Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Lagi Lagi Lagi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Lagi Lagi Lagi

Czy w koncu ktos cos zamierza zrobic z lagami ktore pojawily sie przy obecnej wersji zadan kryzysowych? ja rozumiem ze zadanie i w ogole ale skoro wprowadzamy adanie ze trzeba walnac iles koszy to support powinien byc pewny ze serwery beda stabilne, a takow w tym momencie nie sa. Oto kilka sytuacji z dnia dzisiejszego:
    -wysylanie geologow - 3 minuty czekalem zeby laskawie rozpoczeli poszukiwania niby niewiele ale jesli poszukiwania kamienia trwaja 2 minuty to samo oczekiwanie wynosi 150% czasu. To samo dotyczy odkrywcow.
    -czekanie po pare minut zeby ofka handlowa zostala zaakceptowana najkrocej 1 minute najdluzej czekalem 7. Pomijam juz fakt ze czasem sie buguje tak ze potrzebny jest relog (po godzinie klepsydry na wadze nie wytrzymalem juz).
    -pisanie na chacie to katorga. Widze po kolei jak kazda literka mi wskakuje pojedynczo ja skoncze pisac a literki zaczynaja sie dopiero pojawiac.
    -gienkowie na przygodach to juz kpina totalna czekanie minute zeby gienek laskawie opuscil oboz (banici wiec przygoda dla 1 os.). potem wychodzi daje przycisk odwrot a gienek co robi? No wlasnie nic maszeruje na oboz daleje (tylko 1.5 minuty w jedna strone wiec troche przydlugi lag) po czym atakuje oboz.
    -drop po przygodzie? Owszem odbierzesz. Tylko czemu musialem przez 2 minuty klikac akceptuj zeby drop mi wskoczyl do gwiazdy?
    -notoryczne wyrzucanie z gry bedac na wyspie znajomego/przygody? Prosze bardzo.

Czy ktos jest w stanie to wyjasnic? NIe oczekuje zadoscuczynienia w postaci koszy egzo. Nawet nam ich nie dawajcie. A zaoszczedzona kase w ten sposob przeznaczcie na rozbudowe serwera. I nie oczekuje odpowiedzi typu gra darmowa wiec czemu narzekasz/nie graj jak ci sie nie podoba bo takie do niczego nie prowadza. Skoro chcemy miec graczy to wypadaloby o nich dbac. Jak juz kiedys pisalem za co dostalem warna. Pierw zamiast wydawac kase na reklamy zeby gracy przyciagnac to wypadaloby w serwery zainwestowac i w zatrudnienie wiekszej liczby osob do komunikacji z graczami bo oczekiwanie po 2-4 tygodni czasem na odpowiedz to jest kpina z graczy. BTW pierwszy raz spotykam sie z gra w ktorej za krytyke daje sie warna.

zeby nie bylo to nie wina sprzetu. Core i5 2.4GHz 6 giga RAM'u i grafika GF 2giga. Po za tym wszystko inne mi plynnie chodzi nawet po kilka okien naraz przy duzo bardziej wymagajacych tytulach niz gry flashowe i nic sie nie tnie.
    Ostatnio edytowane przez Meffiu ; 19.05.2013 o 15:18

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    he he, to się ciesz choć tym ja nawet nie mogę się zalogować
    ciasteczka pokasowane, system zrestartowany a wejść nie można
    biorąc pod uwagę czas kilku godzin, w ciągu którego mnie wyrzuca, to kilka min. to "pikuś"
    bez komentarza

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    lagi są dziś okrutne chyba nikt na tym nie panuje

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Meffiu Zobacz posta
    -pisanie na chacie to katorga. Widze po kolei jak kazda literka mi wskakuje pojedynczo ja skoncze pisac a literki zaczynaja sie dopiero pojawiac.

zeby nie bylo to nie wina sprzetu. Core i5 2.4GHz 6 giga RAM'u i grafika GF 2giga. Po za tym wszystko inne mi plynnie chodzi nawet po kilka okien naraz przy duzo bardziej wymagajacych tytulach niz gry flashowe i nic sie nie tnie.
    Co do pozostałych to faktycznie może być przyczyna lagów, albo opóźnienia w połączeniu (czyt. wina internetu), ale takie zacinanie się czatu to akurat wina flasha, bo to jak szybko pojawi się literka w oknie czatu nie jest zależne od lagów.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Te lagi nie są aż takie okrutne. Co prawda jest kolejka logowania na kilka osób jak się wraca na wyspę, a jak się wojsko wrzuca w koszary to można iść spokojnie zaparzyć herbatę, ale pomyśl co było ostatnio. Wywalało z gry przy logowaniu, przy wchodzeniu w przygodę, nie można było nic zrobić, a teraz to klasa jest... no prawie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Trochę rozumiem autora tego tematu

Sam mam podobną sytuację tylko że z koszami, za pierwszym razem wrzuciłem naraz 70 zaliczyło mi 11, wiem moja wina bo za bardzo przeciążyłem serwer :/ . Po tym doświadczeniu wyprodukowałem nowe i zbieram się do wykonania zadania, tym razem ostrożnie za każdym kliknięciem czekam aż pojawi się komunikat "przyznałeś premie swojemu znajomemu" z 50 tym razem zaliczyło mi 2, relog oczywiście nie pomógł.

Rozumiem że gra znajduje się w fazie "beta", i pewne niedociągnięcia są nieuniknione, ale niech ekipa przynajmniej spróbuje zwrócić uwagę na problemy które się pojawiają i je jakoś rozwiązuje.

Uprawnienia umieszczania postów