Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz korektę czasu produkcji nowych materiałów?

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

9 45.00%
  • Nie

11 55.00%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: System badań - poprawienie czasów produkcji

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    pewnie i wogole za darmo powinny byc ksiegi ... bo to Polska wlasnie
    jak trzeba cos zrobic by cos dostac to juz ffee ...wszystko za darmo powinni dac , prawda ?

czasy produkcji sa bez sensu i jak nie zwieksza ich 10krotnie to tak jakby nic nie zrobili

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    te czasy może sa takie niskie tylko do celu testów, bo jakbyśmy mieli czekać godzinę az sie jeden papierek zrobi to testy by trwały pół roku albo i więcej aby wyszkolić 1 geologa, a tak to szybko półprodukty sie robia a ksiegi za klejnoty mozna miec w kilka chwil

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po paru dniach testowania proste wnioski jakie mi się nasuwają są następujące:
    1. Ne ma co się wygłupiać w stawianie nie wiadomo ilu papierni, giserni, wystarczy po 1 każdego typu na 3 (max 4) poziomie i z buffem to świat i ludzie (chyba że ktoś będzie to robił na handel) a to z powodu czasów w introligatorni. W ciągu doby te budynki są w stanie wyrobić papier i stalówki idące w tysiące. Tym samym zupełnie odpada problem braku miejsca na wyspie oraz patentów.
    2. Cały system badań jest zupełnie przyzwoity, pomijając niektóre zupełnie bezużyteczne kwalifikacje dla geologa. Z mojego punktu widzenia takim nieużytkiem jest na przykład znajdowanie złóż, które mogą być eksploatowane szybciej, ponieważ to by oznaczało, że będę je musiał odnawiać częściej (no ale to moje zdanie i pewnie ktoś inny znajdzie w takim złożu sens). Poza tym skarb w postaci 25 kamieni przy szukaniu złoża też jakoś specjalnie nie zachęca do wydawania punktów.
    3. Nie zmieniałbym czasów wytwarzania w introligatorni, natomiast pomyślałbym o jakimś buffie. Skoro w Magazynie Prowiantu można za klejnoty zakończyć produkcję a mimo to dostępny jest królik, to być może i Introligator powinien mieć jakiegoś zwierzaka.
    4. W settlersonlinewiki.eu jest (był) błąd w tłumaczeniu: discover x% greater deposits oznacza znajdowanie złóż o X% większych (za każdym razem) a nie X% szansy na znajdowanie większych złóż.
    5. Zdobywanie rudy tytanu i bali egzotycznych z przygód nabierze teraz zupełnie innego znaczenia

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    ksiegi za klejnoty mozna miec w kilka chwil
    Jak ktoś pomyśli, bo ja na początku powydawałem klejnoty na upy, chociaż część z graczy mówi ze były jakieś klejnoty specjalnie do testów (jakieś 17-20) u mnie niestety skończyło się na 5k za lvl i 5k w wiadomości z expem.

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Być może macie rację,że na 1. faze testów specjalnie dali niski czas produkcji ,a potem jak bedą wprowadzać gienka i odkrywce to podbiją x2/x3. Najleszą opcją jest trzykrotne wydłużenie czasów produkcji ,bo inaczej rynek bedzie zawalony towarami już po pierwszym tygodniu.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale tak naprawdę to co to za problem że rynek będzie zawalony tymi towarami?

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Są dwa powody żeby się cieszyć że będzie zawalony:
    -jak ktoś nie ma miejsca/nie chce produkować to szybko dostanie
    -będzie niska cena

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów