Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: zadanie kryzysowe - problem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez AndyKozakow Zobacz posta
    Witam wszystkich po półrocznej banicji :P
    Co do tych buffów moje rady, spostrzeżenia może bez sensu ale działają, zbiorę wszystko w jedno to co ludzie piszą:
    -jak już było przy jednym evencie człowiek z gildii to nie zawsze=znajomy... wiem brzmi bzdurnie ale niestety tak było
    -radzę rzucać kosze/kanapki/półmiski TYLKO wyprodukowane przez siebie CZYLI nie z handlu , nie przysłane przez kogoś
    -przy rzucaniu nie lecimy jak błyskawica staramy się tak rzucać aby max 3 budynki się nie świeciły po rzuceniu czyli czekamy aż kosz na 1z3 zaświeci wtedy lecimy dalej
    -po każdej partii 25 szt wracamy na swoją wyspę i wbijamy od nowa

Szczególnie przy tym zadaniu odradzam pośpiech , serwer musi zareagować na buffa:P
    Mi reagował aż nadto bo w pewnym momencie miałem w gwieździe w jednej paczce 27 półmisków , niby niemożliwe a jednak
    Ogólnie warto stosować się do tych rad, ale tylko dlatego że ta gra jest tak zbugowana.
    Ja mam zaliczone 35 koszy na 73 przydzielone premie.

Osobiście widzę tylko jedno rozwiązanie:
    Zwrot przez BB wszystkich koszy które przepadły (pisać o tym do supportu), wydłużenie czasu na wykonanie zadań kryzysowych o ekstra tydzień i rekompensata za wypuszczenie tak niedopracowanego produktu jak ta gra.

Niby Beta, ale już na półkach w sklepach jest.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez malaukai Zobacz posta
    Ogólnie warto stosować się do tych rad, ale tylko dlatego że ta gra jest tak zbugowana.

Zwrot przez BB wszystkich koszy które przepadły (pisać o tym do supportu), wydłużenie czasu na wykonanie zadań kryzysowych o ekstra tydzień i rekompensata za wypuszczenie tak niedopracowanego produktu jak ta gra.

O tydzien?! No ja mysle ze o ponad miesiac, oraz powinno dac za kazdy "zmarnowany" kosz 1000 krysztalow, opublikowac przeprosiny w ogolnopolskiej gazecie oraz przekazac 1000000 pln na glodujace dzieci.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez malaukai Zobacz posta

Po pierwsze - żaden rzucony kosz nikomu nie "przepadł". Budynki, które otrzymały te premie pracowały na tych premiach, tyle że nie wszystkie premie były zaliczane do zadania. Tak że nie widzę powodu, dla którego mieliby cokolwiek zwracać.

Po drugie, zanim support rozpatrzyłby wszystkie zgłoszenia związane z tymi zadaniami, to by nas tu kolejna Wielkanoc zastała. A jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby natychmiastowe zaliczenie tego zadania każdemu, kto rzucił odpowiednią ilość premii, a zadania mu nie zaliczyło. Z tym że aby tego dokonać, musieliby na szybko zrobić coś takiego jak ostatnio na Wielkanoc z poszukiwaniem pisanek przez odkrywców gdzie zaliczało zadanie każdemu, kto miał je aktywne niezależnie od ilości znalezionych pisanek.

Po trzecie - cały czas powtarzane jest, że Beta odnosi się wyłącznie do wersji językowej, czyli do tłumaczenia, a nie do samego silnika gry, bo serwery np. niemieckie czy francuskie mają tą samą wersję gry (czytaj: te same błędy w grze), a dopisku Beta nie ma.

Po czwarte - w sklepach nie sprzedają gry, tylko kody na klejnoty i parę unikalnych przedmiotów. A gra jako taka jest darmowa.

Cytat Zamieszczone przez Cezduq Zobacz posta
    O tydzien?! No ja mysle ze o ponad miesiac, oraz powinno dac za kazdy "zmarnowany" kosz 1000 krysztalow, opublikowac przeprosiny w ogolnopolskiej gazecie oraz przekazac 1000000 pln na glodujace dzieci.
    Ja bym dorzucił jeszcze obowiązkową pieszą pielgrzymkę po całej Polsce w trakcie której odbywałyby się spotkania z poszkodowanymi graczami, tak aby każdego osobiście uhonorować i zadośćuczynić doznanym szkodom.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 21.05.2013 o 15:07

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    @ Zwolk i Cezduq
    Rekompensata to kwestia dbałości o społeczność.

Ps. W odpowiedzi na moją reklamację otrzymałem rekompensatę w surowcach potrzebnych do wyprodukowania 100 koszy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja mam problem z zadanie "Co kiedyś utracono"....miałem zyskac 20 drewna egzo zdobyłem 40 i mi nie zaliczyło
    Ostatnio edytowane przez Rafkhan ; 22.05.2013 o 11:16

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Rafkhan Zobacz posta
    Ja mam problem z zadanie "Co kiedyś utracono"....miałem zyskac 20 drewna egzo zdobyłem 40 i mi nie zaliczyło
    A nie miałeś przypadkiem zdobyć tego drewna na długich poszukiwaniach a wysłałeś na bardzo długie?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Rafkhan Zobacz posta
    Te zadania są teraz tak zrobione, że wystarczy jedno udane poszukiwanie, tyle że musi to być odpowiednie poszukiwanie. 40 szt drewna jest do znalezienia na bardzo długich poszukiwaniach. W zadaniu na twoim levelu trzeba wysyłać odkrywców na długie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Problem z generałem /bloki to makabra/ Gienek skacze po mapie i atakuje obóz nim blok dochodzi -zapewne przyczyną jest to że bardzo wielu graczy robi przygodę związaną z eventem i serwer nie wytrzymuje a programiści tego nie przewidzieli /no bo skąd mogli wpaść na pomysł że ktokolwiek będzie te zadania robił...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    konserwacja nie pomogła 125 rzuconych a zaliczonych 16
    to chyba wole granit 50/50 z przygód, nagrody lepsze, PD i fanty wpadają

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jakże prawdziwie brzmi sentencja: jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów