki. Po samowolnym oddaleniu się, niezależnie od przyczyn nie powinno się dostawać nic.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie wiem jak działają wasze gildie, u mnie nie zarabia się na członkach gildii sprzedając im dropy. Jak ktoś chce, to zaprasza ludzi z gildii, prędzej czy później może liczyć na rewanż. A jak chce zarabiać na dropach to idzie na Handel i skubie "obcych".
    Opcję uważam za zbędną, w końcu co to za strateg, który chce rezygnować z przygody Jak zapraszający zamarudzi, to się kończy za niego i po sprawie

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów