Dom powinien mieć tyle samo pojemności co rezydencja i ulepsanie od poziomu 3-5 powinno kosztować tyle samo. Jedynie poziom 1-2 powinien być dopasowany do początkowego lvla. Bo jak by nie patrzeć dom jest budynkiem takim wiejskim a nie miejskim.
Zgadzam się
No nie wiem
Nie zgadzam się
Dom powinien mieć tyle samo pojemności co rezydencja i ulepsanie od poziomu 3-5 powinno kosztować tyle samo. Jedynie poziom 1-2 powinien być dopasowany do początkowego lvla. Bo jak by nie patrzeć dom jest budynkiem takim wiejskim a nie miejskim.
Po co Wam rezydencje czy domki, Wieże Wiedźmy dają 100 do populacji, a zajmują tyle samo miejsca na mapie. Wykorzystując wszystkie patenty na inne budynki można w ten sposób uzyskać ponad 12k populacji i po problemie![]()
Wieże wiedźmy powiadasz...
A skąd je wziąć? Bo prawdopodobieństwo trafienia w przygodach jest znikome. Zakup na Handlu (Nowa Ziemia) kosztuje ok. 17~20tys monet za jedną. Policz ile trzeba wydać na ok. 50 wież by mieć populację sięgającą 5000 ludków. Rezydki chodzą od 700 do 900 monet, więc potrzebując 100 (rozbudowa tylko do lvl 3) wydajemy maksymalnie 90 000 monet. Widzisz różnicę?
Jak ktoś ma bardzo dużą produkcje monet lub "robi" dziennie po kilka bractw albo ma dużo forsy na klejnoty by sprzedawac towar za nie kupiony w zamian za te wieże to jak najbardziej. Inaczej to troche śmieszne pisanie o tych wieżach. To tak jakby milioner do bezdomnego mówił - kup se pan mercedesa![]()
Widzę że trochę odbiegliśmy od tematu. A co byście powiedzieli gdyby dom na 5 poziom kosztował 1200 marmuru i 1200 desek liściastych ? Droższy niż rezydencja na 3cim ale jednocześnie kuszący ze względu na inny wygląd (nie tylko zielone rezydki)
![]()
Dla mnie moglby na 5lvl kosztowac 5 marmuru i 10 desek i nadal bylby bezuzyteczny, ze wzgledu na zajmowane patenty ..
"A necromancer is just a really, really late healer"
sparkz rozumiem że masz kasy jak lodu i wszystkie rezydki na max poziomie. Ja tutaj myślę o ludziach którzy nie mają tyle kasy co Ty i o ludziach którzy lubią zmieniać wygląd swojej wyspy, wdawać się w szczegóły, nie tylko jeden budynek powielony 150x.![]()
Wlasnie ze wzgledu na ilosc zajmowanych patentow ktora jest mocno ograniczona i bardzo szybko zaczyna doskwierac ich brak, zamiana zwyklych rezydek na diamentowe to jeden z podstawowych elementow rozwoju wyspy, a to czy ktos sie do tego zbiera szybko (bo ma kase) czy wolno (bo jej nie ma) nie ma tu zadnego znaczenia.
Poza tym nawet jesliby te diamentowe rezydki miec na 3 lvlu (czego koszt jest smieszny) to i tak daje to taka populacje jak kompletnie rozbudowane domy + jeszcze mozliwosc dalszego rozwoju w miare dostepu do funduszy.
Co do wygladu to napisalem wczesniej, ze mozna sobie pare domkow zostawic, ale na dluzsza mete nic nie argumentuje tego, zeby ulepszac wieksza ich ilosc.
"A necromancer is just a really, really late healer"
Rozumiem, że sprowadzamy całą dyskusję do poziomu estetycznego, bo funkcjonalność domu na pewnym etapie gry jest żadna, co zostało już udowodnione powyżejJeśli estetom poprawi się humor, to niechby ten 5 lvl był i za darmo. Docelowo i tak wszyscy wymienią domki na rezydki z handlu
![]()
Ok, dziękuje Ci rozumiem i szanuję twoje zdanie. Ja mam nieco inne. Owszem rezydencje na poziomach 4+ są lepsze i nie kwestionuje tego. Tylko ja ich nie ulepsze przez bardzo długi czas, a tak bym postawił sobie zamiast rezydek na 3cim poziomie domki na 5tym. Bo bardziej mi się podobają. Ktoś by pewnie zapytał, to po co to w ogóle zmieniać ? Ja wtedy mógłbym zapytać a po co komu domy skoro są w ogóle niepraktyczne. Ja tylko chcę wyboru czy zbudować dom czy rezydencję. I wybiorę... Domy i Rezydencje
O to właśnie chodzi zwolk![]()
Ostatnio edytowane przez MOD_Zorro ; 03.06.2013 o 18:59 Powód: połączenie postów