Zobacz wyniki ankiety: Czy przydałaby się ropa naftota w TSO?

Głosujących
52. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

24 46.15%
  • Jestem przeciw

25 48.08%
  • Jest mi to obojętne

3 5.77%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Nowe złoże

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Nowe złoże

Cześć

Zapewne pamiętacie domki na wodzie?
    Pamiętacie też ile miejsca zostało na wodzie?

Ja wymyśliłem jak zająć to miejsce. Otóż to geolog szkukałby złóż ropy naftowej . Wysyłamy geologa na 3 godziny na poszukiwania ropy naftowej, które są od poziomu 24. Ta ropa wydobywana byłaby poprzez szyby ropy naftowej, które są na wodzie (budynek od poziomu 24, z marmuru i desek liściastych, ulepszanie jak kopalnia złota) a do transportu do magazynów wykorzystywane byłyby rury (które nic nie kosztują i buduje się je jak ścieżki). Tę ropę wykorzystywano by na kilka sposobów:
    - nowy warsztat rafineria (od poziomu 24) produkuje z ropy naftowej węgiel (budynek na lądzie),
    - nowy budynek port (od poziomu 32) umożliwia nam budowanie statków z ropy naftowej, granitu i desek egzotycznych lub z ropy naftowej, marmuru i desek liściastych (co wiąże się z ilością). Te statki umożliwiają nam szybszy transport wojsk na przygodę.

Mam nadzieję, że się wam podoba mój pomysł. Jak macie inne zastosowania proszę pisać w odpowiedziach.
    Ostatnio edytowane przez mszabel ; 27.05.2013 o 06:55

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    a na polach bedziemy jezdzic TRAKTORAMI ...tylko jeszcze traktornika bedziemy mysieli postawic .... z saletry bedziemy robic nawozy .... itd ...

aha Ubooty beda niszczyc statki plywajace po naszych morzach ...

aha bo zapomnialem , jeszcze goglownika trzeba postawic , by geolog po ta rope na morzu mogl nurkowac ...w goglach

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    ropa naftowa w klimacie sredniowiecza..:P
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    To już lepszy gaz łupkowy
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a gdzie ludzie co sobie zapchali wyspe mają postawić nowy budynek? bez sęsu!!!!!!1111oneone

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    cześć mi chodziło o pomysł na PVP, zagospodarowania przestrzeni na wodzie i zwiększenie produkcji węgla, który po wprowadzeniu systemu badań będzie cenniejszy.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ropa naftowa? Hahahha
    Prędzej wprowadzili by złoże do połowu krabów albo jakiś małż z perłami. Niż ropę naftową. Twój pomysł koliduje z czasami obecnego wojska w settlersach. Ropa naftowa w tamtych czasach była używana w Arabii do obsmarowywania wielbłądom odleżyn. Statki... ahahhahaha
    Ale jestem ZA bo fajny kabaret.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez scorpix22 Zobacz posta
    a gdzie ludzie co sobie zapchali wyspe mają postawić nowy budynek? bez sęsu!!!!!!1111oneone
    Nie płakać teraz, że wyspę ktoś sobie zaśmiecił budynkami bo zrobił to z pełną świadomością - trzeba rozlokować budynki tak aby było miejsce na nowe rzeczy które się pojawią.

Co do pomysłu to lekkie przegięcie widziałeś kiedyś w setlersach(normalna gra) ropę naftową ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    no może być to inna rzecz ale ropa naftowa wpadła mi jako pierwsza

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak na serio, to może być i ropa, aby było coś nowego.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów