Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za pomysłem wprowadzenie zadań specjalnych dla Gildii...???

Głosujących
42. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem "Za"...

36 85.71%
  • Jestem "Przeciw"...

3 7.14%
  • Jestem "Obojętny"...

3 7.14%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gildia - zadania (spejalne)...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Gildia - zadania (spejalne)...

Witam wszystkich...

Tak myślałem jak można by było zmotywować Graczy do robienia zadań w Gildii...
    I wpadłem na takie coś jak: Zadania specjalne dla Gildii....

Każdy Gracz na początku tygodnia dostawał by zadanie specjalne typu:
    Ukończ 5 / 6 pod zadań dziennych w danym tygodniu

Nagroda:
    By była przyznawana zależnie od rozwinięcia Gildii i poziomu Gracza...
    (tak jak są obecnie zadania dzienne przyznawane)
    Algorytm do nagrody: Nagroda za dzienne zadania *3,5
    Np: Gildia mająca 21 - 35 i Gracz w tej Gildii z poziomem: 48 dostaje: 77 monet Gildii * 3,5 => 269,5 => 270 monet Gildii...

Pozdrawiam...

nosnah...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Byłby to dobry sposób aby uaktywnić graczy, oczywiście tych którzy chcieliby coś osiągnąć w tej grze. Ale zadania te nie mogą zarzynać tych z górnej półki, powinny być urozmaicone, i pamiętać należy że są jeszcze inne zadania do wykonania.
    Ostatnio edytowane przez Bambo555 ; 03.06.2013 o 13:45

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jestem za.... Proponuje również jakiś marker dla graczy którzy dane zadanie wykonali- ułatwi to szukanie maruderów którzy wsztrzymują na 4 dni zadanie bo nie chce im się kliknąć przycisku zasoby, bo żal im 100 desek liściastych oddac za kilka monet gildii

Osadnik Awatar Radieth
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Takie zadania to chyba na 5 poziomie są

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Takie specjalne to raczej by mogły być zadaniami tygodniowymi w stylu:
    Niech członkowie gildii wykonają następujące przygody: 2x bagienna, 3x mroczni kapłani, 1x dzieci sawanny, 2x mroczne bractwo
    Przygody dopasowywane do lvl członków i np na 10 aktywnych członków byłoby np 7-8 przygód do zrobienia, monety poboczne (mniejsza ilość zwane dalej małymi monetami) za zrobienie jakiejś przygody, ale jeśli np takich mrocznych robią 2 osoby (z zaproszenia) to monety są dzielone, i za wykonanie wszystkich przygód wszyscy większą ilość dostają (zwane dalej dużymi monetami). Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby jedna osoba zrobiła wszystkie przygody, dostaje wtedy wszystkie małe ilości monet za przygody, a monety duże za całość wszyscy członkowie.

Osadnik Awatar Koza54
    Serwer
    Kolonia
    Dobry Pomysl jestem za

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    O tygodniowych zadaniach dla gildii było głośno w roku ubiegły, ale jakoś koncepcja zdechła. (Zaglądnij do archiwalnych wydań pamiętnika dewelopera)

Nie uważam, aby tego typu zadania mobilizowały ludzi do robienia zadań. Prędzej zlikwidowałbym instytucje małżeństwa, długie łikendy, wizyty u znajomych, pracę, szkołę i normalne życie oraz funkcjonowanie w społeczeństwie, to wówczas robienie zadań zwiększyło by się. Nie każdy siedzi od rana do wieczora przy setach, aby tylko zadania gildii robić. Wielu nie bywa w grze codziennie.

Jedynym skutecznym sposobem, to jest zapowiedziany już a i monitowany przezemnie do bb_xaara podgląd kto zadanie dzienne wykonuje z historią na jakiś czas wstecz, oraz podglad aktywności graczy. Dostępny dla zarządu gildii, który miałby możliwość pokazania go publicznie, albo ukrycia.

Twoj pomysł nie jest niczym nowym, ale wykożystanie go tak. Jednakrze nie zda on kompletnie funkcji, którą masz na myśli.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    ja tez jestam za tym chodz mogliby dawac wiecej zadan dziennych dla tych osob co maja np lewel 40 i wiekszy albo jakby dawali zadania za pd tez byloby super

Uprawnienia umieszczania postów