Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Problem z zadaniem. Od kilku miesięcy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    mam ten sam problem, "raz na zawsze", oraz strzałka z wykonanym zadaniem co chwila. porażka.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak wyskoczy następnym razem, nie klikaj Zakończ tylko zamknij księgę zadań. Może pomóc, przynajmniej do następnego logowania (sprawdzone na zadaniu z łukami )

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja pół roku walcze z zadaniem żołnierze i Twój brat Teodor.spełniając warunki zadania nic się nie dzieje.stoję w miejscu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jakie jednostki i ile potrzeba do pokonania Krwawej Maryny?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez garusmj Zobacz posta
    jakie jednostki i ile potrzeba do pokonania Krwawej Maryny?
    Szukanie nie boli. Podpowiedź: dział Poradniki i wskazówki.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ja mam co prawda niewielki ale problem z dwoma zadaniami: Ochotnik i Taktyk (w Pierwsze jednostki uderzeniowe). Otóż były one przypisane do określonego poziomu gracza a ponieważ je w pośpiechu pominąłem to mi wiszą cały czas w księdze - i są niewykonalne bo nie mam żadnego obozu przeciwnika na wyspie!
    Czy nie byłoby możliwe usuwanie automatyczne zadań niewykonalnych? Przecież skrypt sprawdzający czy gracz ma możliwość wykonania określonego zadania nie powinien być skomplikowany? Ewentualnie umożliwić w jakiś sposób wykonanie zadania - np nasyłąjąc piratów na wyspę...
    Swoją drogą ciekawe byłoby zadanie likwidacji najazdu piratów na własną wyspę! I w razie nie realizowania zadania w określonym czasie - likwidowane byłyby kolejne budynki! Pomysł chyba dobry?
    Ostatnio edytowane przez Fenix007 ; 28.05.2013 o 09:29

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Czy mogłabym dolać nieco oliwy do ognia? Co z zadaniem Pierwsze jednostki uderzeniowe - Taktyk? jak mogę zniszczyć obóz bandytów na mojej wyspie konnicą jeżeli nie ma już tam żadnego obozu bandytów. Może trzeba by wysłać konnicę np. na obóz zuchowy a wtedy problem się sam rozwiąże? Taki sam problem jest z zadaniem ochotnik - próbowałam w misjach zdobywać obozy samymi ochotnikami - niestety bez rezultatu.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    To ja też pozwolę sobie dolać oliwy do ognia Oto informacja z dnia 7.03.2013 (do odszukania na stronie głównej w Archiwum Wiadomości):
    Dodatkowo pragnę poinformować, że informacje związane z błędnym działaniem
    kilku zadań, zostały już przekazane do odpowiedniego departamentu. Między innymi
    mam na myśli: "Taktyk", "Ochotnik", "Więcej włości" oraz "Śmierć przywódcom".

Gdy pojawią się nowe informacje (konkretne daty), od razu o tym poinformuję.
    Na razie mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.
    Czyli problem jest znany. I tyle

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli dobrze myślę, to wykonanie przygody "koniec świata" zaliczało jakieś z tych wiszących zadań.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Były takie podejrzenia, bo przygoda rozgrywa się na identycznej mapie jak wyspa główna, ale nigdzie nie spotkałem się z komentarzem od osoby, której wisi któreś z tych zadań czy ta metoda faktycznie działa. Obawiam się jednak, że to nie pójdzie w ten sposób, bo jak wchodzimy na przygodę, to w księdze zadań mamy zadania z przygody, a nie z wyspy głównej, przez co nie mamy możliwości zakończenia takich zadań będąc na przygodzie. Zresztą takie "cudowne lekarstwo" na wiszące zadania byłoby z pewnością odtrąbione na stronie głównej TSO.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów