Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 14 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 140

Wątek: Nie można "wejść" na wyspę znajomego z Gildii

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta

Jeśli ktoś miał przez jakiś czas problem z wejściem (komunikat "Wczytywanie mapy...") ale problem ustąpił to proszony jest o zamieszczenie takiej informacji, zwłaszcza okoliczności występowania (znajomy normalny/gildyjny, czas).

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony
    Hej, mi zdarza się ten problem co jakiś czas, jest to znajomy normalny jak i gildyjny czas trwania, to nawet cały dzień od rana do wieczora, gdy nie mogę się dostać na wyspę znajomej. Ciągle komunikat " wczytywanie mapy..." relog nie pomaga, zmiana przeglądarki też nie, wyczyszczenie cache też nie. Obstawiam że tkwi gdzieś błąd po stronie gry, gdyż nie miałem problemów jak nie było "łatki usprawniającej kolejkowanie", jak to można inaczej nazwać " coś się z czymś gryzie" w tym skrypcie, lecz nie zawsze.

Początkujący Odkrywca Awatar Majamas
    Serwer
    Kolonia
    Od wczoraj mam problem, polowa moich znajomych nie moze mi wejsc na wyspe, trwa wczytywanie mapy co sie nigdy nie konczy. Wczoraj intensywnie wymienialismy caly dzien premie w zwiazku z eventem balonowym, moze to byla przyczyna, nie wiem ale jest to przykre.
    Stawiajcie pomniki Szalonego Kórlika, on jeden przeszedł tą grę do końca.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Więc widzę, że nie tylko ja mam problem, doszedł kolejny oprócz tamtych opisywanych, usunąłem Kantor Handlowy z wyspy i postawiłem Tawernę na chwilkę żeby zobaczyć czy coś jeszcze mogę kupić, usunąłem Tawernę i ponownie nie mogę postawić Kantoru Handlowego stawiam " fundamenty" ale w momencie gdy robotnik dochodzi do nich budynek znika z kolejki budowania więc dodatkowo oprócz czatu, i znajomych mam odebraną możliwość handlowania.

Początkujący Odkrywca Awatar romsheff
    Serwer
    Czarci Gaj
    u mnie problem z wchodzeniem znajomych na moja wyspę pojawia się i znika - jednego dnia jest OK, a następnego znów nie można wejść

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Potwierdzam, jest to juz plaga, doświadczyłem tego kilka razy w ciągu dwu dni, ja nie mgłem wejśc i inni nie mgli wejsc do mnie...

Tula_Shin
    tak samo jak w tytule, wczoraj żadnych problemów dzisiaj "wczytywanie mapy" mielące się przez parę minut, zwiecha i relog, kilkakrotnie i nic, nadal nie wejdę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Do Moderatorów-kiedy wreszcie skończy się ten cyrk, jednego dnia mogę wejść, a następnego nie, przecież to jest jakiś obłęd, żeby przez tak długi czas nie można tego naprawić.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    a co ma Moderator do tego kuman300 ?

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez kuman300 Zobacz posta
    Do Moderatorów-kiedy wreszcie skończy się ten cyrk, jednego dnia mogę wejść, a następnego nie, przecież to jest jakiś obłęd, żeby przez tak długi czas nie można tego naprawić.
    A co ma moderator do błędów w grze? Przeczytaj uważnie - trochę wyżej jest podana przyczyna.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Segasik Zobacz posta

Problem może być związany z różnicą poziomów w grze pomiędzy Panem, a Pańskim znajomym.
    Zauważyliśmy, że jeśli jeden z graczy aktualnie produkuje jednostki wojskowe, lub premie niedostępne dla gracza o niższym poziomie (np. kuszników, elitarnych, kosze irmy, itp.), to gracz o niższym poziomie, nie może wejść na jego wyspę. Problem znika w momencie zakończenia tej produkcji, ale powraca, za każdym razem, kiedy gracz o wyższym poziomie wznowi produkcję.
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem tego błędu, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają.

Moge to potwierdzic.

Robilem Puszkarzy, znajoma z levelem 41 nie mogla wejsc i rzucic mi premii. Po usunieciu puszek z koszar problem zniknal momentalnie. W ramach testu, dodalem ich jeszcze raz do koszar i poprosilem wyzej wymieniona znajoma o ponowne wejscie do mnie na wyspe, probowala wielokrotnie bez skutku. Po usunieciu wojska z kolejki wszystko wrocilo do normy.

Pozdrawiam

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 14 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów