Zobacz wyniki ankiety: Dwie wyspy - twoja opinia

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

21 75.00%
  • Nie mam zdania

2 7.14%
  • Przeciw

7 25.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Dwie Wyspy_ Ciekawy Pomysł z Ankietą

Osadnik Awatar RumcajsPL
    Serwer
    Kolonia

Dwie Wyspy_ Ciekawy Pomysł z Ankietą

Witam
    Pomysł dotyczący dwóch wysp został zamieszczony ostatnio na Forum przez kolegę Danox47 z serwera Złota Góra. Ja go trochę rozwinąłem i zamieściłem tu, w Pomysłach i Sugestiach.
    Zobaczymy co z tego wyjdzie i jakie są pomysły innych graczy.
    I jeszcze jedno: po co ten pomysł ? Aby wnieść do gry więcej zabawy, dynamiki eliminując monotonię.
    __________________________________________________ __________________________________________________ _____

Kolejna wyspa moim zdaniem to świetny pomysł, i wcale nie musiałaby być do zajęcia od poziomu 45 lub 46. Dlaczego ?

A no dlatego, że:
    1. Powinna być nieopodal macierzystej wyspy (czyli transport towarów i wojsk nie teleportacją a statkami)
    2. Wyspa posiadałaby surowce egzotyczne (może granit, saletra, drzewa egzo, większe pokłady złota), dlatego byłaby atrakcyjna
    3. Wyspa powinna być lepiej obsadzona przez bandytów niż Przygoda " Zakazane Eksperymenty lub Dzieci Sawanny".

Gdyby tak zostało to wymyślone doszłoby wiele nowych budowli (port, stocznia, hodowla owiec, mury obronne, wieże, może jakieś zamki itp itd).
    Wówczas i tak osoba która chce zająć taką wyspę musi być silna gospodarczo i militarnie.
    Wiadomą sprawą jest, że obrońca dobrze ufortyfikowany poniesie o wiele mniejsze straty w walce.

Apropo tych statków i wyspy obok. Jakieś statki już są, choćby w "Wyspie Piratów", tylko trzeba je uruchomić. Byłoby to fajne bo coś by się działo też na wodzie. Statek by płynął, załoga rozwijała żagle, ładowała i rozładowywała towary, łowiła ryby itp.
    __________________________________________________ _____________________________________
    [U]A PvP ?[/U
    A odnośnie PvP z taką wyspą jak opisałem to sam nie wiem jak to mogłoby wyglądać. To i tak musi być chyba inny system walki. Mam na myśli każdego wojaka z osobna.
    Czyli: albo schodzą ze statku jako wszyscy po kolei na ląd, albo schodzą jako Generał rozbijają obóz taki jak obecnie i wtedy można by ich po kolei wydobyć z obozu lub wszystkich naraz, zrobić formacje i atak.

Tylko jeszcze zanim atak to nie można iść w ciemno, tylko musi być rozpoznanie terenu. I tu super byłoby podobnie jak zrobiono to w grze THEOCRACY gdzie widzisz tylko ten teren dokąd dochodzą twoi ludzie, ale szpieg widzi dalej. Szpieg właściwie jest w planach BB i może właśnie taką rolę będzie pełnił. Ale zobaczymy.
    __________________________________________________ _______________________________________
    Piszcie swoje pomysły dotyczące tej kwestii bo to może być ciekawe.
    Jeszcze jedno: podobne wątki kiedyś były poruszane, ale może warto dalej drążyć ten temat.

Pozdrawiam

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pewnie dodatkowa wyspa do kupienia za 100k klejnotow ;D

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Kit z ceną. trzeba liczyć się z podwójnym obciążeniem serwera. Czekam na wasze sugestie.

Osadnik Awatar Koza54
    Serwer
    Kolonia
    Fajny pomysl,ale bym zmienil to ze moze Cie ktos zaatakowac bo to juz PVP a do PVP bedzie chyba inna wyspa :P
    Zapraszam do dobrej Gildii Wiecej informacji tutaj

,,Samemu dojdzie sie daleko ale w Druzynie [Gildii] jeszcze dalej!,,

Uprawnienia umieszczania postów