Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz korektę czasu produkcji nowych materiałów?

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

9 45.00%
  • Nie

11 55.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: System badań - poprawienie czasów produkcji

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców

System badań - poprawienie czasów produkcji

Materiały potrzebne do wyprodukowania manuskryptu:
    -Zwykła papiernia (poziom 1) - czas produkcji 100 papieru 5h
    -Gisernia (poziom 1) - czas produkcji 100 stalówek 5h
    Introligator (poziom 5) - czas produkcji manuskryptu równa się 12h

Jaki jest sens w takim przypadku podnoszenia poziomów (oprócz Introligator ) skoro nie jestem wstanie sam na swojej wsypię przerobić materiałów które wyprodukuję. Co mi da, że podniosę budynek produkujący zwykły papier na 5 poziom, przez co osiągnę produkcję 100 papieru na 1h skoro dzienne zapotrzebowanie to max 200. Wychodzi na to że będzie to wyglądać tak jak z większością budynków eksperckich, w ogóle nie będzie się ich opłacało stawiać bo kantor będzie przepełniony towarem. Ktoś na poważnie powinien przyjrzeć się czasom produkcji zanim wprowadzą system badań do gry.

Zdaje sobie sprawę, że niektórym taka sytuacja pasuję, bo nie muszą patentów wykorzystywać, ale dla mnie jest to bez sensu, mogli od razu wprowadzić możliwość kupienia ksiąg u kupca. Tyle zamieszania z nowymi budynkami a tu wystarczy żeby 10% graczy je postawiło i są wstanie zapełnić kantor.

Opieram się na informacjach, które znalazłem na forum, jeśli są błędne lub nie pełne to z góry przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez Boskicom ; 12.05.2013 o 01:31

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    na serwerze testowym kazdy moze przetestowac nowe budynki na poczatku dostajemy odrazu 110k klejnotow wiec mozna poulepszac na 5pz bez czekania tygodnia
    czas na testowym pokazuje ze wydaje sie byc bardzo dobrze przemyslana sprawa tylko jeszcze nie dodali mozliwosci uzycia systemu badan

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czasy produkcji ksiąg są ok, jedynie papiernie wg mnie produkują za szybko

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Bloodshed Zobacz posta
    czas na testowym pokazuje ze wydaje sie byc bardzo dobrze przemyslana sprawa tylko jeszcze nie dodali mozliwosci uzycia systemu badan
    Wejdź w geologa i kliknij ikonkę na górze po prawej

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To pokazuje że musicie dodać jakiś tutorial aby sie ludzie nie pogubili i forum nie zalały pytania gdzie klikać

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Forum to tam pół biedy. Gorzej będzie na pomocy ;p

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez thordis Zobacz posta
    To pokazuje że musicie dodać jakiś tutorial aby sie ludzie nie pogubili i forum nie zalały pytania gdzie klikać
    "Do gry zostanie dodany nowy bohater niezależny (tzw. NPC), który przydzieli graczom kilka zadań odnoszących
    się do Systemu Badań (poziomy: 14, 24, 39). Dzięki temu zyskasz możliwość zapoznania się z możliwościami
    systemu umiejętności.

Nowe okienko pomocy będzie wyjaśniało funkcje nowych obiektów - jego otwarcie nastąpi automatycznie, gdy natkniesz się na nowe budynki po raz pierwszy."

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to raczej duzo nie da, bo nawet aktualnie mimo ze w samouczku podświetlają sie elementy które trzeba kliknąć ludzie zadają pytania, wiec co by nie dodali i tak nie spełni swojej roli, bo ludzie są LENIWI I CZYTAĆ IM SIĘ NIE CHCE.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jestem na NIE
    Po to dali Nam możliwość zatrzymania produkcji w budynkach, żebyśmy sobie to regulowali.

Za dużo wyprodukujesz, zatrzymaj produkcję.
    A bale przerób np. na węgiel.

Edit:
    ............ Zgodziłbym się tylko na poprawienie czasu / zmniejszenie czasu w introligatorni.
    Ostatnio edytowane przez krotos666 ; 12.05.2013 o 14:34

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja mam dokładnie takie zdanie jak krotos666. Jak komuś przeszkadza że budynki za szybko pracują może je zastopować lub w ogóle nie stawiać i towary kupować.

No i jedyne co mym zmieniła to przyspieszyła introligatornie.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów